Herregud, hva kjøper man egentlig i morgengave?

Dagen startet relativt normalt med at jeg åpnet øynene og konstaterte at jeg fortsatt var i live. Tror klokka var rundt halv åtte og ved min venstre side satt som vanlig Kjærest og rautet mens Lillebror sugde med sedvanlig intensitet fra begge jurene så melkespruten sto veggimellom. Et voldsomt leven.

 

Etter melking sto vi opp. Ikke noe langdryg morgen i dag, for bestillingene på min serie med krydderblandinger var over all forventing, og hvis jeg skulle rekke å få pakket alt i dag hadde jeg ikke mer enn tiden og veien. Dro hjemmefra halv ti og nå er klokka sju og jeg er akkurat ferdig. Deilig!

 

Jeg er jo et “one man show”, så jeg må pent gjøre absolutt alt selv, men Kjærest og Lillebror kom innom litt midt på dagen og hjalp meg litt, pluss at de hadde med seg enda flere ordrer som hadde kommet etter at jeg dro.

 

Det er jo egentlig helt sinnsykt at jeg bare kan lage min egen krydderserie, klikk HER, og selge så godt allerede første dag. Utrolig artig er det i alle fall. Håper de aller, aller fleste blir fornøyde, men ikke alle. Hvis det er ingen som er litt misfornøyd er det ikke godt nok. Da er det så mainstream at man like gjerne kunne kjøpt noe på Rema eller Kiwi. For at noen skal like noe skikkelig godt må noen andre like det tilsvarende dårlig. Da har du særpreg og karakter. Slik har jeg alltid tenkt når jeg har komponert matretter også, selv om jeg nok har blitt litt rundere med årene. Både på den ene og den andre måten, ha ha.

 

Hva kjøper man egentlig i morgengave? Det er jo bare en måned til jeg våkner opp som gift mann, og med det en forventningsfull gift kvinne ved min side som vil ha morgengaven som hun sikkert har drømt om siden hun var liten. Hva er liksom vanlig? Smykker, wienerbrød, massasjestaver, rulleskøyter? Og hvor mye skal det liksom koste??? Tusen kroner burde det vel i alle fall være, men et smykke koster jo ofte langt mer enn det. Hvis du ikke går på Glitter da, men frykter det fort kan blir misforstått. Har dere noen gode forslag? Hva fikk forresten du og ble du skuffet?

 

Nå skal jeg hjem og lage meg mat. Steike noen skiver med svinefilet med litt ris og grønnsaker. Ja, har begynt å spise litt ris igjen. Mennesket klarer seg meget vel uten raffinert sukker, men er ikke skapt for lavkarbo!

 

God søndag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min egen krydderserie!

Reklame | Kokkejævel.no

Det er med stor glede og en helt barnslig entusiasme jeg endelig  kan presentere starten på min helt egne krydderserie for dere!

 

Kun krydder av aller ypperste kvalitet er benyttet og blandingene er satt sammen etter en intens smaksprosess med masse prøving og feiling, men vi er trygge på at blandingene vi presenterer rett og slett holder verdensklasse. Kun det aller beste er godt nok for dere, kjære lesere!

 

For meg som kokk, og sikkert også andre som er flinke med mat, er det enkelt å “tage hva man haver, litt av ditt og litt av datt”, så blir det godt til slutt, men slik er det rett og slett ikke for veldig mange. Da er det veldig enkelt å bare kunne ta en blanding som jeg har laget og bruke den til lammelåret, reinsteika, pastaretten etc.. og maten blir garantert vellykket. Hver eneste gang!

 

FISKEKRYDDER
Like god på selve fisken som i fiskesuppa! Også en veldig god krydderblanding for kylling og svin.
Innhold: Timian, dill, gressløk, løk, sitronskall, sort pepper og selleri

Trykk HER for kjøp

 

LAKSEKRYDDER
Et krydder spesiallaget for røde fisker som laks, ørret, røye osv.
Innhold: Hvit pepper, løk, sitronpepper, sort pepper, hvitløk, persille og sitron

Trykk HER for kjøp

 

PASTA- OG PIZZAKRYDDER

Nydelig til pastaretter både med og uten fløtesaus, og selvfølgelig bankers på pizza!
Innhold: Oregano, basilikum, persille, sort pepper, timian, fennikel og løk

Klikk HER for kjøp

 

TACOKRYDDER 

Heftig tacokrydder der du kun trenger en teskje eller to pr kjøttdeig. Et skikkelig godt krydder uten den minste smak av industri!
Innhold: Tomat, rød paprika, grønn paprika, løk, hvitløk, kajennepepper, chili, jalapenos, spisskummen, stjerneanis, sort pepper og selleri.

Klikk HER for kjøp

 

GRILLKRYDDER

Godt på det meste!
Innhold: Sort pepper, chili, ingefær, paprika, sitronpepper, spisskummen og løk.

Klikk HER for kjøp

 

URTEBRØDKRYDDER

En fantastisk blanding til for eksempel focaccia, men også kjempegod på pizza og pasta.
Tips! Prøv å lag rømmedressing med dette krydderet!
Innhold: Salvie, basilikum, persille, rosmarin, sort pepper, ramsløk og oregano

Klikk HER for kjøp

 

VILTKRYDDER

En krydderblanding som framhever den gode viltsmaken, men med et tydelig urtepreg. Deilig!

Innhold: Rosmarin, grønn paprika, einebær, fennikel, hvitløk, sort pepper og timian.
TIPS! Smak til fløtesausen med denne krydderblandingen!

Klikk HER for kjøp

 

LAMMEKRYDDER

Et krydder spesiallaget for lammekjøtt, men er egentlig en god allrounder.
Tips! Prøv å lag rømmedressing med dette krydderet!
Innhold: Timian, rosmarin, hvitløk, persille, sort pepper, gressløk, chili og karry madras

Klikk HER for kjøp

 

URTESALT

Et SKIKKELIG godt bordsalt med masse smak av deilige urter som hever de aller fleste retter, bortsett fra sjokoladepudding, rullekake og tropisk aroma.
Innhold: Fransk salt, hvitløk, persille, timian, merian, gurkemeie, sennepsfrø, sort pepper og salvie

Klikk HER for kjøp

 

Spør du meg, (og det burde du 😉 ), så er ikke dette bare den perfekte gaven til den som “har alt”, men kanskje først og fremst en gave til den som er glad i den virkelig gode smaken, men som ikke nødvendigvis har fire timer ledig hver dag til å stå og smake på en saus.

 

Jeg har smakt for deg og smakene er veldig veldig, veldig gode 🙂

 

Klikk HER for både krydder og annet ekstremt bra småskalamat!

 

Vi smattes!

 

 

Om 30 dager er faktisk denne mannen gift!

Prosjekt bryllupsdress” er lagt på is, eller i en god marinade om du vil, så det var ikke annen råd i går enn å drikke seg opp for å bevege seg inn i fiendtlig territorium , eller en forretning der tekstiler selges som det også kalles.

 

I frykt for liv, helse, åndenød og illebefinnende, drar jeg aldri inn på slike steder alene, så både Kjærest og Lillebror var med som bakkemannskap. Heldigvis, for ekspeditrisen var alene på jobb og måtte springe fra den ene kunden til den andre, men vi kom tilslutt fram til en dress som ikke så billig ut, men heller ikke var for dyr, samtidig som den satt relativt greit på kokkekroppen.

 

Dvs., buksa, som passa rundt magen, men var alt for stor i lårene og rundt leggene, skal få seg en runde hos skredderen før jeg forfører bruden med den. Blir nok bra til slutt. Nå er i alle fall dressen kjøpt!

 

Så, til alle incels der ute, det er et håp for alle, bare du venter lenge nok 😉 Ikke gi opp!

 

Riktig god lørdag! 🙂

PS! JA, jeg har bestilt frisørtime!

 

 

 

 

 

 

Dere spurte. Nå svarer jeg.

Foto: Frikant

Her om dagen fikk dere sjansen til å stille meg kulinariske spørsmål. Heldigvis var det ikke så mange som benyttet sjansen, men noen var det da, og jeg har svart etter beste evne 🙂

 

Har du vurdert å stå på en sene? Stand up komiker for eksempel ?😳😳😂😂😂😂😂

Det tror jeg hadde blitt svært korte show. Akkurat nok vitser til at folk hadde rukket å vippse, så takk for i aften.

 

Du e no en artikar. Kor dæ går mæ bryllupsdressen begynne den å passe.?

Ja, bryllupsdressen er mitt miste problem. Ny kjøpes på mandag…

 

Lurte på om du har fått den nye sykdommen som kalles løgnhals? Du e en jammen mæ en kul type👍😍

Nei, er en medfødt lidelse. Ellers veldig enig med deg.

 

Du er så herlig gøyal 🤣 #svigermor(d) 🤣
Spørsmål; Kan du lage oppskrift på en god pizza med grov bunn? #littsunnere
Takk, jeg er et fyrverkeri av en mann. Pizza med grov bunn? Selvfølgelig kan jeg det! Kanskje allerede i morgen 🙂
Ha ha…. ingen som har turt å spørre deg enda 😂😂😂. Da spør jeg hvorfor fjernes spiren i hvitløken?
Endelig et matrelatert spørsmål! Hvitløksretter med og uten spire er to helt forskjellige retter, spesielt når hvitløken ikke varmebehandles. Jeg er ikke kjemiker, men spiren brytes ned til svovel, som gir både stram lukt og smak. Jeg tror det er pga spiren at mange ikke “liker” hvitløk.
Lurer litt på dette med holdbarheten på diverse smør. Du skriver en til to måneder i kjøleskap… ett til to år i fryser.. Kanskje litt vel drøye tidsintervaller ? 😉
Ja, det er store tidsintervaller, men det er også veldig store forskjeller på kvaliteten på kjøleskap, og, ikke minst, store temperaturforskjeller innad i et kjøleskap. Øverst i mitt kjøleskap er det åtte grader, mens det er minusgrader innerst i bunnen. Det sier seg selv at holdbarheten er veldig mye kortere øverst enn nederst.
En annen ting, som kanskje er like viktig, er rett og slett hvor ofte, og hvor godt, folk rengjør kjøleskapene, og om det står mye gammel mat der inne fra før. Er det muggsopp eller muggsoppsporer der inne, så fester det seg lett til matvarer som er tilsatt tørket krydder for eksempel.
En tredje faktor er unger. I hus med mange unger har også en større risiko for kortere holdbarhet. Både fordi flere hender gir større risiko for bakterietilførsel, men kanskje først og fremst fordi kjøleskapet blir åpnet så mange ganger i løpet av en dag. Det rekker liksom aldri å bli kaldt før neste unge, eller far, kommer og ser inn etter noe godt.
I fryser handler det også dels om temperatur. Minus 20 kan holde 6 måneder lengre enn minus 18. I tillegg er det svært avgjørende for holdbarheten om smøret er i en passe stor, lufttett boks slik at det ikke blir frysetørret.
Jeg lurer på om du noen gang kunne tenkt deg å jobbe som kokk på restaurant? Evt åpne en selv i fremtiden?😊
Inkludert læretiden, så har jeg jobbet til sammen 12 år i restaurantbransjen, 9 av disse som kjøkkensjef. Føler jeg har gjort mitt i den bransjen og kommer nok aldri til å jobbe på et restaurantkjøkken igjen.
Øhhh…Æ fikk helt sjokk først….Og ellers ? Gluten- og melkefritt, har du tenkt på nåkka der ? Æ skal steike torsketunga og skal lage ei egg -og rismelblanding m/salt og pepper og sånn ( røykt paprika og litt karry ) som æ dyppe torsketungan i før frityr, men de blir sånn kornete av rismelet…Hm…? Og mere ellers ? Du må ikke skremme vettet av oss, vi har tross alt hjerte-og kar og diverse !
Min styrke er ikke først og fremst spesialkost. Jeg fokuserer først og fremst på den gode, enkle smaken, og har funnet ut at jeg ikke kan være god på alt, men et kjapt google-søk ga meg oppskrift på mange frityrrører/tempurarører uten gluten 🙂 Torsketunger går forresten også fint an å steike i stekepanne med maisenna. Blir ikke like bra som hvetemel, men nesten.
Er det en link til oppskriftene , uten å må bla meg gjennom alle innleggene? Har Vippset 100 kr.
Takk, da lyser jeg fred over deg og din slekt 😉 Klikk på kategorien “Oppskrifter” på bloggen, så finner du alt, men det er ikke et perfekt system. Jeg har også oppskriftene delt inn i flere kategorier 🙂
Det var det hele faktisk. Takk til dere som spurte! Nå skal vi på kirkekontoret og planlegge “kohortene” inne i kirka. I morgen er det nemlig akkurat en måned til jeg blir en gift mann, så om noe, så er jeg i alle fall et bevis for at det er noen for alle der ute, bare man venter lenge nok 😉
God helg!

Pestosmør á la Kokkejævel

Reklame | Kokkejævel

Ja, i vår serie med “kryddersmør” har vi i dag kommet til det helt fantastiske pestosmøret. Jeg bruker samme oppskrift som når jeg lager vanlig pesto, bare at jeg bytter ut solsikkeoljen med smør. Jeg bruker for øvrig alltid persille i basilikumspestoen, for jeg syns den blir så blass og kjedelig hvis man bruker bare basilikum. Farger er viktig!

 

(PS! På bildet prøvde jeg å bruke Bremykt i stedet for smør, og smaksmessig funket det veldig bra, men vær oppmerksom på at det blir veldig mykt i romtemperatur. Skal smøret gis bort i gave anbefaler jeg meierismør. Da slipper det å dryppe fra gaven, he he.)

 

 

Pestosmør á la Kokkejævel

450 gram meierismør eller god margarin

1 potte basilikum

15 gram hvitløk, uten spire

50 gram parmesan, revet

30 gram pinjekjerner

30 gram peanøtter

30 bram cashewnøtter

0,5 dl solsikkeolje

1 pk bladpersille

1 ts salt

1 ts grovmalt pepper

 

 • Rist pinjekjernene i tørr stekepanne til de blir gyllne. Gjerne nøttene også, men de er som regel ristet fra før.
 • Kjør alt unntatt smør og basilikum på foodprocessor til helt glatt puré.
 • Tilsett basilikum på slutten og kjør noen sekunder til den også er oppløst, men basilikum blir grå hvis du kjører den for lenge.
 • Blandes sammen med smøret.

 

Passer til:

 • Pasta og risretter
 • Kylling, svin og fisk
 • Grønnsaker
 • Bakt potet

 

Holdbarhet:

I kjøleskap: 1-2 måneder

I fryseboks: 1.2 år hvis lufttett boks

 

 

 

IKKE GJØR DEG TIL KJELTRING FOR ET PAR KRONER!

Dette er en originaloppskrift fra sjølvaste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster min. 2 kroner pr oppskrift. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt sju slektsledd fram i tid. Edder og galle kan også forekomme. Trolig å både bøtter og spann.

 

Har du problemer med 2 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL (ikke telefonnummer) og betal for godsakene. Betaler du 100 kroner så kan du bruke så mange oppskrifter du vil i et helt år! 😀

 

Vi smattes!

 

Klikk HER for flere oppskrifter med smør  fra den legendariske, sagnomsuste, ekstremt talentfulle og, på toppen av det hele, gudommelig vakre Kokkejævel.

 

 

 

 

 

 

Karbonader på hvitløksbrød med stekt løk og ertepuré á la Kokkejævel

Reklame | Kokkejævel

I en travel hverdag er karbonadesmørbrød en sikker vinner til middag når det bare er en time til dere må være i bilen for å få poden av gårde på jazzballett. Under følger oppskrift på karbonader med skikkelig trøkk i.

 

Karbonader á la Kokkejævel

600 gram karbonadedeig(med vann og salt)

1 ts salt

(2 hvis karbonadedeig uten salt)

1/2 grovmalt pepper

1/2 ts timian

1/2 ts rosmarin

2 ts løkpulver

2 ss potetmel

1,5 dl kaldt vann

 

Kna sammen karbonadedeig, krydder og potetmel i et minutt med hånden. Spe på med det kalde buljongvannet, litt etter litt, og kna et par minutter til når all væsken er inne i deigen.

 

Form fire like karbonader og lag et slags rutemønster på hver side med en kniv.

 

Stekes på middels varm stekepanne i godt smør eller margarin til de er gylden og fin på begge sider. Etterstekes i ovn på 200 grader i 5 minutter.

 

Ertepuré á la Kokkejævel

400 gram frosne erter

1,5 dl vann

1 kyllingbuljongterning

1 hvitløksfedd, uten spire og finhakket

1 pk bladpersille, grovkuttet

50 gram godt smør eller margarin

1/2 ts salt

1/4 ts grovmalt pepper

 

 • Kok opp vann, kyllingbuljong, hvitløk og erter.
 • Fosskok i tre minutter.
 • Ta kjelen av plata og hiv oppi den grovkutta persillen, med stilker og det hele
 • Kjøres til klatt puré med stavmikser
 • Smak til med salt og pepper

 

 

Stekt løk á la Kokkejævel

400 gram løk, skrelt og skivet

50 gram godt smør eller margarin

2 ts salt soyasaus

2 ts sukker

¼ – ½  ts salt

¼  ts grovmalt svart pepper

 

Fres løken og smøret i stekepanne i ca 15 minutter på styrke medium styrke. Løken skal bli gyldenbrun, men ikke brent. Tilsett sukker, soyasaus og pepper og fres tre-fire minutter til.

 

Hvitløksbrød

Til middag bruker jeg skikkelig grovt brød og smører et godt lag med hvitløksmør. Oppskrift på hvitløksmør finner du HER. Stekes sprø, men saftige, ca 5 minutter, på 225 grader varmluft.

 

Jeg har alltid en boks rømme i kjøleskapet, for det er veldig godt som frisk saus til slike retter som dette. Også utrolig godt med noen skjeer med tacosaus rundt. Gjør som du vil, du er relativt voksen 😉

 

 

KJØP FRI TILGANG TIL ALLE MINE OPPSKRIFTER FOR ET HELT ÅR FOR KUN 100 KRONER!

Dette er en originaloppskrift fra sjølvaste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster 5 kroner pr oppskrift, eventuelt 100 kroner for et helt år. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt sju slektsledd fram i tid. Edder og galle kan også forekomme. Trolig å både bøtter og spann.

 

Har du problemer med 5kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL (ikke telefonnummer) og betal for godsakene. Betaler du 100 kroner så kan du bruke så mange oppskrifter du vil i et helt år! 😀

 

Vi smattes!

 

Klikk HER for flere oppskrifter fra den legendariske, sagnomsuste, ekstremt talentfulle og, på toppen av det hele, gudommelig vakre Kokkejævel.

 

 

 

 

 

 

Nå har du sjansen!

Foto: Frikant

Siden Kjærest plutselig bestemte seg for å ta Lillebror med seg å flytte i fra meg, så tenkte jeg at jeg kunne benytte litt av den ledige tiden jeg fikk til å besvare kulinariske spørsmål fra dere lesere. Jeg vet det er mange som lurer på alt fra hvorfor man skal fjerne spiren i hvitløken til hvorfor jeg ikke pisker kryddersmøret som “normale” folk. Nå har dere sjansen, så fyr løs!

 

Intet spørsmål er for enkelt, eller vanskelig, og i alle fall ikke for dumt. Både spørsmål på FB og her på bloggen vil besvares her inne i morgen.

 

Ja, det med Kjærest var en spøk. De er hos Svigermor(d) for ferdigstille den dåpskjolen som Kjærest strikker og Svigermord har sydd innerkjole til.

 

Ja, jeg er dust, ha ha ha ha en strålende aften!

 

(PS! Jeg gjør oppmerksom på at du vil bli belastet for 500 kr pr spørsmål og ytterligere 1500 hvis du får et godt svar. Dårlige svar koster imidlertid bare 1000 kroner, så her kan virkelig være mange penger å spare hvis du stiller masse spørsmål og bare får dårlige svar!)

 

 

(For ordens skyld: Ja, det var også en spøk.)

Hvitløksmør à la Kokkejævel

Reklame | Kokkejævel

Til og med folk som okker og bærer seg over hvitløk i mat, de elsker hvitløksmør! Det skjer et eller annet når fersk hvitløk blandes med persille og smør som menneskerasen rett og slett ikke klarer å motstå, spesielt hvis det får smelte ned på et stykke kjøtt eller en bakt potet, eller, herregud! på en knasende sprøtt stykke hvitløksbrød!

Vent litt, må bare hente litt tørkepapir, for jeg hadde et aldri så lite lite uhell her…

 

 

 

HVITLØKSMØR À LA KOKKEJÆVEL

500 gram meierismør (eller god margarin), romtemperert

50 gram (kinesisk hvitløk), uten spire!

1 pk bladpersille (slik du kjøper (Ikke stjel!!!) på butikken. Kan også være kruspersille)

2 ts reinsdyrsalt (fordampet svette som er skrapt fra ryggtavla på reinsdyrkalver eller drektige simler)

(Ja, det var en spøk. Bruk vanlig salt. Ha ha, jeg er så artig!)

1 ts grovmalt svart pepper

 

Kjør alt bortsett fra smør til helt glatt puré i en foodprocessor og bland det godt inn i smøret.

For å oppnå et resultat de fleste ikke klarer er det to ting du  huske:

 1. Spirene i midten av hvitløken må fjernes. Det gir en mildere, renere og mindre svovelaktig smak. Bedre ånde gir det også…
 2. Persillen må kjøres til helt glatt puré. Er det store biter persille så smaker det ikke halvparten så godt, uansett hvor lenge smøret står. Vær nøye!

 

 

 

 

 

Er du også hekta på kryddersmør? HER finner du enda flere oppskrifter!

 

 

Ønsker du å kjøpe smør som jeg har laget for deg?

Da klikker du HER eller DER

 

 

 

Rødvinsmør à la Kokkejævel

Jeg kan verken fatte eller begripe hvorfor jeg skulle rote meg bort i det ene kryddersmøret etter det andre, når jeg egentlig burde vært ute på ski og svidd av noen kilo rumpeballer og sideflesk så jeg slapp å gifte meg i et føkkings telt! (Tilgi meg for min synd Fader, men jeg valgte smøret.)

 

RØDVINSMØR

1 kg meierismør eller god margarin, romtemperert

100 gram sjalottløk, bitte små terninger

2 ss olivenolje

4 ss rødvinseddik

4 ts sukker

4 dl rødvin

2 ts grovmalt pepper

4 ts salt

2 ss paprikapulver

 

Fres sjalottløk i olivenolje på medium varme et par minutter. Tilsett sukker og rødvinseddik og kok all væske bort, men ikke svi! Tilsett rødvinen og kok ned til sirup. Avkjøl og bland godt inn i smøret. Bruk en stor kremtyll og sprøyt passe store smørroser. Avkjøles i kjøleskap og fryses ned.

 

Bruksområde:

 • Overalt der det hadde vært deilig med en rødvinsaus, som til stekt kjøtt og hvit fisk
 • Som stekemør i gryteretter
 • Godt til hval!

 

Holdbarhet:

 • Kjøleskap: 1-2 måneder
 • Fryseboks: 1-2 år

 

IKKE GJØR DEG TIL KJELTRING FOR ET PAR KRONER!

Dette er en originaloppskrift fra sjølvaste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster min. 2 kroner pr oppskrift. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt sju slektsledd fram i tid. Eder og galle kan også forekomme. Trolig å både bøtter og spann.

 

Har du problemer med 2 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL (ikke telefonnummer) og betal for godsakene. Betaler du 100 kroner så kan du bruke så mange oppskrifter du vil i et helt år! 😀

 

Vi smattes!

 

Er du også hekta på kryddersmør? HER finner du enda flere oppskrifter!

 

 

Min tid som toppblogger er over!

Det er en tid for alt, og min tid føles nå over. Det som for halvannet år siden fylte meg med masse positiv energi  har bare oftere og oftere de siste månedene tappet meg for krefter. Fra første bloggpost i september 2019, les den HER,  gikk jeg rett til topps og ble der, men det er ikke like “stas” lenger å ligge på 1. plass. Det veier ikke lenger opp for all negativiteten, de stygge løgnene og de falske insinuasjonene fra kjerringer, (i flertall, det kryr av dem), som hver eneste dag gjør hva de kan for å trampe på alt du er, alt du bryr deg om og alt du står for.

 

Derfor vil jeg en stund  framover, og har vel gjort det et par uker allerede, fokusere mer på maten, faget mitt, det jeg er virkelig god på. Måltidene i stedet for livet mellom måltidene. Jeg går altså bevisst  bort fra toppen, rett og slett for å skåne meg selv fra, tja, jeg vet ikke hva som driver dem, men det er i alle fall ikke bra for meg. Ikke for noen tror jeg.

 

Nå skal jeg lage middag! Oppskrift kommer nok, men om den kommer i kveld eller i morgen vet jeg ikke. Jeg  ta vare på meg selv nå. Ikke for min egen del, (kunne ikke brydd meg mindre) men for Lillebror og Kjærest.

 

Lag en fantastisk mandagskveld! (Det skal i alle fall  jeg 🙂 )