8 uker uten Wegovy

Det går forholdsvis greit med meg, men det er ikke tvil om at jeg merker godt at den formidable hjelpen som Wegovy ga er borte. Jeg har ennå ikke “sprukket”, men jeg spiser litt mer raske karbohydrater, jeg gjør det. Pitabrød, tortillalefser, slike helt unødvendige ting for et lykkelig liv. Det sier seg selv at når du pakker din kjære pytt i panne, (som jeg har spist 3-4 ganger ukentlig det siste halve året), inn i tre tortillalefser/pitabrød får du i deg 3-500 ekstra kalorier du overhodet ikke trenger for å bli mett.

 

Det må jeg slutte med hvis dette ikke skal bære helt galt av sted! Hvetemel er som sukker (og heroin), man blir hekta nesten umiddelbart. Heldigvis går det bare en liten uke å venne seg av med det igjen, og det akter jeg sannelig å gjøre. (Skal bare gjennomføre 17. mai først på fredag, samt en konfirmasjonsfeiring på Stord neste helg.)

 

Nu vel, som dere ser har jeg egentlig holdt vekta stabil de siste seks ukene. Den veldige vektoppgangen i påska har verken blitt større eller mindre, og jeg er fortsatt nesten 20 kg LETTERE enn jeg var 26. oktober i fjor. Selv om jeg slett ikke har tenkt å “lande” på 130 kg, (målet er 120 kg), så er det egentlig et positivt tegn at jeg i alle fall ikke har blitt feitere uten Wegovy. Så blir dr det selvsagt opp til meg å sørge for at vekta sakte går nedover, ikke oppover, men jeg har fortsatt trua!

 

Nå går vi jo inn i en sesong der jeg tradisjonelt går mange toppturer samtidig som det er høysesong på jobb, så alt ligger til rette for at vekta kryper nedover i løpet av sommeren. Og skulle alt gå til helvete, så koster det meg ikke en kalori å begynne på Wegovy igjen. For meg handler ikke dette om  prestisje eller bevise noe som helt for noen. Ikke en gang meg selv. Det handler utelukkende om å bli lettere for  å (forhåpentligvis) få et lengre liv sammen med ungene mine.

 

 

Les også:

Nu jävlar! (Dag 0)

Uke 1

Uke 2

Uke 3

Uke  4

Uke 5

Uke 6

Uke 7

Uke 8

Uke 11

Uke 12

Uke 13

Ikke vær så krenskesur da, jeg tråkka oss på tærne med vilje!

Diagnose: Tjukkas

Periodisk faste. Noe for meg?

Bare tull og dårlig unnskyldning at “sunn mat er så mye dyrere enn usunn mat”!

Uke 14

Periodisk faste er overraskende enkelt, (men litt kjedelig kanskje).

Det er ingen skam å være tjukk!

Uke 15

Sorry tjukken, det er ikke sympati du trenger, men mindre mat!

Wegoviske spørsmål og svar om bivirkninger, pris og kostholdsendring (Uke 16)

Fortsatt finfin nedgang etter 17 uker, men hva skjer når jeg slutter med sprøyta?

(Minst) 20 000 spart på 20 uker!

I dag så jeg undersiden av magen for første gang på 3-4 år! (Uke 19)

Endelig litt valuta for pengene igjen! (Uke 20)

Ny nedgang til tross for økt kaloriinntak (Uke 21)

Fettvettreglene (fritt etter fjellvettreglene)

5,6 kg OPP i påska!

Kald kalkun. Første uke helt uten Wegovy

Uke 2 uten Wegovy

Uke 3 uten Wegovy

 

 

Så kom fader meg politiet!

Det ble et voldsomt engasjement da jeg gjenbrukte 5 gamle balkongflagg som duker i stedet for å kaste dem, (les den saken HER), men at politiet skulle storme inn døren og legge meg i jern for grovt brudd på Flaggloven hadde jeg aldri i verden sett for meg.

 

Det var mange tanker som gikk gjennom hodet mitt da politiet kom inn butikkdøren tidligere i dag: “Det er faen ikke sant!” og “En ting er at folk anmelder meg for både overdreven julepynting, og nå 17.mai-pynting, men at politiet faktisk tar det seriøst er en RETTSKANDALE!”

 

-Hei, vet du hvor psykologen holder til? spurte hun.

 

“Ja, hun er i 2. etasje. Bare gå rundt hjørnet og inn inngangen på baksiden.”

 

Tror jeg begynner å bli paranoid…

 

Les også:
Flaggskjending eller respektfull (gjen)bruk?

 

 

 

Flaggskjending eller respektfull (gjen)bruk?

Det er lenge siden det gikk opp for meg at jeg trolig har en slags genfeil som gjør at nær sagt alt jeg sier eller gjør på en eller annen måte er kontroversielt. Det lever jeg godt med, man venner seg til alt, men må innrømme at jeg ikke hadde forutsett alle de sterke tilbakemeldingene jeg fikk i går da jeg la ut bilder av min 17.mai-dekorering på utsiden av eventyrbutikken min, KuliNarnia.

 

 

Av ulike årsaker har jeg en del balkongflagg liggende. To av dem har jeg hengt opp i hver ende av langveggen på fasaden, men kan liksom ikke teppelegge resten av fasaden med de fem resterende. Derfor tenkte jeg det ville bli feiende flott å stryke dem og legge dem over over fasadebordene nå i 17.mai-uka. Ikke i min villeste fantasi hadde jeg forestilt meg at noen ville reagere negativt på sådan bepyntning. I alle butikker nå kan man jo tross alt få kjøpt flaggservietter, flaggsokker, flaggslips, flaggsjokolade, flagglys, flaggsolbriller, flaggkjærligheter, flaggskjorter, flaggdresser, flaggdopapir og jeg vet ikke hva.

 

At grensen for flaggskjending skulle gå ved å pent legge det over et bord var ikke en gang i mine tanker. Hadde jeg, (og det kunne jeg sikkert fort ha gjort i et ubetenksomt øyeblikk), funnet ut at jeg skulle bytte ut den røde løperen inn til butikken med flagg, eller fyrt opp bålpanna, så hadde jeg skjønt reaksjonene litt bedre, men dukbruk? Nei, den så jeg ikke komme.

 

Jeg er lært opp til at man skal ha respekt for flagget. Det skal ikke i bakken, ikke tråkkes på, opp og ned til riktig tid osv. Jeg har til og med jobbet som flaggheiser en hel sommer i min ungdom. (Forsvaret. Fikk 450 kr (dobbelt på helligdager) for å heise flagget på morgenen og fire det om kvelden. Det var MYE penger for 25 år siden!) Selv om jeg har forståelse for at noen kan reagere på min “flaggskjending” , så mener jeg oppriktig at dette er respektfull bruk av flagget, og flaggene fjernes selvsagt etter at pinsehelga er over. Da vil flaggene bli vasket og støket, klar til bruk til neste år.

 

Jeg prøvde å spørre en i kommentarfeltet i går hvorfor hun reagerte så voldsomt på disse dukene, all den tid butikkene er fulle av duker som ser ut som flagg. Forklaringen var at mine flagg var sydd, altså med sømmer,  mens flaggdukene  man kjøper i butikken er trykket. Akkurat det argumentet kjøper jeg ikke. Flagget er et symbol, uansett om fargene er sydd sammen eller trykket på.

 

Håper dere alle får en helt fantastisk 17-mai! Dere skal vite at, (og dette kommer trolig til å klistre seg til minnene deres til evig tid), på selveste dagen bruker jeg en litt trang flaggtruse som jeg svinser rundt i byen med. Ikke sant, etter det bildet som dukket opp i hjernebrasken blir flaggdukene mine helt ubetydelige…

 

Les også:

Så kom fader meg politiet!

 

 

 

 

 

 

 

Dette sa urologen da han var ferdig med fistingen

Kjørte til Hammerfest sykehus i dag. 2,5 timer hver vei, men var vel verdt hele arbeidsdagen. Fikk jo både ballemassasje og finger i rumpa. Dessuten ultralyd av urinblæren. Den var forresten tipp topp. Rumpa også. Balla var heller ikke så verst, men de skal videre på ultralyd de også, men det blir i Alta. Trolig til uka. Rart opplegg, men det er neppe noe alvorlig.

 

Takk for alle lykkeønskninger! Det varmer <3