Reklame | Kokkejævel
Det er ingenting som kan heve kaker og desserter så mye og så enkelt som å bytte ut syntetisk vaniljesukker med ekte vaniljesukker. Ja, selvfølgelig kan man bruke ekte vaniljestang der du ellers ville brukt vaniljesukker, men det føles kanskje litt råflott å skrape ut frøene av en vaniljestang til 80-90 kroner og piske det inn i vaffelrøra. Bruk heller ekte vaniljesukker!
EKTE VANILJESUKKER
(1 ts tilsvarer 1/2 vaniljestang)
250 sukker
2 vaniljestenger
- Ha sukker i blender
- Snitt vaniljestengene og skrap innsiden med baksiden av kniven. Skrap så hardt at du får ut alle frøene, men ikke så hardt at fibrene av stanga løsner.
- Kjør sukker og frø i en blender i 5 sekunder eller til du ser at frøene er jevnt fordelt i sukkeret. Kjører du for lenge blir sukkeret finkornet og kan klumpe seg veldig under lagring
- Hell i en tatt beholder sammen med den utskrapte vaniljestanga i en uke. Den den gjerne i 4 biter. Stanga både avgir smak og suger til seg fuktighet. Jo leger sukkeret står, jo bedre blir det. Holdbarheten er uendelig.
Hvis du ønsker å gi fine gaver til folk, så er dette midt i blinken. Alle har bruk for godt vaniljesukker.
PS! Hvis du kjenner at arbeidslysta er skadeskutt, kanskje ødelagt, så kan du selvsagt bestille hjemmelagd vaniljesukker direkte fra meg. Det gjør du ved å klikke HER eller DER
Du kan for så vidt også klikke HER NEDE, men dette må du nesten avgjøre selv. Du er jo forholdsvis voksen.