God helg fra Alta!

Vi har tatt helg. Fått sånn noen lunde kontroll på bestillingene, men ingenting sendes før mandag nå, så vi stresser ikke. Skal skifte bleie og trille en tur opp bakken på butikken. Lillebror trenger frisk luft og jeg trenger å kjenne at rumpeballene klasker fra side til side opp bakken. Slanke folk trenger også trim.

 

Var egentlig bare det jeg ville si. Ønsker dere alt godt. Har vært så mye reklame fra meg nå at det var deilig med en god gammel stemningsrapport uten at jeg skal selge noe som helst.

 

Vi har det bra akkurat nå og håper av hele mitt hjerte at du også har det.

 

God helg!

 

(Lillebror har blitt så stor. Lang og sterk. Jeg velger også å tro at han bevisst, i alle fall babybevisst, tar meg i fingeren når jeg strekker den fram. Smile til meg gjør han i alle fall. Livet er et greit sted å oppholde seg for tiden.)

Ingen svarte tilbud på Hoftepluss i dag!

Reklame | Hoftepluss

Jeg har alltid hatt et ambivalent forhold til Black Fridag. Som kunde er det naturligvis kjempeflott med masse tilbud overalt, men som Kjøpmann på Hoftepluss, der marginene fra før er ekstremt lave, så har det ikke alltid vært like morsomt å kjøre tilbud.

 

Siden det er rabatt hele året, “overalt” , så nytter det ikke med 10 eller 20% rabatt for å trekke folk. Du må fleske til med minst 30% avslag, men helst over det også. Det har jeg ikke råd til år.

 

2020 for Hoftepluss handler om å overleve, ikke om å gi bort gode matvarer for en slikk og ingenting. Situasjonen er faktisk så alvorlig at de ansatte til og med må høre med meg om å få lov til å kjøpe en pakke melk. Vi har full innkjøpsstopp. Hver eneste krone teller.

 

Derfor blir det ingen tilbud på Hoftepluss i år. Vi håper likevel du kommer innom for en hyggelig handel. Jeg holder på med barsel og nettbutikk hele uka, så jeg kan garantere deg at du vil bli tatt vel i mot av mine ansatte, som, hvis vis skal være ærlige, er langt hyggeligere enn meg.

 

Velkommen til en lys fredag på Hoftepluss med priser til å overleve av!

 

(Og du, husk å hold avstand til andre mennesker og sprit hendene før du går inn i en butikk og, kanskje viktigst for deg personlig, når du går ut igjen. God og trygg handel!)

 

 

Signert bok med maks rabatt og fri frakt!

Reklame | Ark.no

For andre gang på bare 12 år skulle jeg altså oppleve å våkne til en livløs bitte liten livløs kropp i senga.  Siste pinsedag 2018 hadde Vår Herre sendt det aller vakreste han hadde ned til oss. Bare fjorten dager senere ombestemte han seg og tok ham tilbake.

 

Så ringte Tuva fra Kagge forlag…

Om jeg ville skrive bok? Vel, egentlig ikke, jeg drukner her. Sønnen min er død og jeg klarer ikke ta meg av bedriften min på på en god nok måte. Hvordan i svarte helvete skal jeg kunne klare å skrive en bok??? Vebjørn er død!!!!!!!!!!!

 

Egentlig startet alt for riktig lenge siden, den dagen jeg ble skåret ut av mora mi uten tilstrekkelig bedøvelse. Hun skrek i dødsangst, men ingen hørte henne. Likevel fikk de meg ut og barndommen var i gang.

 

Den var på mange måter preget av alkohol.

 

og ensomhet

 

men det løsna til slutt…

 

eller, veeel…

 

I mitt liv varer oppgangen sjeldent veldig lenge…

 

 

 

 

Men alltid, ALLTID, går det opp igjen!

 

Jeg er såpass beskjeden at jeg tør å kalle meg en begavet kokk. Jeg kan smak. Jeg forstår greia. Derfor var det viktig for meg å samle sammen ca 30 av mine aller beste oppskrifter i boka. Oppdrifter som alle kan lage. Jeg bryr meg ikke om kred fra kokkestanden i det hele tatt, jeg vil at maten min skal lages, spises, huskes.

 

 

 

Dette er vel trolig en bok som dekker HELE Maslows behovspyramide.

Kjøp den signert, til maks lovlig nedsatt pris OG med fri frakt HER, HER, DER, _IKKE_ HER DIN GRIS!!!!!, HER og på

 

ARK.no

 

Lokalet til nettbutikken som vi har sett på

Her ser dere lokalet vi bare er millimeter fra å leie. Et nedslitt, men flott lokale som passer perfekt til nettbutikken vår. Ca 120 m2, med mulighet for kjøl og frys, noe vi MÅ ha, så er dette egentlig perfekt.

 

Gleder meg til å få tilbake stua! Selv om det er utrolig artig med alle disse bestillingene, så begynner det å bli slitsomt, og irriterende faktisk, å vasse i bølgepapp, tapepistoler og flatbrød fra Finnmark. Det er 1. desember på fredag og hadde jo vært litt koselig å pyntet med noe annet enn sirupsaltet fenalår og hæstkuker fra Drit Forbanna.

 

Nei, skal bli godt å komme seg til et egnet lokale. Sier seg selv at vi ikke har plass til pallevis med emballasje i en fra før alt for trang leilighet. For ikke å snakke om alle varene som skal fylle pallevis med emballasje.

 

Kjærest synger på siste verset nå, og det forstår jeg godt. Det var ikke en slik barseltid, “barseltiden fra helvete”, hun hadde sett for seg. Jeg tror ikke det er alle kvinner som hadde godtatt at stua så slik ut fire uker ut i livet til den nyfødte sønn, så jeg føler meg veldig, veldig privilegert. Hvis hun ikke eksploderer da, Kjærest altså. Da vil jo alle produktene bli ødelagt, i alle fall fryktelig tilgriset og garantert umulig å selge, til og med på halv pris.

 

Nei, da var det bare å hive seg i gang med pakkingen igjen da! Fristen for innlevering på postkontoret er kl.15:00, så jeg har ingen tid å miste! Henger til og med etter, men vil jo prioritere å “snakke” med dere også. Det er jo tross alt bloggkonge jeg er, ikke netthandelbaron. Ennå…

 

Vi smattes!

 

Hvordan salget av de nye kjærestfortykkene gikk? Vel, forå si det slik, de 50 første ble revet vekk, så 50 nye ble umiddelbart bestilt opp og ligger nå ute for slag. Heldigvis produseres de lokalt i Alta, så ingen problem når vi trenger nye. Vernesenteret <3

Kjærest til salgs!

Reklame | Meg og mitt

Endelig har også Kjærest fått sitt eget forstykke/forkle som hun kan svinse rundt med. Raus som hun er så deler hun naturligvis rundhåndet, og selger det til andre kjærester på nettbutikken. Så er du, eller har du en kjærest, så  kjøper du det HER.

 

Ellers går det i mye av det samme her hjemme denne uken. Hele familien er innom oss hver kveld for å hjelpe oss å pakke, samt sørge for at disse hektiske førjulsukene i dette alle første året blir så gode så mulig. Når mamma og pappa kaver rundt, så er det godt med en mormor, tante, søster eller onkel. De er forresten også ekstremt gode pakkere i tillegg. Billige, for ikke å si helt gratis, er de også, så fatter ikke at jeg ikke har tenkt på det før. Her har jeg i mange år betalt ut flere titalls millioner i lønn til ansatte når jeg egentlig kunne fått familien til å jobbe for en slikk og spekepølse. Man lærer så lenge man lever!

 

Det gjør jeg imidlertid ikke så veldig mye lengre, lever altså, hvis vi ikke kommer oss inn i et egnet lokale snart. I dag kom det to paller med emballasje. Hjelp.

 

I går kveld tok vi det rolig, så var ikke så mye som skulle postes i dag. Vi har gjort det slik at vi sender på mandager og torsdager, men klart vi sender andre dager også hvis vi har mulighet.

 

Fenalår av rein. En kulinarisk opplevelse for livet! Kjøpes HER, men gjør det fort før det blir fritt. Fikk bare inn et lite parti.

 

Ellers skal vi straks ned å se på det lokalet nå. Gleder meg til å vise dere bilder! Har allerede kjøpt et kjølerom. Brukt selvfølgelig. Viktig at kostnadene holdes så lave som overhodet mulig. Dessuten er det jo supert i et miljøperspektiv at man kan bruke tingene flere ganger.

 

Jeg beklager virkelig at jeg er så opphengt i denne netthandelen for tiden, men det tar virkelig all min tid. Takk for aså mange av dere handler. Planen er at både Kjærest og jeg kan leve av dette i framtiden. Så langt ser det lovende ut i alle fall.

Vi smattes!

Herregud, hva har jeg gjort?

Reklame | kokkejævel.no

Hvis jeg skal være helt ærlig, og det skal man jo, så aner jeg ikke hva jeg har satt i gang med dette nye galimatias-prosjektet mitt . På bildet ser dere dagens forsendelser. Over et tonn med delikatesser fra noen av de beste småskalaprodusentene som verden trolig har sett de siste hundre år.

 

En av disse kom tilfeldigvis bort til meg mens jeg kjørte toget til postkontoret. “Du vet det kanskje ikke Asbjørn, men du har berget jula for oss i år!” Nei, jeg visste jo ikke hvor dårlig det sto til, men det er selvfølgelig harde kår også for småskalaprodusentene, kanskje spesielt for småskalaprodusentene, og når det da plutselig kommer en gærning som plutselig skal leke nettbutikk-konge, og handler for over 100 000 kroner hos denne produsenten på bare en uke, så hadde trolig jeg også kommet bort og takket. Mulig jeg til og med hadde klinket til med en falske vin, hint hint 😉

 

Nei, det er gærne tider! Ikke HELT sikker på at Robin, sosusjefen, var like happy da han kom på jobb i morges og sjefen i løpet av natta hadde fylt kjøla med postsekker. Han har jobbet hos meg i over seks og og har sett det meste, men akkurat _dette_ tror jeg ikke han hadde sett for seg.

 

Det minner meg om at heg skal på befaring nummer 2 i morgen på det som kanskje blir det nye lokalet til nettbutikken, for her hjemme KAN vi ikke være lenger . Det er varer og emballasje overalt! Jeg ser penger i hver eneste eske, men Kjærest ser mest rot og kaos. Begge har rett.

 

Lokalet jeg er på jakt etter er ikke for lite, men heller ikke for stort. Trenger ikke betale mer enn jeg må. Det må være plass til et kjølerom og et lite fryserom. Lager og kontor. Ellers er jeg ikke kravstor. Dette er ikke en interiørbutikk, det er en netthandel for svingende!

 

Der andre bloggere trives best på rød løper, så trives jeg best på grå. Da kan jeg labbe rett inn i stua med stadig nye forsendelser uten å grise til. Vakkert er det ikke. Ei heller miljøvennlig, men det er praktisk.

 

Som dere ser har jeg montert opp en antibac i yttergangen. Vi tar ikke mot så mye besøk i disse tider, men de som kommer må vaske seg før de trer inn i hallen.

 

Nei da, slapp av, har selvfølgelig ikke glemt av Hoftepluss. Selv om jeg har satt av hele denne uke til nettbutikk og Lillebror, så er jeg innom et par timer om dagen, og i dag var jeg der og gjorde om diskene til juledisker. Enste vi mangler er Norges DESIDERT beste pinnekjøtt, men det ankommer disken i morgen, og da er vi klar for julesalget 2020.

 

Må forresten nesten få lov til å, nok en gang, skryte av folka mine! Det er i krisetider hva man ser hva som bor i folk og siden jeg liker namedropping, så vil jeg trekke fram ei tøtta som trolig blir litt overrasket nå, men Ellinor, du e fan mæ fantastisk å ha i disse tider! Du gjør virkelig ditt ytterste for at vi skal, ikke bare komme oss gjennom krisa, men komme oss gjennom med hodet høyt hevet. Godt jobba!

 

Må avslutte nå. Skal pakke et par timer før jeg kryper til køys. Kjærest og Lillebror har allerede dratt. Unner Kjærest litt søvn nå. Hun er sliten. Økedøgn tar på og det har faen meg nesten ikke vært annet enn “økedøgn” de siste fire ukene! Hun gjør en kjempejobb med Lillebror. Uten henne hadde jeg fader meg slitt. Hadde riktignok ikke hat Lillebror heller når jeg tenker meg om, men hadde slitt uansett. Elsker henne. Selv om vi begge begynner å bli slitne. Om fjorten dager kommer nettbutikken til å dabbe av og det blir litt lettere. Det unner jeg deg, KjærestE!

 

Husk forresten at ALLE som handler i nettbutikken denne uken kan vinne det du er på bildet og mer til! Verdi over 5000 kroner. Vi kommer ikke til å proklamere vinneren før de har fått gaven i posten, slik at det skal bli skikkelig spennende. Her bestiller du kanskje bare en sjokolade fra HonniBakes, så får du alt dette…

 

God natt!

 

Forresten, bestiller du fra NÅ, kl.21.04 og fram til i morgen tidlig kl. 07:59, så kan du vinne et fenalår. Også dette blir bare tilsendt en random kunde. Elsker å kunne gjøre slike overraskelser!

 

Nettbutikken finner du HER

 

Vi smattes!

 

 

 

 

Vinn eksklusiv mat for langt over 5000 kroner!

Reklame | kokkejævel.no

Alt dette kan bli ditt!

Alle som handler på kokkejævel.no fra 22. november til 30. november er med i trekningen av det du ser på bildet og sikkert mange andre overraskelser.

 

Reglene er enkle! Det eneste du trenger å gjøre er å gjøre er å handle litt eller mye av julegavehandelen på kokkejævel.no

 

Ingen tagging, deling, liking av sider eller kommentering. Bare kjøp av mat og gaver som du ville gjort uansett.

 

Klikk HER for å delta i konkurransen!

 

Let the game begin!

 

-Hei, det er fra Barnevernet…

Jeg har jo etter hvert blitt vant til  å lese om hvor jævlig det må være for mine eldre barn å vokse opp med en far av mitt  “kaliber”, men de siste ar dagene har liksom kommentarfeltet blitt mer infamt å mer enn antydet at Lillebror ikke er på et egnet sted for en god oppvekst. Det ble spurt om ikke Barnevernet burde undersøke oppvekstvillkårene til denne arme gutten. I tillegg måtte jo også Mattilsynet kobles inn.

 

Les innlegget om dette HER

 

ALDRI noensinne før har jeg fått så mange støttemelinger fra en “stand” som etter det innlegget. Ingen uttrykte voldsomt bekymring, snarere tvert i mot, og det har vært voldsomt godt for meg å lese. Vanligvis preller hatkommentarer av meg som vann på gåsa, men Barnevern og Mattilsyn er, for en som først og fremt har bygget opp identiteten sin som far og kokk, det største alvor.

 

Desto mer gledelig er da støtten er barnevernansatte fra hele landet, her representert av et bilde og den første kommentaren jeg fikk fra “Barnevernet”:

 

“Jeg har jobbet i barnevernet i 9 år, og stua mi ser sånn ut (jeg har til og med ryddet litt i dag)”

 

Tenk at en så liten setning kan bety så mye.

 

Tusen takk!

 

(Både bilde og sitat er selvfølgelig brukt etter forespurt tillatelse.)

 

 

Tredje sønnebrev: Fire uker i dag!

Du karte det! I dag er du dobbelt så gammel som Storebror ble og det er egentlig en stor dag å feire. Om vi har gjort det? Nei, langt i fra. Barseltiden med deg har blitt så langt fra det som jeg så for meg i forkant. Det eneste Pappa får tid til nå er å styre med Hoftepluss, men også først og fremst den netthandelen. Du aner ikke hvordan dert har tatt av på bare litt over to uker.

 

Det er litt skummelt også. Da jeg forsto at dette var i ferd med å bli en skikkelig suksess, så klarte jeg ikke la være å prøve å gjøre det til noe virkelig stort, så i dette øyeblikk har jeg fakturaer for over en halv million å betale i løpet av de fire neste ukene. Det er fryktelig mye penger, så hvis jeg ikke lykkes er jeg ferdig. Flat som en pannekake. Vel, akkurat det var feil bilde å beskrive bankerott for en mann på over 121 kg.

 

Merker du hva jeg gjør nå? Snakker meg bort fra saken. Akkurat  på samme måte som jeg hele tiden har hat en viss distanse til deg. Jeg sier det hjerteløst ærlig, men jeg har ikke turt å bli skikkelig glad i deg ennå. Du er så nydelig og Pappa elsker hele deg og vel så det, men jeg har prøvd å holde igjen. Holde igjen i fall Storebror ropte etter deg.

 

Pappa har vært mye redd. Senest i dag. Du lå og sov i “reiret” og jeg så at det lå noe over ansiktet ditt. Magen ble tusen kg, pulsen stoppet og jeg sprang fram for å riste liv i deg. Da så jeg at det bare var Mamma som hadde lagt “puppekluten” over ene kinnet ditt fordi du sovner raskere med den på kinnet, men fra den vinkelen jeg sto på så det ut som om du hadde den over den bitte lille nesen din og munnen. Du hadde jo ikke det. Mamma vet hva hun gjør.

 

Jeg trodde det hadde løsnet litt, men den episoden ga meg en påminnelse om hvor livende redd jeg er for at du skal dø fra oss. Jeg orker det bare ikke. Vet ikke hva jeg skal gjøre uten deg. Trolig ingenting.

 

Pappa er 43 år. En voksen pappa som har levd seg gjennom halvparten av livet. Jeg vet , tror jeg, hva jeg har gjort feil tidligere, men også hva jeg har gjort bra. Tror det er uavgjort, men med deg skal seieren være overlegen.

 

Selv om Pappa er redd, så tillater jeg meg å bli mer og mer glad i deg. Det er veldig lange dager for tiden pga jobb og nettbutikk, men du gjør dem mer enn verdt det. Du har lært meg gleden av lite søvn, he he.

 

Veldig, veldig glad i deg, Lillebror!

 

Så ringte de fra Mattilsynet…

“Hei, det er fra Mattilsynet. Vi har fått inn et par bekymringsmeldinger basert på et bilde du har lagt ut på bloggen”

 

Vi skulle akkurat til å dra på kontroll til helsesykepleier med Lillebror, men når Mattilsynet ringer, så tar du telefonen. Jeg hadde jo, ut fra et par aggressive kommentarer på bloggen, forventet en telefon derfra, så jeg var egentlig forberedt på en telefon.

Dette er bildet som skapte så voldsomme reaksjoner hos noen mennesker at de følte de måtte varsle Mattilsynet for å sette en stopper for denne helsefarlige nettbutikken, som, skrekk og gru, i en innpakkingssituasjon ar lagt vakumert og tørket reinkjøtt på stuegulvet. Ja, mat skal ikke ligge gå gulvet, men KOM IGJEN!

 

Jeg har jo merket meg av den aggressive tonen tonen disse melingene er skrevet i at det ikke bare er frykten for at folk skal bli syke av at vakuumert tørkakjøtt har ligget på gulvet, men også at de ikke akkurat kan karakteriseres som blodfans akkurat. Derfor spør jeg meg om disse “bekymringsmeldingene” egentlig er sendt inn Til Mattilsynet for å stikke kjepper i hjulene på meg, og i beste fall få stanset virksomheten.

 

Slik gikk det altså ikke! Jeg kan fortelle dere “bekymrede” HATERE der ute at jeg har hatt et godt og konstruktivt samarbeid med Mattilsynet i ATTEN ÅR og har hatt titall med kontroller fra dem opp gjennom årene. De VET at jeg kan og følger regelverket, men av og til i spesielt hektiske situasjoner kan enkelte prinsipper bli brutt. Dette skjer overalt og det vet Mattilsynet. Forskjellen på meg og resten er at jeg viser verden hvordan det er ut i virkeligheten og det står jeg for.

 

Mattilsynet består heldigvis av fornuftige mennesker og “fredet” nettbutikken fra hatene, og slo seg til ro med at jeg i NÆR framtid skal flytte virksomheten inn i egnet lokale, og at jeg inn til videre bruke Hoftepluss sitt kjøl- og fryseanlegg for oppbevaring. Kudos til Mattilsynet!

 

Det skal også nevnes at jeg også har blitt truet med Barnevernet fordi jeg har det litt rotete i stuen nå i oppstarten av nettbutikken. Da begynner hatet å strekke seg lenger enn det jeg kan forstå.

Hva har jeg egentlig gjort dere?