Ned 45 kg på 45 dager!

Kokkejævel sommer 2019

Den siste halvannen måneden har jeg hver dag etter at ungene har lagt seg gått opp og ned det voldsomme fjellmassivet Komsalaia nærmest midt i Alta sentrum. Fjellets mektige tinde strekker seg hele 212 m.o.h., og hvert år dør det titalls middelaldrende tjukkaser i ullgenser mens de forsøker å nå toppen. De vanskelige forholdene gjør at de veldige kroppene ikke kan hentes ned før snøen har lagt seg igjen i slutten av august, og kroppene bindes fast til en slede som dyttes nedover fjellskrenten og havner i Tollevikfjæra.

 

Det er denne turen jeg, med risiko for eget liv, har tatt nå hver dag i 45 dager. Jeg har kanskje ikke gått ned 45 kg, men det har heller ikke vært mitt ønske. Jeg vil bare komme i bedre form, så får vektnedgangen heller komme snikende. Bildet er tatt sommeren 2019. Da hadde jeg gått ned fra 126 til 100 kg på 2 år. Fire år senere veide jeg plutselig 147 kg.

 

45 toppturer senere merker jeg at jeg har gått ned, men tror ikke det er snakk om så voldsomt mange kilo. Det har blitt enklere å ta på sokkene og knyte skoene, men fortsatt er det tungt. Målet er at magen i løpet av sommeren krymper såpass at jeg kan synge noe annet enn hvalsang mens jeg knyter skolissene.

 

Hver eneste dag leser jeg i nettavisene om folk som har rast ned masse kilo på kort tid. Vel, bin there, done that! Mange ganger. Denne gangen skal jeg gå sakte ned. Ikke sikkert jeg skal så langt ned heller. 140 kg i første omgang. Så får vi se etter hvert.

 

Kokkejævel sommer 2023

 

Les mer om min egen vektproblematikk HER

 

 

 

 

 

 

Datter 15 år!

Jeg hadde fire sønner. Plutselig en morgen var det bare tre igjen. Tomheten og mørket var ikke til å holde ut. Helt til du kom og lyste opp verden på en måte som bare unger av ditt slag kan gjøre.

 

Jeg vet du ikke ønsker jeg skal skrive så mye om deg lenger, og det respekterer jeg selvsagt, men på bursdagen er det ingen bønn. Da blir gratulasjoner på bloggen!

 

Du feirer dagen i Hellas, og jeg vet at du veldig gjerne skulle hatt din elskede far sammen med deg. For ikke å snakke om de to småtrollene i Tollevika som er så glade i deg. Det er så fint å se dere sammen. Du er så flink med dem, så snill!

 

Nei, ha en riktig fin bursdag, kjære Isabella! <3

JA eller NEI til kontanter!?

I går skrev jeg på siden min på FB, sitat: “Egentlig tar jeg ikke i mot kontanter, men når det kommer ei lita jente som har tømt sparegrisen sin for kronestykker for å kjøpe bobate/boblete hos meg, ja da tar jeg i mot pengene hennes og trekker mitt eget kort ❣️😇” sitat slutt,

noe jeg trodde var en koselig liten historie, nemlig at en jente hadde tømt sparegrisen sin i sommervarmen for å kjøpe bobate hos meg.

Prisen for en ferdig bobate er 69 kroner. Hun hadde ikke bankkort, men 69 kronestykker. Til tross for at jeg ikke har kontantkasse her i “eventyrbutikken”, så tok jeg selvsagt i mot alle kronestykkene hennes og betalte bobaen med mitt eget bankkort.

 

Denne lille historien skapte både sinne og skuffelse blant mange i kommentarfeltet. Engasjementet var voldsomt. Det ble (selvfølgelig) snakket om å boikotte denne skurkekokken fra Alta som en straff. Ikke bare økonomisk, men det skulle aldri mer leses et eneste ord fra ham igjen.

 

Årsaken til sinnet var altså at jeg ikke har kontantkasse. Altså at jeg som hovedregel kun mottar betaling via kort eller vipps. Dette fungerer aldeles utmerket i det daglige da absolutt alle med en bankkonto også har fått utlevert et bankkort. De fleste unger som er gamle nok til å komme hit uten foreldrene sine har også bankkort, og har de det ikke så får de selvsagt betalt likevel. Da gjør vi det slik at de gir pengene til meg, så trekker jeg mitt eget kort. Enkelt og veldig greit.

 

At voksne folk med et bankkort i lommeboka står her og insisterer på å betale med kontanter har jeg aldri opplevd, men det jeg imidlertid har opplevd et par ganger, er at noen har hatt helt tom konto, men noen kroner i kontanter. Da gjør jeg det samme som med unger uten bankkort, nemlig tar i mot pengene og trekker mitt eget kort.

Du kan si mye godt om mine førsteklasses varer, men ingen av dem er vel direkte livsviktige for å overleve. Jeg er tvert imot en liten nisjebutikk som etterstreber et utvalg som det ikke finnes maken til i hele kongeriket. Hvis noen ønsker å boikotte en slik butikk til fordel for store kjeder standardisert utvalg og styrtrike eiere, så må de nesten få lov til det.

 

Jeg ser på FB-gruppa, JA til kontanter, at de ofte skriker om boikott mot små, enkeltstående butikker som har som hovedregel at de kun mottar betaling via bank og vipps. Lykkes de i sin “kamp”, så burde gruppa skifte navn: Ja til ENDA flere Kiwi-butikker!

PS! Ser også at det hevdes, igjen og igjen og igjen, at ingen kan nektes å betale med kontanter, men det stemmer faktisk ikke. Så lenge man ikke diskriminerer eller foretaket har en viss samfunnsmessig betydning, så er det ingen som kan kreve at et salg gjennomføres. Det er kanskje dårlig butikk, men ikke noe lovpålagt krav.

Vel, vel, folkens, ha en finfin lørdag, både med og uten kontanter!

 

 

 

 

 

 

Spis opp før du boikotter!

Jeg håper de som nå går inn for å boikotte Freia ( Mondelēz International)og andre kjente merkevarer som

IKKE kaster produkter som allerede er kjøpt, men faktisk selger seg fri før de kjøper inn produkter fra andre leverandører. Det hjelper INGEN i Ukraina om det må kastes hundrevis av tonn med mat.

 

Boikott gjerne hvis dere mener det er etisk riktig, men SELG UT det dere har kjøpt inn først!

 

 

Vennlig, men bestemt hilsen fra

Kokkejævel

 

Årsregnskapet er levert!

Reklame | Kokkejævel.no

Ja, dette var jo ikke så aller verst! Omsetningen mer enn doblet seg, fra 3 til over 6 millioner, fra 2021 til 2022. Stort mer enn det kan ikke en som bevisst, både fysisk og mentalt, i fjor trakk seg vekk fra “begivenhetenes sentrum” forvente.

 

Som dere ser er jeg en svært nøktern mann, og tok ikke ut heslig mye lønn. Nå skal det i rettferdighetens navn også sies at jeg heller ikke trengte å ta ut lønn, for jeg solgte jo mine to serveringsteder, Hoftepluss og FyFader, til en lokal cafe i fjor, så i praksis betalte jo de for både grøtsaltet og smøret mitt gjennom hele fjoråret.

 

Uansett er jeg utrolig takknemlig for at så mange av dere finner glede i min rare, lille butikk. Jeg har ennå 2,5 år igjen av leieavtalen her, og jeg blir bare mer og mer sikker på at jeg ikke bare kommer til å klare meg gjennom den perioden, men også ønske å forlenge leiekontrakten når den tid kommer.

 

Takket være DERE! <3

For å “feire” det gode resultatet gir jeg dere 20% rabatt på ALT dere bestiller man-ons denne uka.

Rabattkode: SINNSYKTBRA!

Besøk Kokkejævel.no HER