Hæ, hele 2,2 kg ned i uke 8!?!

I dag, tirsdag 30. november (etter 8 uker)

Innrømmer faktisk at jeg skvatt litt til da jeg så vekta i morges, for hadde slett ikke forventet en slik voldsom nedgang åtte uker inn i mitt nye kostholdsregime. Hadde selvfølgelig forventet nedgang siden jeg holder meg trofast til kostholdsplanen, men da mer i størrelsesorden 500-1000 gram, ikke 2200 gram!

 

Uansett, godt med en positiv overraskelse, for det er ikke til å komme bort fra at det er fryktelig mange fristelser nå i førjulstiden, både hva mat, julesnop, drikke og bakverk angår, men jeg har imidlertid bestemt meg for å spare alt slikt til mellom jul og nyttår. Det går egentlig helt greit. Jeg blir ikke lykkeligere av julemarsipan i november, jeg blir bare feit av det.

 

Denne uken har jeg ikke gjort noen endringer i kostholdet. Dere husker jeg måtte øke matinntaket i uke 6 fordi jeg rett og har holdt meg på samme mengde nå i to uker i strekk. Det fungerer fint. Har også fortsatt med den grove havregrøten til kvelds som jeg begynte med i forrige uke. Topper den med sukrinstrø og kanel. Har blitt helt hekta, og er dessuten deilig med litt variasjon fra knekkebrødene.

 

Hvorfor jeg plutselig gikk ned så mye denne uken? Jeg tror det rett og slett handler om økt bevegelse. Jeg har jo (med vilje) gjennomført alle disse ukene med vektnedgang uten annen mosjon enn den jeg får fra jobben, og uken i uken som har gått har det vært velsignet  mye å gjøre i julegavebutikken. Ergo har jeg vært mye mer i bevegelse enn tidligere samtidig som jeg ikke har økt matinntaket. Matematisk skulle det gi økt vektnedgang, og det har det altså også gjort.

 

Hvorfor jeg ikke mosjonerer eller trener? Vel, det gjør meg ekstra sulten og fokuset mitt disse ukene har vært å få kontroll på mat- og drikkeinntaket mitt. Noe som er vanskelig nok om jeg ikke i tillegg skulle gått rundt med ekstra sult eller belønningshunger fordi jeg har vært så “flink” å trene. På sikt vil jeg nok prøve å trene litt, men akkurat nå har jeg mer enn nok med å skape meg gode kostholdsvaner jeg kan leve med resten av livet.

 

 

Forrige tirsdag, 23. november. (Etter 7 uker)

 

Tirsdag 16. november (etter 6 uker)

 

Tirsdag 09.11.21 (Etter 5 uker)

 

Tirsdag 02.11.21 (Etter 4 uker)

 

Tirsdag 26.10.21 (Etter 3 uker)

 

Tirsdag 19.10.21 (Etter 2 uker)

 

Tirsdag 12.10.21 (Etter 1 uke)

 

Nå må jeg jobbe! Har endelig bare blitt åtte minus, så skal henge opp en girlander rundt inngangsdøra. Har tenkt på det lenge, men har vært så bikkjekaldt de siste dagene at det har vært helt uaktuelt å være mer ute enn absolutt nødvendig. Etterpå blir det pakkings. Mange ordre i dag også. Håper også på mer og mer besøk av lokalbefolkningen. Har betalt en formue for å reklamere i Altaposten med åpningstidene, (Åpnet hver dag fram til jul, søndager også, fra 10-18), så håper på god trafikk i ukene fram mot jul 🙂

 

I dag, tirsdag 30. november

 

Forrige tirsdag, 23. november

 

Tirsdag, 16. november

 

Tirsdag 9. november

 

Tirsdag 2. november

 

Tirsdag 26. oktober

 

Tirsdag 19. oktober

 

Tirsdag 12. oktober

 

Tirsdag 05. oktober

 

Jeg bruker NHI.no sin energikalkulator for å beregne hvor mye energi jeg trenger. For å gå ned 1 kg kroppsfett på en uke må du tilføre kroppen ca 7000 kcal mindre enn den forbruker. Så enkelt (og så vanskelig), men hokus pokus er det ikke.

 

Total vektnedgang etter 8 uker: 16,8 kg

 

Hvordan har det gått med deg i uken som gikk?

 

Les også:

Another brick in the wall. Resultat etter 7 uker

Stappmett, men fortsatt vektnedgang etter 6 uker

Ned 12 kg på 5 uker. På tide med en taktikkendring

Ned over 10 kg på 4 uker

Hemmeligheten bak min vektnedgang

Ned 8 kg på 3 uker med “Kokkejævelkuren”!

Ned 6 kg på to uker!

En hverdag helt uten øl

Ned 3,6 kg første uke!

Slik skal jeg lykkes med å gå ned i vekt, og faktisk BLI der!

Stopper jeg ikke nå så dør jeg!

Desemberblod

Det er ingen hemmelighet at å drive for seg selv kan være en nokså nervepirrende øvelse, især når store deler av det jeg  kaller et levebrød er å selge nisjeprodukter som ofte ikke har stort annen markedsføring enn mine egne rosende ord. Julen er naturligvis høysesong for slike varer og en god julehandel han fort stå for 2/3 av hele årsomsetningen.

 

Fjorårets suksess fungerer aldri to år på rad. I dette markedet må man hele tiden evne å fornye seg, både sortiment og markedsføringsmessig, samtidig som man også naturligvis må være en tradisjonsbærer for folks folks positive førjulstradisjoner. Du må evne å holde deg relevant. År etter år etter år.

 

Om du lykkes eller ikke vet du egentlig ikke før butikken stenger lille julaften. Det er så mye som må klaffe, samtidig. Du må våge å gamble på et tilstrekkelig stort varelager, men samtidig må du holde litt igjen så du ikke går på ræv hvis du blir sittende inne med for mye etter julesalget.

 

Hvert eneste år på denne tiden begynner jeg å blø neseblod. Årsaken er åpenbar og kjent. Blødningene varer til midten av desember. Da ser jeg gjerne hvilken vei det bærer og det er for sent  å eventuelt bestille opp nye varer, og ikke mer jeg kan gjøre fra eller til.

 

Normalt trenger jeg bare å sette meg ned en halvtimes tid med nesa opp og puste rolig, men i dag ville det pokker ikke stoppe. Blodet dryppet taktfast ut av nesen i halvannen time før det koagulerte til og fra, men fortsatte med smådrypp i mange timer. Først og fremst jævlig irriterende! “Heldigvis” har det vært ganske rolig i butikken i dag, for jeg er jo alene og må ut og betjene kunder når de kommer, og det tar seg dårlig ut når innehaveren ser ut som en skrekkfilm.

 

Nei, det går seg nok til i år også, men er jo litt ekstra nervepirrende med ikke bare et nytt levebrød, men også forsøke å redefinere seg selv som menneske etter alt som har skjedd.  At man plutselig etablerer seg med småunger igjen er jo også en risikofaktor.

 

Nå er klokka seks og jeg skal kjøre hjem. I morgen tidlig er det veiing. Det blir veldig spennende! Jeg har ikke sprukket denne uken heller, men det virker som om vektnedgangen har stabilisert seg litt, men jeg vet ikke. Vi får se i morgen tidlig.

 

Ha en nydelig kveld!

 

 

 

 

 

Det har dessverre skjedd en feil med alle rabattene!

Reklame | Julegavebutikken Kokkejævel.no

Jeg lovet dere opp til 40% rabatt på omtrent hele julegavebutikken på black friday, men det viser seg at jeg rett og slett har misforstått kampanjeregelverket, for da jeg programmerte inn tilbudene på torsdag kveld kom jeg i skade til å tidfeste dem helt fram til midnatt i dag, første søndag i advent. På vegne av meg selv, Konemor, Lillebror og Datter, både hun inne og hun utenfor magen, vil jeg beklage på det aller sterkeste. Det var aldri i vår hensikt å lure dere til å handle billigere enn dere må.

Nå som skaden først har skjedd vet jeg ikke annen råd enn å bare gjøre det beste ut av situasjonen og fortsette å tilby omtrent hele julegavebutikken til opp til 40% rabatt hele søndagen. Siden jeg er på jobb nå har jeg naturligvis døra åpen i fall det skulle ramle noen innom. Alle de feile tilbudene gjelder derfor også fysisk i butikk, ikke bare på nett.

 

Velkommen til julegavebutikken Kokkejævel.no! Og beklager igjen at alle tilbudene gjelder ut hele søndagen. Det er flaut, men jeg har både opplevd og vært åpen om langt verre ting, mange ganger, så dette tar jeg med forholdsvis godt humør.

 

Riktig fin første søndag i advent!

 

 

Mandag – Søndag

10:00 – 18:00

 

Fra og med i dag holder vi åpent HVER ENESTE DAG fram mot jul.

Velbekommen til julegavebutikken i Løkkeveien 2!

 

 

Villaksen har endelig kommet!

Reklame | Julegavebutikken Kokkejævel.no

 

Da har jeg den store glede av å fortelle dere at den første av kun to leveringer med røkt villaks fra Kranes kjøkken er ankommet julegavebutikken. 😀 De som ikke rekker å bestille i dag får en ny mulighet neste helg, men etter det får jeg ikke inn noe mer. Det har vært ekstremt lite laks i år, bare en brøkdel av et normalår, så det eneste vi kan gjøre er å håpe på et godt år til neste år.

 

Her ser dere meg for to somre siden. En kamerat av meg hadde kjøpt seg hus med et røkeri på tomta. Laksen ble utrolig god, men ingenting kan måle seg med laksen som legenden Ulf Krane ute på Sørøya røyker. Det er utelukkende den jeg selger.

 

Klikk HER for å komme rett inn til den røkte villaksen. Villaksen er ikke på tilbud, men jeg kan nevne at jeg fortsatt kjører black friday- tilbudene, altså at omtrent hele julegavebutikken er til opp til 40% rabatt. Tilbudene varer ut helga eller så langt beholdningen rekker. 🙂

 

Jeg, og den nyhekla lua mi, blir her i Løkkeveien 2 helt til 18:00 i dag. Håper vi treffes 🙂

Velbekommen til julegavebutikken Kokkejævel.no!

 

 

Det har egentlig vært en veldig fin dag

Vi er begge slitne. Av ulike årsaker skal det ikke så mye til for tiden, men vi har hatt en fin dag begge to. Konemor er helt suveren med kunder, så når det kommer folk inn døra når hun er der, så smiler jeg pent og fortsetter bare å pakke. Konemor tar seg av den gode kundeopplevelsen Jeg er helt sikker på at de får bedre hjelp hos henne. Både i går og i dag har hun vært i butikken sammen med meg. Skulle ønske den kunne lønne oss begge to, for hun er et pluss for både meg og kundene.

 

Jeg er bare skyggen av mitt gamle jeg. En ruin av noe som en gang var. Den var seig denne gangen, og jeg gleder meg veldig til å komme opp igjen. Håper det skjer før jul, alt er så mye lettere da, men jeg er forberedt på at det kan vare til langt ut på nyåret. Den som lever får se. Som jeg sa til hun trivelige postdama i dag at “heldigvis er det statistisk sett bare 35 år igjen”. Vi lo begge to, men det hender seg jeg gleder meg.

 

Nå er det kveld. Dagsoppgjøret er tatt. Lillebror sover. Bare oss to og en prøvesmak på juleribba. Snart skal vi legge oss. Kjenner jeg gleder meg. Veldig. Så glad for at hun valgte meg.

 

Riktig god helg!

 

 

 

 

 

 

God julemat i luftfrityr

Reklame | Cosori.no

Ja, jeg er overbevist!” skrev jeg i september da jeg testet ut hverdagsmaten den prisvinnende luftfrityren fra Cosori, men denne gangen tenkte jeg å sette den på en virkelig prøve, nemlig å se om luftfrityren fra Cosori også fungerer til å tilberede god julemat.

 

Noe av det fineste med luftfrityrer, foruten at man kan bytte ut feit frityrolje med kalorifattig luft, er at det går så fort å tilberede mat i den. Ofte over halvparten så hurtig som i en vanlig varmluftsovn. Jeg bruker for eksempel ofte å steike fiskegrateng i luftfrityren. Da er den ferdig på et kvarter i stedet for å vente en halv time-tre kvarter i ovnen.

 

Likevel var jeg litt skeptisk om den ville klare en perfekt stekt juleribbe. Vel, på mange måter gjorde den faktisk det. Jeg dampet den riktignok ferdig i ovnen først, men etter damping satte jeg den inn i luftfrityren på 175 grader og den ble faktisk ferdig på ca 1 time. Det er riktignok ikke plass til en veldig stor ribbe, men for en liten familie er det ingen problem.

 

Er man flere er nok komfyren fortsatt å foretrekke til førstegangsteiking, men jeg ville brukt cosorien til oppvarming av ribba, for svoren blir så sinnsykt sprø og fin.

 

Så var det pinnekjøttet da. Jeg har tidligere skrevet hvordan man tilbereder det ultimate pinnekjøttmåltid. En luftfrityr kan verken dampe eller koke pinnekjøttet, men den passer helt perfekt til å skjerpe pinnekjøttet slik at det blir sprøtt og godt. Jeg stilte Cosorien på 200 grader og kjøttet var ferdig etter 5 minutter. Anbefales!

 

 

Lutefisk da? Faktisk var det lutefisk som fungerte aller best i cosorien. Jeg saltet fisken med 1/2 ts salt per bit 1 time  forveien. Så satte jeg fisken med skinnsiden ned i skuffen med et bakepapir under og helte en dl kokende vann i bunnen av skuffen. 175 grader og 15 minutter senere var den beste lutefisken jeg har smakt ferdig. Anbefales!

 

Alt i alt må jeg si at jeg ble nokså imponert og ikke så rent lite overrasket at luftfrityren til Cosori skulle fungere så bra til julemat. Jeg visste jo at den var suveren til mye av hverdagsmaten, men at den også skulle fungere såpass bra til julemat tok jeg slett ikke som en selvfølge. Imponerende!

 

Luftfrityren fra Cosori kommer i tre forskjellige farger og er ekstremt lette å rengjøre.

 

Cosori Smart Airfryer har intet mindre enn 11 forhåndsinnstilte program, så luftfritering av kjøtt og fisk er absolutt ingen problem, selv hvis man lite kan på kjøkkenet. Du kan til og med koble den opp til telefonen din og stille den inn fra sofaen. Jeg orker ikke flere apper, så med mindre den også tar oppvasken mens jeg sitter i sofaen, så klarer jeg fint å stille inn steketiden på det overraskende enkle displayet på selve luftfrityren.

 

Jeg skal ikke kjede dere med flere bilder, men det følger med masse deilige oppskrifter, og du finner mange, mange flere oppskrifter på Cosori.no. En luftfrityr passer til husholdninger på 1-5 personer. Altså for slike som Konemor og meg, som stort sett bare har en unge her, men som tidvis får middag- eller kveldsbesøk av både en og to unger (ungdommer) til.

Har du vurdert å kjøpe deg luftfrityr, så ser jeg absolutt ingen grunn til å ikke kjøpe den aller beste på markedet.  I forbindelse med black friday er modellene satt ned med hele 1500 kroner!, men benytter du deg av rabattkoden kokkejævel får du 5% ekstra rabatt + fri frakt! 

 

Riktig god black friday!

 

 

 

Svart fredag på julegavebutikken Kokkejævel.no

Reklame | Julegavebutikken Kokkejævel.no

Jo da, klart Konemor og meg  skal gi dere gode svartfredags-tilbud på det beste vi har, dvs. absolutt alt. Vi gjør det nemlig enkelt og setter ned prisen på nesten hele julegavebutikken. Tilbudene strekker seg fra 15-35%, så her er det virkelig mulighet til å gjøre unna julegavene til de som “har alt” til en rimeligere penge.

 

Her er noen eksempler:

Hele den saltfrie krydderserien min til 30% svart rabatt

 

Kaffeserien min, med kaffe lokalbrent i Alta av Jørgensen kaffebrenneri får du til svart 20% avslag.

 

Det samme gjelder arktisk te.

 

De håndlagde såpene fra Alveland får du til 15% svart rabatt.

 

Alt av gløgg og andre drikkevarer er det 15 % svart rabatt på.

 

15% svart rabatt på alle grillsauser og marinader

 

15-20%

 

20% svart rabatt på alt av kaffesirup og drinkmix.

 

15%

 

20%

 

15%

 

15%

 

20%

15%

 

25%

 

15-20%

 

20%

Alle rein, elg- og moskusprodukter, 20-35%

 

15-20%

 

Pluss masse, masse, masse mer. Klikk inn på julegavebutikken Kokkejævel.no og kjøp noe ekstra godt i julegave som til og med den som “har alt” garantert kommer til å sette pris på.

 

Tilbudene gjelder egentlig kun Black friday, men av praktiske årsaker er tilbudene gjeldende allerede fra i kveld. Klikk HER for å komme direkte til julegavebutikken for den som “har alt”. Vi sender over hele landet. Tilbudene gjelder så langt beholdningen rekker.

 

Bor du i Alta eller tilfeldigvis er i byen, så er du hjertelig velkommen innom oss for å rolig, koronatrygt og fredelig handle julegaver. Vi gleder oss til du kommer 🙂

 

 

I dag står Konemor bak kassa! :D

Reklame | Julegavebutikken Kokkejævel.no

I dag er det litt av en dag, for Konemor/Sjefen/Christine, (kjær barbar har mange navn), er ferdig med praksisen i barnehagen for i år, og har bestemt at hun skal tilbringe dagen her i julegavebutikken sammen med meg. Det betyr at det endelig er mulig med litt skikkelig hyggelig service i disken. I motsetning til mannevonde meg er Konemor et naturtalent med mennesker. Det er skikkelig gøy å se henne ekspedere kunder, for hun er så innmari flink.

 

Dessuten er hun ganske så søt også <3

 

Hm, selv om jeg har tatt av nesten 15 kg så er det fortsatt nok å jobbe med framover, men magen har blitt veldig mye mindre. Her ser dere meg nyklipt og fin poserer ved min egen kaffeserie 🙂

 

Minner om at vi kjører “Black-week”-tilbud hele uken med 20% rabatt på ALLE rein, elg- og moskusprodukter. Tørket reinhjerte, røkt reinsteik, tørket reinkjøtt, lettrøkt- og tørket elgkjøtt, spekepølse av rein, spekepølse av moskus, fenabog av rein og ost med røkt reinkjøtt.

 

Sjekk ut julegavebutikken Kokkejævel.no for vanvittig mye godt til jul. Vi spesialiserer oss på lokale delikatesser til den som “har alt”.

 

Hvis du bor i Alta er du hjertelig velkommen hver eneste dag. Kommer du i dag før to så får du gleden av å bli ekspedert av selveste Konemor, men vi skal vel få det til etter to også, he he.

 

Les også:

Svarte fredagstilbud på julegavebutikken Kokkejævel.no

 

Gjenbruk av emballasje

En ting er global oppvarming, en annen ting er globalt overforbruk og forsøpling. Vi er alle storforbrukere av emballasje, nå i disse tider mer enn noen gang. Det være seg kartong, papir eller plast. Jeg bestiller all ny emballasje fra Rajapack.no. Da vet jeg at jeg får kvalitetsemballasje som som holder produktene trygge under transport, men også emballasje som er så god at den kan gjenbrukes mange, mange ganger.

 

Mange av dere som har bestilt julegaver og godt fra meg har nok lagt merke til at jeg slett ikke sender i bare nykjøpt emballasje. Gjennom året tar jeg vare på alt som kan brukes av emballasjen som mine egne leverandører bruker, samt skoesker etter de nye joggeskoene, silkepapir fra bryllups-servicet, reklame, gamle papiraviser osv.

Gjenbruk er langt bedre for både miljøet og klimaet enn gjenvinning. Jeg oppfordrer derfor alle mine følgere, kunder, leverandører og, ikke minst, andre nettbutikker til å ta vare på og bruke igjen og igjen emballasjen dere mottar, både fra meg og andre. At du sender dine gaver i slitt og gammel emballasje betyr ikke at du har dårlig råd, det betyr bare at du bryr deg og gjør det du kan for å gjøre verden til et bedre sted og søppelberget litt mindre.

 

Det var bare det jeg ville si. Ha en fin dag videre!

 

 

Another brick in the wall. Resultat etter 7 uker:

I dag, tirsdag 23. november. (Etter 7 uker)

Ble faktisk positivt overrasket da jeg gikk på vekten i morges, for i stedet for en forventet stagnasjon hadde jeg faktisk gått den over et kilo denne uken også, nærmere bestemt 1,2 kg. Det er jeg meget godt fornøyd med. Fortsatt spiser jeg presis 08:00, 12:00, 16:00 og 20:00. Middagen er 200 gram kjøtt/fisk, 200 gram grønnsaker, 150 gram potet/ris/pasta, 100 gram saus og 50-100 gram “annet”, (som f.eks. surkål).

 

Av knekkebrød spiser jeg nå 2 Wasa havreknekk og 2 Sport+ med “lett”majones, kokt skinke, tomat, agurk og lettost. Jeg burde nok variert mer med pålegget, som egg, makrell i tomat, peanøttsmør, fiskekaker etc, men jeg har liksom ikke hatt lyst på det. Har prøvd å variere med et par knekkebrød med roastbiff nå et par uker, men ble bare lei. Ost og skinke er så basic at jeg blir liksom ikke lei det på samme måte.

 

Det jeg derimot har gjort av endringer denne uken er å bytte ut et av knekkebrødmåltidene med grov havregrøt. Det liker jeg godt, samtidig som det metter veldig lenge. Nesten litt i overkant.

Grov havregrøt til stor mann

(550 kcal)

25 gram havrekli

75 gram store havregryn

5 dl ekstra lettmelk

Litt salt

Sukrin og kanel

 

Småkokes i fem minutter. Det tar litt ekstra tid når havregrynene er store, men det blir en veldig god og mettende grøt. Dette har jeg stort sett lagd på kveldene, da lysten på mat for min del er størst. Måltidet avsluttes med en diger frukt. Eplene og pærene nå er jo herlig enorme 😀

 

Jeg har, kors på halsen, fortsatt ikke “sprukket” en eneste gang i løpet av disse sju ukene. Verken hva gjelder mat eller drikke. Det tror jeg er fordi jeg spiser så pass mye som jeg gjør til helt faste tider. Kroppen rekker liksom ikke å oppdage at den mangler såpass mange kalorier som den faktisk gjør, fordi den fire ganger om dagen får god tilførsel av næring.

 

Klart det enkelte dager, eller spesielt ettermiddager og kvelder, kreves ikke så rent lite viljestyrke, men det har gått bra så langt. Ikke på noe som helst tidspunkt har jeg vært på nippen til å bryte. Det lover godt for fortsettelsen.

 

(For sikkerhets skyld spiser jeg også multivitaminer og trankaplser daglig)

 

Forrige tirsdag 16. november (etter 6 uker)

 

Tirsdag 09.11.21 (Etter 5 uker)

 

Tirsdag 02.11.21 (Etter 4 uker)

 

Tirsdag 26.10.21 (Etter 3 uker)

 

Tirsdag 19.10.21 (Etter 2 uker)

 

Tirsdag 12.10.21 (Etter 1 uke)

 

Fra og med forrige uke er jeg tilbake på antidepressiva, (lang historie som jeg ikke skal ta her og nå),så vi får se om det slår negativt ut for vekten. Da jeg begynte på det forrige gang gikk jeg opp 18 kg, men tror ikke det var pillene som gjorde det, men mitt mat- og drikkemønster. Uansett var jeg nødt til å begynne på igjen. Jeg må holde meg på beina, og de virka godt forrige gang, men det tok fire uker. Jeg har trua 🙂

 

I dag, tirsdag 23. november

 

Forrige tirsdag, 16. november

 

Forrige tirsdag 9. november

 

Tirsdag 2. november

 

Tirsdag 26. oktober

 

Tirsdag 19. oktober

 

Tirsdag 12. oktober

 

Tirsdag 05. oktober

 

Jeg bruker NHI.no sin energikalkulator for å beregne hvor mye energi jeg trenger. For å gå ned 1 kg kroppsfett på en uke må du tilføre kroppen ca 7000 kcal mindre enn den forbruker. Så enkelt (og så vanskelig), men hokus pokus er det ikke.

 

Hvordan har det gått med deg?

 

Les også:

Stappmett, men fortsatt vektnedgang etter 6 uker

Ned 12 kg på 5 uker. På tide med en taktikkendring

Ned over 10 kg på 4 uker

Hemmeligheten bak min vektnedgang

Ned 8 kg på 3 uker med “Kokkejævelkuren”!

Ned 6 kg på to uker!

En hverdag helt uten øl

Ned 3,6 kg første uke!

Slik skal jeg lykkes med å gå ned i vekt, og faktisk BLI der!

Stopper jeg ikke nå så dør jeg!