Endelig koronafri og ÅPEN IGJEN!

Reklame | Kokkejævel.no

Etter et par heftige uker, der den ene etter den andre i familien har vært omikron-infisert, (inkludert meg selv), så kan jeg endelig åpne butikken igjen etter sju dager til ende med nedstenging! Jeg vet ikke hvor mye penger jeg har tapt, og ikke vil jeg vite det heller. Det viktigste er at vi er i live alle sammen og at vi alle nå er breddfull av antistoffer og fritt kan vandre inn og ut av fødestua når dag som helst nå.

 

Omikron var ingenting for en voksen mann! Føltes egentlig mest som en mild soppinfeksjon i lungen. De andre ble truffet mye hardere, men enten er jeg rett og slett naturlig taprere, stoltere og sterkere enn dem eller så gjorde manneinfluensaen min uken før meg til en slags virologisk supermann som ingenting biter på. Spiller ingen rolle, vi er friske, smittefrie og klare for både barnehage og jobb!

 

Har du forresten fått med deg at jeg har begynt å selge kake- og dessertpynt både på nett og i butikk? Ikke alle er råflinke konditorer, men de fleste baker jo likevel kaker/desserter til ulike anledninger i løper t av et år, og da er det jo litt ekstra artig å kunne pynte kaka som en verdensmester. Du baker kaka, jeg fikser pynten 🙂

 

Velbekommen til Kokkejævel.no

-alt det beste på et sted

 

Selv om brøytefolka har funnet ut at det er helt perfekt å ha snødeponi rett foran en liten lokal forretning uten kjedetilknytning, så finner dere meg bak skavlene i Løkkeveien 2. Kom innom å se hva vi har. De fleste som kommer blir helt overveldet over utvalget. Ikke bare av kakepynt, men også av lokale delikatesse til den som “har alt”.

 

INNGANG

 

 

 

Gratulerer til vinnerne av kakepynt fra Kokkejævel!

Reklame | Kokkejævel.no

Jeg lovet valgfri og gratis kakepynt på både Facebook og Instagram. Derfor har jeg naturligvis trukket en vinner fra FB og en fra IG. Dere kan velge om dere vil ha pynten fraktfritt levert eller om dere vil at jeg skal sende premien dere ønsket dere når dere legger inn en bestilling på Kokkejævel.no. Gi meg beskjed!

 

Vinneren fra FB er:

Marita Punky Benjaminsen

ønsker meg orange roser til min mors morsdagskake, hun elsker orange
🙂
Gratulerer!

 

Vinneren fra IG er:

ingmull59
Hun ønsker seg sjokoladepynt “elegance

Gratulerer!

 

Velbekommen til Kokkejævel.no

-alt det beste på et sted

 

 

 

 

Vinn valgfri kakepynt til morsdagen!

Reklame | Kokkejævel.no

Det er snart morsdag og Valentins dag, og i den forbindelse tenkte jeg å spandere kakepynten på deg slik at du virkelig kan imponere. Gå inn på avdeling for kakepynt på Kokkejævel.no og se hva du vil ha, så skriver du ønsker deg, så skriver du det i kommentarfeltet. Tagg gjerne mor di i kommentarfeltet, for det kan jo være hun har lyst på pynt uavhengig om du vinner eller ikke 😉

 

Gå inn på kakepyntsiden på Kokkejævel.no og velg ut hva du vil pynte kaken din med. Skriv i kommentarfeltet og tagg mor di så trekker jeg en kakepyntvinner til både morsdags. og valentinskake på søndag.

 

I anledning morsdag og velentines så kjører vi supertilbud på forklær. Kun 109,- kr pr stk! Sjekk ut HER!

 

Kokkejævel.no

-alt det beste på et sted

 

 

 

Stengt pga. korona

Reklame | Kokkejævel.no

Så var det altså Kokkejævel-familien sin tur, (igjen). Denne gangen er det Lillebror som skal ut i “krigen”. Etter å ha vært hjemme fra barnehagen nesten hele forrige uke pga. magen, så tror jeg både han og vi så fram til endelig å komme seg i barnehagen og rase igjen.

 

Selv om det ikke er noe krav på så små unger, så valgte vi, til tross for god allmenntilstand,  likevel å ta en koronatest på han i morges før vi skulle dra, for han hadde fått en ny type hoste i løpet av natt, (og en viss søster ligger hjemme i karantene).

 

Vel, testen viste seg å være positiv. Da var det bare å kle av seg jakka og uteskoene og teste mor og far i samme slengen. Ingen av våre tester beviste imidlertid smitte, men vi skal teste oss daglig for sikkerhets skyld.

 

Litt kjedelig å akkurat ha kjøpt inn kakepynt for nesten 100 000 kroner for så måtte stenge ned butikken, men slik er det. Kakepynten har svært lang holdbarhet og det er jo uansett høysesong for kakepynting midt i svarteste januar. Håper likevel dere bestiller litt så jeg får unna så mye som mulig slik situasjonen utviklet seg. Klikk HER for å se nettbutikken som ikke bare er Norges største gavebutikk til den som “har alt”, men som også i løpet av januar kommer til å bli Norges største utvalg i kakepynt.

 

Ja ja, slik ble det. Skulle bare informere dere. Lillebror har det helt fint. Mine tanker går først og fremst til Christine som jeg vet hadde gledet seg veldig til å levere ham i barnehagen, for så kjøre hjem å legge sin høygravide kropp til lading i tomt hus…

 

 

 

 

 

 

Egenproduksjon av tørka reinhjerter – en ny æra har begynt!

Reklame | Kokkejævel

I dag er det en veldig spesiell dag for meg. Det er nemlig dagen jeg tar tar steget fra å være en, bokstavelig talt, rein forhandler av tørkakjøtt og reinsdyrshjerter, til å sette i gang med min egen produksjon. På sikt betyr det rimeligere priser  til dere, samt en lang rekke nye og spennende smaker på reinhjertene.

 

Tradisjonelt blir det nemlig bare gjort på _en_ måte, nemlig å salte og tørke dem. (Det er ikke alt som kokes, ha ha…). Det skal selvfølgelig jeg også gjøre, men jeg hadde ikke vært the Kokkejævel hvis jeg ikke i tillegg også drev med kreativ produktutvikling. Først på tapetet, (i tillegg til tradisjonell tørking og salting, er sirupsalting. Det er jo veldig populært på fenalår, så jeg tenker det er en nydelig saltemetode også på tørka reinhjerter. Videre ønsker jeg selvfølgelig å lage en saltlake med de “klassiske” Kokkejævel-krydderne til vilt, nemlig rosmarin, mjødurt og vanilje. Kombinasjonen er nydelig! En tredje variant blir en saltlake med blant annet karri. Karri og reinsdyr en “ut av kroppen-opplevelse”, så det tror jeg også blir en suksess.

 

Mye spennende framover altså. Jeg kan jo ikke leve av Norges etter hvert største utvalg av kakepynt alene. Det er jo også begrenset hva jeg får inn av å selge geniale osteklokker med gode rabattkoder. Derfor må jeg må ha flere klover å stå på. Hva er vel da bedre enn å gå helt tilbake til utgangspunktet. Tilbake til den råvaren som gjorde meg kjent i utgangspunktet.

 

Nemlig til reinsdyret. Denne selv i verdenssammenheng helt unikt gode råvaren som jeg med stor stolthet tok i bruk som helt fersk kjøkkensjef for over 20 år siden og lagde mange spennende og populære  retter av, (som eksempelvis Ole Mattis Hætta, LavvoLars og Bringebærkremet reinsdyrsuppe), i en tid der det slett ikke var verken kult eller hipt med lokale råvarer. En tid der folk trodde den beste maten kom fra enten Frankrike, Italia eller Spania.

 

Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hvor “kult” det var med middelhavsmat. Jeg knyttet til meg små lokale produsenter som jeg nyttet til mine menyer, og historien har jo vist oss at jeg var inne på noe. Norsk, lokalt og kortreist mat har jo blitt ganske så trendy og populært etter hvert. Vel, velkommen etter!

 

Nok navlebeskuende selvskryt! Jorden kaller. Må rydde plass til tørkeskapet som blir levert i dag. Der inne skal jeg om bare noen dager henge kilovis med deilige reinhjerter og om et par uker regner jeg med at de vil være klare for salg. Har savnet bitte litt å lage mat igjen etter at jeg sluttet som kokk på daglig basis, så jeg gleder meg til å lage noe godt igjen, ikke bare selge det.

 

Her ser dere første ladning med reinhjerer. 25 kilo som jeg skal reinsskjære og salte i dag og som etter noen dager skal henges til tørk i tørkeskapet. Om 2-3 uker har 25 kilo blitt tørket ned til 8-10 kilo klar for salg.

 

Jeg gleder meg!

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne har jeg ventet på i hele mitt liv!

Reklame | EasyCheese.no

Jeg skal være helt ærlig med dere, for jeg får så utrolig mye rart dumpende i postkassa, at da de ringte fra et firma med det bokstavelig talt “cheesy” navnet  EasyCheese på sensommeren i fjor, så takket jeg egentlig bare høflig ja da de spurte om de kunne sende meg noen “revolusjonerende” osteklokker, (av alle ting), som de ville jeg skulle prøve. “Ja jøss”, send bare, sa jeg, (mest for å bli ferdig med samtalen), “så lover jeg å prøve denne geniale oppfinnelsen deres. Adjø.”

 

Noen dager senere kom de i posten, men jeg var opptatt med bokutgivelse og signeringsturne, så pakken ble egentlig liggende uåpnet i boden i ukesvis. Når du gir ut bok er det ikke osteklokker, uansett hvor geniale de enn måtte være, det første du tenker på. Ikke det andre, tredje eller fjortende heller…

 

Lang historie kort, det ble faktisk nesten jul før jeg pliktskyldigst fikk testet ut osteklokkene. De så svært enkle ut. Ingen løse deler som går i stykker i l løpet av et par dager. Bra!

 

Trødde ned et helt kilo, EasyCheese passer både kilos- og halvkilos oster), med hele Norges favorittost, Norvegia. (Det fungerer med Synnøve Finden også altså, men det tør jeg ikke skrive, for da får jeg bare Nord-Norske bønder på nakken igjen, ha ha. Er jo tross alt bare uker før jeg skal bli far igjen, og Konemor har vel egentlig nok å tenke på om jeg ikke skulle måtte avlyse fødselen pga. en høygaffel i ryggen…).

 

Joda, reklamen på EasyCheese.no holder definitivt det den lover. Etter hvert som man gnager seg nedover i osten, så er det bare å gi et lett trykk under, og osten presses oppover uten at du noen sinne trenger å ta i osten i det hele tatt. Genialt! Den løser også problemet med bunnen av osten, for den holder den helt stødig på plass slik at du faktisk kan høvle helt til det omtrent ikke er ost igjen.

 

Eneste problemet er at dette EasyCheese-konseptet kommer 15-20 år for sent! Jeg er veldig glad i alle mine barn, men det er ingen hemmelighet at jeg i en periode av livet hadde tre gutter som daglig voldtok kvitosten både til frokost og til kvelds. Hver dag gikk det nesten med et kilo, men halvparten la gjerne igjen i slintrer, strimler og rester etter at 6 ivrige, uerfarne guttehender, (som ingen visste hvor hadde vært), var ferdig med ugjerningen.

 

Nå har vi prøvd ut EasyCheese i over en måned. Vi bruker den til både kvitost, brunost og skivet kvitost. Det er faktisk intet mindre enn genialt! Osten er like fin, saftig og uberørt av menneskehender helt til den er spist opp. Hele opplegget består bare av to deler, en topp og en bunn, som omtrent er umulig å ødelegge da det ikke er noen slitedeler. Ingen skruer, fjærer eller annet ræl som alltid blir borte med tiden.

 

For oss late slabbedasker som ikke vasker mer enn vi absolutt må, så er det også et poeng at EasyCheese faktisk er selvrensende. (I alle fall hvis du har en oppvaskmaskin. Legg den inn i oppvaskmaskinen, lukk døren og en time senere er den gullende ren…)

 

Jeg anbefaler EasyCheese for alle som er glad i ost, men ikke like glad i engangsplast og ekle fingermerker.

 

PS! På samme måte som det (faktisk) står på pakken at man må ta plasten av grandiosaen før man steiker den, så gjør jeg oppmerksom på at det ikke nytter å hamre runde oster, kremoster eller tubeoster ned i EasyCheese og klage i ettertid på at den ikke fungerte så hygienisk som lovet. EasyCheese er kun tilpasset standard norske oster på størrelse med Norvegia, Jarlsberg, brunost og selvfølgelig tilsvarende fra Synnøve Finden.

 

RABATTKODE

Bruker du rabattkoden kokkejaevel10 så får du 10% rabatt på alle EasyCheese sine produkter ut januar. Det betyr at hvis du eksempelvis kjøper 1500 hvite EasyCheese så får du hele 37 350 kroner i rabatt. Dobler du havner du faktisk på en rabatt på nesten 75 000 kroner. Hvem trenger vel jobb når man nesten kan leve av å kjøpe osteklokker…

 

Det er ikke ofte jeg reklamerer for annet enn mine egne delikatesser, men dette produktet er så genialt at jeg oppriktig ønsker å anbefale det til alle. HER kan du kjøpe deg en EasyCheese med egen Kokkejævelrabatt.

 

Noen av dere har sikkert sikret deg en EasyCheese allerede. Del gjerne  dine erfaringer med produktet i kommentarfeltet 🙂 Jeg vil også prioritere å besvare spørsmål så fort jeg kan i hele dag hvis det er noe dere lurer på 🙂

 

-Kokkejævel

 

 

 

 

 

Hva i helvete er det jeg egentlig har gjort???

Helt ærlig så tror jeg at jeg er i ferd med å miste grepet fullstendig!

I høst la jeg om kostholdet og gikk ned nesten 20 kg på 3 måneder og det første jeg gjør etter jul er å fylle butikken med KAKEPYNT!

 

Jeg har alltid vært min egen verste fiende, men at jeg ville meg selv så pass vondt overrasket selv en durkdreven psykisk selvskader som meg.

 

Selv om jeg skriver på den ultimate kake- og dessertboken, så trenger jeg jo for svingene ikke å la meg rive med så til de grader!

 

Nei, Asbjørn, dette regnes IKKE som sport!

 

Fatter ikke hvorfor folk klager slik på strøregningen, men helt ærlig har jeg faktisk prissatt de jævlg lavt! (Pluss moms, porto, boks etc., etc…)

 

 

 

Jeg har holdt på med denne galskapen i to uker nå, men har fortsatt ikke gått bananas i kakepynten. Jeg innrømmer noen småkamper, enkelte slag og en og annen verdenskrig i løpet av hver eneste dag, men så langt har jeg faktisk vunnet nesten hver eneste kamp. Det går altså helt fint å BÅDE gå ned i vekt samtidig som man vasser i den ene søte deiligheten etter den andre. Dag etter dag etter dag.

 

Folkens, riktig god helg!

(Konemor hilser også 🙂 )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helgens søteste nyheter

Reklame | Kokkejævel.no

Helgen er like om hjørnet og jeg har naturligvis fått inn noen søte nyheter denne helgen også. Fortsetter jeg på denne måten, (og det gjør jeg), så kommer jeg til å være landets største utsalg av kakepynt innen februar. Sjekk utvalget HER

 

Jeg skal ikke kjede dere med for mange bilder. Klikk inn HER og sjekk utvalget. Nå har jeg også fått skrevet inn varedeklarasjon på alt slik at dere med allergier kan sjekke ut. 🙂

 

 

Velbekommen til Kokkejævel.no

-alt det beste på et sted