Hjemmelaget vaniljesukker

Reklame | Kokkejævel

Det er ingenting som kan heve kaker og desserter så mye og så enkelt  som å bytte ut syntetisk vaniljesukker med ekte vaniljesukker. Ja, selvfølgelig kan man bruke ekte vaniljestang der du ellers ville brukt vaniljesukker, men det føles kanskje litt råflott å skrape ut frøene av en vaniljestang til 80-90 kroner og piske det inn i vaffelrøra. Bruk heller ekte vaniljesukker!

 

EKTE VANILJESUKKER

(1 ts tilsvarer 1/2 vaniljestang)

250 sukker

2 vaniljestenger

 

  1. Ha sukker i blender
  2. Snitt vaniljestengene og skrap innsiden med baksiden av kniven. Skrap så hardt at du får ut alle frøene, men ikke så hardt at fibrene av stanga løsner.
  3. Kjør sukker og frø i en blender i 5 sekunder eller til du ser at frøene er jevnt fordelt i sukkeret. Kjører du for lenge blir sukkeret finkornet og kan klumpe seg veldig under lagring
  4. Hell i en tatt beholder sammen med den utskrapte vaniljestanga i en uke. Den den gjerne i 4 biter. Stanga både avgir smak og suger til seg fuktighet. Jo leger sukkeret står, jo bedre blir det. Holdbarheten er uendelig.

 

Hvis du ønsker å gi fine gaver til folk, så er dette midt i blinken. Alle har bruk for godt vaniljesukker.

 

PS! Hvis du kjenner at arbeidslysta er skadeskutt, kanskje ødelagt, så kan du selvsagt bestille hjemmelagd vaniljesukker direkte fra meg. Det gjør du ved å klikke HER eller DER

 

Du kan for så vidt også klikke HER NEDE, men dette må du nesten avgjøre selv. Du er jo forholdsvis voksen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg