Crazy bananas!

Reklame | Meg og mitt

Leste et sted at jeg var en dyktig, men slu faen, eller kremmer om du vil, som startet opp bloggen med en listig plan om å starte opp nettbutikk halvannet år senere. Jeg måtte le, noe jeg gjør ofte for øvrig, for det er unektelig litt vanskelig å planlegge at man skal bli “bloggkonge” å bli lest av titusenvis av mennesker hver eneste dag. Jeg innrømmer at jeg både ville ha lesere, samt toppe listen, da jeg startet opp, med derfra til å planlegge er det et langt steg, og et kvantesprang fra å gruse alle andre bloggere lesermessig, måned etter måned, og nå også faktisk, år etter år.

 

Tror faktisk det snarere heller er tvert i mot. At jeg har mange lesere fordi jeg ikke hadde en økonomisk baktanke med bloggen. At jeg bare ville fortelle om livet mitt. Om det som gjør meg glad og det som gjør meg trist. Det som opptar meg. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg driver butikk, Hoftepluss og FyFader. Bortsett fra ungene og Kjærest, så er de livet mitt. Både levebrød, hobby og livstil. Da sier det seg selv at jeg skriver en del om butikkdriften. Jeg forstår jo at det ogsp har en viss reklameverdi, men det er altså ikke hovedgrunnen til at jeg holder på med dette. Da tror jeg at jeg hadde blitt “avslørt” for lenge siden.

 

Det har vært noen ville uker etter at jeg startet opp nettbutikken. Her ser dere stua mi kvart over to i natt. Det var så enormt mange bestillinger. Jeg anbefalte Norges beste pinnekjøtt, og plutselig skulle “alle” ha det. Morsomt da.

 

Fikk rydda litt før jeg la meg da. Ikke artig for Kjærest å stå opp til esker og kaos. Gleder meg til vi flytter inn i det lokalet. Blir vi enige skriver vi under kontrakt denne uken. Blir så bra!

 

Det første jeg skal kjøpe til det nye lokalet er et kjølerom!

 

For det er jo litt kjølevarer som skal av sted…

 

Nei, tusen takk alle sammen for at dere bruker nettbutikken til Kjærest og meg! Dere skal vite at jeg KUN plukker ut de aller beste produktene fra de aller beste produsentene, for det er nemlig ikke slik at selv om det er såkalt “lokalmat” så er det bra. Langt i fra! Jeg har smakt så mye lokalprodusert ræl opp gjennom årene, og intensjonen med nettbutikken er at dere skal være GARANTERT ekstremt gode produkter.

 

Nå jeg pakke videre. Har ennå MASSE som må pakkes før fristen klokken 15:00. Netthandel-livet der altså 😉

 

Hva syns dere forresten om mitt nye slagord:

Små skala, stor smak!

Allerede som 18-åring viste jeg alarmerende tegn til grandios narsissistisk personlighetsforstyrring

Jula jeg fylte 18 år fikk alle i familien en, i mine øyne, helt fantastisk julegave, nemlig alle mine beste dikt samlet i et hefte. Jeg skrev mye, og det hendte seg til og med av og til at jeg fikk det rimelig godt til. Noen av diktene har jeg postet på bloggen før, men det var for- og etterordet jeg tenkte jeg skulle dele med dere i dag. Jeg er ikke helt sikkert på hva jeg skal si. Det er ikke tvil om at det er skrevet med gammaglimt i øyeeplet, men likevel…

 

 

 

Og for de som har litt “tungt for det”, ja, det er jeg som er både “Gunnar Skalle” og “Torstein Berg” 😉

 

Nå må jeg jobbe! Nytter lite med grandios narsissistisk personlighetsforstyrrelse hvis man bare ligger på sofaen og ikke skaper noe som helst. NOE må jeg jo fylle all min grandiositet med!

 

Vi smattes!

 

Les noen av mine dikt, de fleste av dem ikke voldsomt grandiose, HER

 

Norges beste pinnekjøtt. Ferdig snakka!

Reklame | Kokkejævel.no

Jeg har holdt på med dette i over 20 år. Opp gjennom årene har jeg spist meg gjennom omtrent alt som finnes av pinnekjøttprodusenter over en viss størrelse, og det må sies at det finnes utrolig mye godt der ute, men også mye ræl. Mange produsenter varierer også veldig i kvalitet, ikke bare fra år til år, men også innad i samme sesong. Det er jo helt håpløst. En god pinnekjøttprodusent må levere prima vare, år etter år etter år.

 

Horns slakteri fra Leknes i Lofoten er en slik kvalitetsprodusent. Jeg har brukt fast i over sju år og de leverer så det gjaller i smaksorganene hvert eneste år. Mye på grunn av selve råstoffet. Det er ikke tvil om at lam fra kysten av Lofoten, Vesterålen og Hamarøy smaker mye bedre enn innlandslam uten midnattssol. Det handler rett og slett om foret. Du blir hva du spiser.

 

Dernest kommer naturligvis håndverket og det har de i ryggmargen på Horns slakteri. Mange produsenter av pinnekjøtt “stresser” med å få det ferdig, og det smaker nesten bare saltkjøtt av produktet. Saltkjøtt er god, bevares meg vel, men pinnekjøtt er det ikke!

 

Slik skal perfekt pinnekjøtt se ut. Tørket tilstrekkelig og med fin fettmarmorering. Jeg liker også at pinnekjøttet ikke er kappet, for det ser så utrolig mye finere ut på tallerkenen. Er det jul, så er det jul! Kjøp perfekt pinnekjøtt HER

 

Her ser dere Horns lettrøkte variant. Litt mindre tørket, men altså lettrøkt. Egentlig er jeg ikke glad i røkte fåreprodukter, men det virker som Horns røyker på en helt annen måte enn andre produsenter. I stedet for å overdøve så bygger røyksmaken opp hele smaksinntrykket på en måte jeg ikke klarer å forklare. Det må bare prøves. Kjøp lettrøkt pinnekjltt HER

Hvordan jeg tilbereder pinnekjøttet? Kjøper du av en annen produsent, så anbefaler jeg deg å følge anvisningen på pakken. Er utvanningstiden under 12 timer, så er det ikke pinnekjøtt, men lettørket saltkjøtt. Det er nemlig ikke bare for å vanne ut saltet pinnekjøttet skal legges i vann. Først og fremst er det for å trekke vann INN igjen i det tørkede kjøttet. Det er jo nettopp der magien ved godt pinnekjøtt skapes, tørkingen, modningen og utvanningen.

 

Pinnekjøttet fra Horns vanner jeg ut i 12 timer hvis jeg skal koke det, og det skal jeg. Liker best å koke pinnekjøtt. Blir MYE saftigere enn å dampe det. Jeg koker det i det samme vannet som jeg bløtlegger det i. Liker også å legge et par kvister med fersk rosmarin i vannet. Ikke noe annet. Ikke kødd med julematen min!

 

Skal pinnekjøttet dampes, så anbefaler jeg utvanning i 18 timer.

 

De siste 60 årene har vi i min familie alltid brukt morrpølse til pinnekjøttmiddagen. Det startet visstnok da oldemor ble gammel og mistet tennene. Oldefar var fra Sandøy, et øysamfunn i Møre- og Romsdal, og der var morrpølse “the shit”. Deretter ble det morrpølse som tilbehør til oss og oldemor kunne kose seg med julemiddagen, selv uten tenner.

 

Jeg deler morrpølsa i passe snabber og vanner den ut like lenge som pinnekjøttet. Ferdig utvannet tar jeg av skinnet og damper/koker pølsa sammen med pinnekjøttet den siste halve timen. Det blir ikke jul uten morrpølse!

Prøv morrpølse du også HER

 

Etter at jeg åpnet opp Hoftepluss i 2013 så har jeg blitt introdusert for tusenvis av produkter fra hundrevis av produsenter. De fleste holder ikke mine mål til kvalitet og smak, men Mjødutgelé fra Nordlysmat her i Alta er et slikt produkt som bare har gjort at jeg gleder meg enda mer til julemiddagen hvert eneste år.

 

Etter koking/damping av pinnekjøttet pleier jeg å “skjerpe” kjøttet i ovnen på 250 grader overvarme. Da smører jeg kjøttet inn med mjødutgeleen slik at pinnekjøttet blir karamellisert i ovnen. Det er så godt!

 

Mjødurtgéen kan selvfølgelig også serveres ved siden av hvis du heller vil det. Og EN ting til, fenalår blir ALDRI det samme etter at du har smakt det dyppet i mjøurtgelé, det garanterer jeg! Kjøp Mjødurtgelé HER

 

Ja, det var i grunnen bare det jeg ville si. Fortelle dere om mine favoritter, som jeg nå gjør tilgjengelig for hele landet. Håper jeg kan bruke resten av dagen til å pakke julemat til dere. Jeg gjør jo dette først og fremst for at dere skal få like gode matopplevelser som jeg er forvent med, for det er virkelig noe helt spesielt å selge julemiddagen til folk. Den er hellig. Den spises bare EN gang i året. Da burde den være helt perfekt. Det kan jeg tilby.

 

Beregn 350-400 gram pr person

 

Vi smattes!

Og du, hvis du leser dette nå på morgenen, så har jeg akkurat lagt inn noen HELE sider med røkt villaks hvis du vil sikre deg til jul. Jeg tro dette er det aller siste jeg får tak i til jul. Kjøp villaks HER, hvis det er mer igjen 🙂

 

 

God helg fra Alta!

Vi har tatt helg. Fått sånn noen lunde kontroll på bestillingene, men ingenting sendes før mandag nå, så vi stresser ikke. Skal skifte bleie og trille en tur opp bakken på butikken. Lillebror trenger frisk luft og jeg trenger å kjenne at rumpeballene klasker fra side til side opp bakken. Slanke folk trenger også trim.

 

Var egentlig bare det jeg ville si. Ønsker dere alt godt. Har vært så mye reklame fra meg nå at det var deilig med en god gammel stemningsrapport uten at jeg skal selge noe som helst.

 

Vi har det bra akkurat nå og håper av hele mitt hjerte at du også har det.

 

God helg!

 

(Lillebror har blitt så stor. Lang og sterk. Jeg velger også å tro at han bevisst, i alle fall babybevisst, tar meg i fingeren når jeg strekker den fram. Smile til meg gjør han i alle fall. Livet er et greit sted å oppholde seg for tiden.)

Ingen svarte tilbud på Hoftepluss i dag!

Reklame | Hoftepluss

Jeg har alltid hatt et ambivalent forhold til Black Fridag. Som kunde er det naturligvis kjempeflott med masse tilbud overalt, men som Kjøpmann på Hoftepluss, der marginene fra før er ekstremt lave, så har det ikke alltid vært like morsomt å kjøre tilbud.

 

Siden det er rabatt hele året, “overalt” , så nytter det ikke med 10 eller 20% rabatt for å trekke folk. Du må fleske til med minst 30% avslag, men helst over det også. Det har jeg ikke råd til år.

 

2020 for Hoftepluss handler om å overleve, ikke om å gi bort gode matvarer for en slikk og ingenting. Situasjonen er faktisk så alvorlig at de ansatte til og med må høre med meg om å få lov til å kjøpe en pakke melk. Vi har full innkjøpsstopp. Hver eneste krone teller.

 

Derfor blir det ingen tilbud på Hoftepluss i år. Vi håper likevel du kommer innom for en hyggelig handel. Jeg holder på med barsel og nettbutikk hele uka, så jeg kan garantere deg at du vil bli tatt vel i mot av mine ansatte, som, hvis vis skal være ærlige, er langt hyggeligere enn meg.

 

Velkommen til en lys fredag på Hoftepluss med priser til å overleve av!

 

(Og du, husk å hold avstand til andre mennesker og sprit hendene før du går inn i en butikk og, kanskje viktigst for deg personlig, når du går ut igjen. God og trygg handel!)

 

 

Signert bok med maks rabatt og fri frakt!

Reklame | Ark.no

For andre gang på bare 12 år skulle jeg altså oppleve å våkne til en livløs bitte liten livløs kropp i senga.  Siste pinsedag 2018 hadde Vår Herre sendt det aller vakreste han hadde ned til oss. Bare fjorten dager senere ombestemte han seg og tok ham tilbake.

 

Så ringte Tuva fra Kagge forlag…

Om jeg ville skrive bok? Vel, egentlig ikke, jeg drukner her. Sønnen min er død og jeg klarer ikke ta meg av bedriften min på på en god nok måte. Hvordan i svarte helvete skal jeg kunne klare å skrive en bok??? Vebjørn er død!!!!!!!!!!!

 

Egentlig startet alt for riktig lenge siden, den dagen jeg ble skåret ut av mora mi uten tilstrekkelig bedøvelse. Hun skrek i dødsangst, men ingen hørte henne. Likevel fikk de meg ut og barndommen var i gang.

 

Den var på mange måter preget av alkohol.

 

og ensomhet

 

men det løsna til slutt…

 

eller, veeel…

 

I mitt liv varer oppgangen sjeldent veldig lenge…

 

 

 

 

Men alltid, ALLTID, går det opp igjen!

 

Jeg er såpass beskjeden at jeg tør å kalle meg en begavet kokk. Jeg kan smak. Jeg forstår greia. Derfor var det viktig for meg å samle sammen ca 30 av mine aller beste oppskrifter i boka. Oppdrifter som alle kan lage. Jeg bryr meg ikke om kred fra kokkestanden i det hele tatt, jeg vil at maten min skal lages, spises, huskes.

 

 

 

Dette er vel trolig en bok som dekker HELE Maslows behovspyramide.

Kjøp den signert, til maks lovlig nedsatt pris OG med fri frakt HER, HER, DER, _IKKE_ HER DIN GRIS!!!!!, HER og på

 

ARK.no

 

Lokalet til nettbutikken som vi har sett på

Her ser dere lokalet vi bare er millimeter fra å leie. Et nedslitt, men flott lokale som passer perfekt til nettbutikken vår. Ca 120 m2, med mulighet for kjøl og frys, noe vi MÅ ha, så er dette egentlig perfekt.

 

Gleder meg til å få tilbake stua! Selv om det er utrolig artig med alle disse bestillingene, så begynner det å bli slitsomt, og irriterende faktisk, å vasse i bølgepapp, tapepistoler og flatbrød fra Finnmark. Det er 1. desember på fredag og hadde jo vært litt koselig å pyntet med noe annet enn sirupsaltet fenalår og hæstkuker fra Drit Forbanna.

 

Nei, skal bli godt å komme seg til et egnet lokale. Sier seg selv at vi ikke har plass til pallevis med emballasje i en fra før alt for trang leilighet. For ikke å snakke om alle varene som skal fylle pallevis med emballasje.

 

Kjærest synger på siste verset nå, og det forstår jeg godt. Det var ikke en slik barseltid, “barseltiden fra helvete”, hun hadde sett for seg. Jeg tror ikke det er alle kvinner som hadde godtatt at stua så slik ut fire uker ut i livet til den nyfødte sønn, så jeg føler meg veldig, veldig privilegert. Hvis hun ikke eksploderer da, Kjærest altså. Da vil jo alle produktene bli ødelagt, i alle fall fryktelig tilgriset og garantert umulig å selge, til og med på halv pris.

 

Nei, da var det bare å hive seg i gang med pakkingen igjen da! Fristen for innlevering på postkontoret er kl.15:00, så jeg har ingen tid å miste! Henger til og med etter, men vil jo prioritere å “snakke” med dere også. Det er jo tross alt bloggkonge jeg er, ikke netthandelbaron. Ennå…

 

Vi smattes!

 

Hvordan salget av de nye kjærestfortykkene gikk? Vel, forå si det slik, de 50 første ble revet vekk, så 50 nye ble umiddelbart bestilt opp og ligger nå ute for slag. Heldigvis produseres de lokalt i Alta, så ingen problem når vi trenger nye. Vernesenteret <3

Kjærest til salgs!

Reklame | Meg og mitt

Endelig har også Kjærest fått sitt eget forstykke/forkle som hun kan svinse rundt med. Raus som hun er så deler hun naturligvis rundhåndet, og selger det til andre kjærester på nettbutikken. Så er du, eller har du en kjærest, så  kjøper du det HER.

 

Ellers går det i mye av det samme her hjemme denne uken. Hele familien er innom oss hver kveld for å hjelpe oss å pakke, samt sørge for at disse hektiske førjulsukene i dette alle første året blir så gode så mulig. Når mamma og pappa kaver rundt, så er det godt med en mormor, tante, søster eller onkel. De er forresten også ekstremt gode pakkere i tillegg. Billige, for ikke å si helt gratis, er de også, så fatter ikke at jeg ikke har tenkt på det før. Her har jeg i mange år betalt ut flere titalls millioner i lønn til ansatte når jeg egentlig kunne fått familien til å jobbe for en slikk og spekepølse. Man lærer så lenge man lever!

 

Det gjør jeg imidlertid ikke så veldig mye lengre, lever altså, hvis vi ikke kommer oss inn i et egnet lokale snart. I dag kom det to paller med emballasje. Hjelp.

 

I går kveld tok vi det rolig, så var ikke så mye som skulle postes i dag. Vi har gjort det slik at vi sender på mandager og torsdager, men klart vi sender andre dager også hvis vi har mulighet.

 

Fenalår av rein. En kulinarisk opplevelse for livet! Kjøpes HER, men gjør det fort før det blir fritt. Fikk bare inn et lite parti.

 

Ellers skal vi straks ned å se på det lokalet nå. Gleder meg til å vise dere bilder! Har allerede kjøpt et kjølerom. Brukt selvfølgelig. Viktig at kostnadene holdes så lave som overhodet mulig. Dessuten er det jo supert i et miljøperspektiv at man kan bruke tingene flere ganger.

 

Jeg beklager virkelig at jeg er så opphengt i denne netthandelen for tiden, men det tar virkelig all min tid. Takk for aså mange av dere handler. Planen er at både Kjærest og jeg kan leve av dette i framtiden. Så langt ser det lovende ut i alle fall.

Vi smattes!

Herregud, hva har jeg gjort?

Reklame | kokkejævel.no

Hvis jeg skal være helt ærlig, og det skal man jo, så aner jeg ikke hva jeg har satt i gang med dette nye galimatias-prosjektet mitt . På bildet ser dere dagens forsendelser. Over et tonn med delikatesser fra noen av de beste småskalaprodusentene som verden trolig har sett de siste hundre år.

 

En av disse kom tilfeldigvis bort til meg mens jeg kjørte toget til postkontoret. “Du vet det kanskje ikke Asbjørn, men du har berget jula for oss i år!” Nei, jeg visste jo ikke hvor dårlig det sto til, men det er selvfølgelig harde kår også for småskalaprodusentene, kanskje spesielt for småskalaprodusentene, og når det da plutselig kommer en gærning som plutselig skal leke nettbutikk-konge, og handler for over 100 000 kroner hos denne produsenten på bare en uke, så hadde trolig jeg også kommet bort og takket. Mulig jeg til og med hadde klinket til med en falske vin, hint hint 😉

 

Nei, det er gærne tider! Ikke HELT sikker på at Robin, sosusjefen, var like happy da han kom på jobb i morges og sjefen i løpet av natta hadde fylt kjøla med postsekker. Han har jobbet hos meg i over seks og og har sett det meste, men akkurat _dette_ tror jeg ikke han hadde sett for seg.

 

Det minner meg om at heg skal på befaring nummer 2 i morgen på det som kanskje blir det nye lokalet til nettbutikken, for her hjemme KAN vi ikke være lenger . Det er varer og emballasje overalt! Jeg ser penger i hver eneste eske, men Kjærest ser mest rot og kaos. Begge har rett.

 

Lokalet jeg er på jakt etter er ikke for lite, men heller ikke for stort. Trenger ikke betale mer enn jeg må. Det må være plass til et kjølerom og et lite fryserom. Lager og kontor. Ellers er jeg ikke kravstor. Dette er ikke en interiørbutikk, det er en netthandel for svingende!

 

Der andre bloggere trives best på rød løper, så trives jeg best på grå. Da kan jeg labbe rett inn i stua med stadig nye forsendelser uten å grise til. Vakkert er det ikke. Ei heller miljøvennlig, men det er praktisk.

 

Som dere ser har jeg montert opp en antibac i yttergangen. Vi tar ikke mot så mye besøk i disse tider, men de som kommer må vaske seg før de trer inn i hallen.

 

Nei da, slapp av, har selvfølgelig ikke glemt av Hoftepluss. Selv om jeg har satt av hele denne uke til nettbutikk og Lillebror, så er jeg innom et par timer om dagen, og i dag var jeg der og gjorde om diskene til juledisker. Enste vi mangler er Norges DESIDERT beste pinnekjøtt, men det ankommer disken i morgen, og da er vi klar for julesalget 2020.

 

Må forresten nesten få lov til å, nok en gang, skryte av folka mine! Det er i krisetider hva man ser hva som bor i folk og siden jeg liker namedropping, så vil jeg trekke fram ei tøtta som trolig blir litt overrasket nå, men Ellinor, du e fan mæ fantastisk å ha i disse tider! Du gjør virkelig ditt ytterste for at vi skal, ikke bare komme oss gjennom krisa, men komme oss gjennom med hodet høyt hevet. Godt jobba!

 

Må avslutte nå. Skal pakke et par timer før jeg kryper til køys. Kjærest og Lillebror har allerede dratt. Unner Kjærest litt søvn nå. Hun er sliten. Økedøgn tar på og det har faen meg nesten ikke vært annet enn “økedøgn” de siste fire ukene! Hun gjør en kjempejobb med Lillebror. Uten henne hadde jeg fader meg slitt. Hadde riktignok ikke hat Lillebror heller når jeg tenker meg om, men hadde slitt uansett. Elsker henne. Selv om vi begge begynner å bli slitne. Om fjorten dager kommer nettbutikken til å dabbe av og det blir litt lettere. Det unner jeg deg, KjærestE!

 

Husk forresten at ALLE som handler i nettbutikken denne uken kan vinne det du er på bildet og mer til! Verdi over 5000 kroner. Vi kommer ikke til å proklamere vinneren før de har fått gaven i posten, slik at det skal bli skikkelig spennende. Her bestiller du kanskje bare en sjokolade fra HonniBakes, så får du alt dette…

 

God natt!

 

Forresten, bestiller du fra NÅ, kl.21.04 og fram til i morgen tidlig kl. 07:59, så kan du vinne et fenalår. Også dette blir bare tilsendt en random kunde. Elsker å kunne gjøre slike overraskelser!

 

Nettbutikken finner du HER

 

Vi smattes!

 

 

 

 

Vinn eksklusiv mat for langt over 5000 kroner!

Reklame | kokkejævel.no

Alt dette kan bli ditt!

Alle som handler på kokkejævel.no fra 22. november til 30. november er med i trekningen av det du ser på bildet og sikkert mange andre overraskelser.

 

Reglene er enkle! Det eneste du trenger å gjøre er å gjøre er å handle litt eller mye av julegavehandelen på kokkejævel.no

 

Ingen tagging, deling, liking av sider eller kommentering. Bare kjøp av mat og gaver som du ville gjort uansett.

 

Klikk HER for å delta i konkurransen!

 

Let the game begin!