Så kommer man på jobb…

Joda, fikk da til slutt, full av feber, verk og selvmedlidenhet, (Les Medaljens bakside) kreket meg ut døren, funnet fram stigen og satt den  der den skulle være, og kjørte til jobb. Kanskje ikke glad og lykkelig, men jeg kjørte i alle fall på jobb.

 

Der hadde det vært her noen siden i går…

 

Tror du fader meg ikke Konemor, trolig da hun kjørte ned for å hente hysefileten på kjølerommet (hun skal lage fiskekaker i dag), samtidig hadde blåst opp ballonger for å pynte litt opp i bursdagsuka.

 

Vi kan krangle så busa fyker om både mangt og meget, men alle disse små koselige tingene som hun bare gjør, det er de som gjør at jeg elsker henne. Hun gjør det ikke for at jeg skal skryte av henne på bloggen, hun gjør det for meg. Fordi jeg var pjusk og hun ville glede meg.

 

Konemor, suss og klem!

 

 

Medaljens bakside

Det første jeg tenkte da jeg våknet var “Au, helvetes jævla vaksine!” Det andre var: “Klokka er bare halv fem, så jeg går ned og legger meg i senga. Enda halvannen time til han våkner”. Så tok jeg både øret og skulderen med meg og gikk ned og la meg.

 

Neste gang jeg våkna, (sånn skikkelig), var klokka 08:30 og det var helt stille i huset. Konemor hadde tydeligvis latt denne arme mannen hennes, men den ene diagnosen etter den andre, bare bli liggende mens hun og Lillebror forberedte seg på barnehage og skole.

 

Å bli liggende på denne måten hadde vært en umulighet i mitt gamle liv, men siden åpningstidene på nettbutikken bare er fra 10:00-14:00, så har jeg god tid på å kreke meg på jobb om morran. Ikke for det, er jo ingen krise om jeg holder stengt en dag eller to heller. Det er jo ikke slik at det er lange køer med folk som vil inn fra jeg åpner til jeg stenger. På den aller travleste dagen hadde vi fem lokale salg fordelt på hele åpningstiden, og dette var forrige torsdag da vi hadde langåpent helt til 17:00.

 

(Alta, kanskje på tide å stikke innom å se hva vi har? Blir ikke såret og vonbroten hvis du ikke kommer i dag, for helt ærlig tror jeg ikke jeg er verdens beste kundebehandler i dag. Så ærlig skal jeg være, men døra er åpen fra ti til to, så du er selvfølgelig hjertelig velkommen uansett 🙂 )

 

Hvorfor er så den avdanka kokkekroppen i så dårlig form? Vel, årsakene er nok mange, men hovedårsaken i dag er kovid-vaksinen som jeg tok i går, samt en øregangsbetennelse som også dukket opp i går.

 

På første stikk kjente jeg nesten ingen ting. Fikk litt vondt i skulderen dagen etterpå, som om noen hadde slått meg hard i skulderen. Denne gangen kjente jeg det nokså umiddelbart, altså at noen hadde “slått meg”. Likevel gikk det greit, men kjente at allmenntilstanden var irriterende dårlig, men om det var stikket eller øret som var syndebukken, kanskje en kombinasjon, det er jeg ikke sikker på.

 

Jeg sovna på sofaen halv åtte i går kveld. Jeg gjorde det ikke med vilje, det bare skjedde. Da jeg våkna opp kjentes det ut som om noen hadde slått meg i skulderen med et balltre og kaldsvettet litt. I høyre øre herjet betennelsen, og det virker som om hele høyre hjernehalvdel er hovnet opp. Inni der skingrer tinnitusen som tusen falske orkester. Har hatt tinnitus i over tre år, men aldri så høyt som nå. Det går aldri over, men kommer garantert til å bli mindre intenst når betennelsen slipper taket.

 

Ble kanskje mye okk og akk nå på morgenkvisten, men jeg står ha av altså. Skal på jobb. Selv om mitt fravær ikke går ut over noen andre enn meg selv, så skal det mye til for at jeg holder meg hjemme. Hvis jeg ikke er sengeliggende da. En ting er å se på lite sykefravær som en god verdi jeg seg setter høyt, noe helt annet er det hvis det skal ligge en kar i sofakroken på jobb, så syk at han ikke klarer å holde seg på beina, surkle og pese, men på jobb, det skal han!

 

Jeg er ikke der…

 

Ønsker dere alle, spesielt dere som av ulike årsaker ligger nede akkurat, en riktig fin høstdag! Jeg har vært nede i daler så dype at det ikke en gang finnes luft. Jeg kom meg opp, hver neste gang. Det kommer du også til å gjøre.

 

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

(Med)menneske

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulvene vant

Dette er topplisten på Blogg.no i dag. En av disse bloggerne har i løpet av dagen i dag slettet bloggen sin fordi det rett og slett ble for mye. Hun stakk nesa fram og ulvene gikk rett etter strupen.

 

Det ble for mye “konstruktiv kritikk”. For mange ironiske og sarkastiske kommentarer. For ulvene spiller sannhet, eller den åpenbare tanken bak en tekst ingenting, her skal de opprinnelige ordene vri og vrenges så mange ganger at de til slutt er helt ugjenkjennelige.

 

Vi skal heller ikke glemme ulvenes, aka den onde ironiens, aller skarpeste våpen, nemlig FORVRIDD TANKELESING.

Ulvene vet nemlig alltid hva du “egentlig” har ment. Hvis det du har skrevet ikke er riktig “saftig” nok, så finner de rett og slett bare på ting du aldri har sagt eller ment i det hele tatt. Det ligner bare litt. Noe som er helt umulig å forsvare seg mot. Dette vet jo ulvene, det er derfor de gjør det. Har de først fått ferten av deg, så prøver de å utmatte deg, inntil du til slutt gir opp, legger deg ned, og lar de rive strupen over på deg uten at du gjør motstand i det hele tatt.

 

Jeg har full forståelse for at du har opprettet bruker på Kvinneguiden for å kunne forsvare deg mot ulvene. Jeg har lengtet etter det selv mange ganger når de har snerret som verst, og blitt beskylt for det også. Hver eneste gang det har kommet en motstemme har det blitt brukt som våpen. Det er grenser fo0r hvor lenge motstemmene orker stå i krigen for en annen. Dette vet ulvene så inderlig godt.

 

Jeg hater ulver! Spesielt de som kommer luskende ut etter at de har vært med å rive strupen av deg og enkelte andre, og plutselig er de så god og snille. Det er de aller verste ulvene. Det er ikke du som skal unnskylde deg til dem, det er motsatt!

 

Du har ennå en mulighet til å ikke la ulvene vinne, men tror det kanskje er lurt å ligge lavt i terrenget en stund. Selv om ulvene ikke glemmer, så gjør vanlige folk det. De aller fleste er seg selv nærmest. Heldigvis.

 

-Kokkejævel

 

 

 

 

 

 

 

Fullvaksinert!

Da var det siste nålestikket satt og jeg har bidratt til at Norge har blitt et litt tryggere sted, for alle. Jeg er verken immunolog, virolog eller ekstraordinært medisinsk kompetent, så jeg føler ikke jeg har forutsetninger til å argumentere for verken for eller mot koronavaksine. Innrømmer at jeg ikke har lest meg opp i det hele tatt egentlig, jeg stoler rett og slett på at langt klokere folk enn meg har klart å sette seg grundig nok inn i materien slik at jeg føler meg både trygg og sikker på at jeg har tatt det riktige valget.

 

Det sagt så kjenner jeg flere mennesker som av ulike årsaker, som vi andre ikke har noe med, verken kan, tør eller vil ta koronavaksinen, og det må også være helt greit. Det aller viktigste er vel at de som er utsatt for alvorlig sykdom er vaksinert, slik at det det ikke blir en økt belastning på helsevesenet, slik vi ser i dag, der det aldri har vært flere som er smittet, men heller aldri vært færre innlagte med alvorlig sykdom.

 

Jeg er et liberalistisk menneske, og en av de verdiene jeg setter aller høyest er den frie vilje. Bedrevitere som på død og liv skal prakke sine egne verdier stiller jeg i samme kategori som Jehovas vitne. Sikkert hyggelige folk, men med en gang de begynner å prakke troen/verdien sin over på meg, så melder jeg meg tvert ut.

 

I akkurat denne saken går jo dette naturligvis begge veier.  Har sett flere vaksinemotstandere som har brukt ikke alltid like hyggelige adjektiver på “saueflokken” som har latt seg “lure” til å vaksinere seg. Det er om mulig enda litt teitere faktisk.

 

Det var bare det jeg ville si. Takk for oppmerksomheten.

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

Stasminister

 

En siste ting: Nå som nesten hele den voksne befolkningen i verdens aller, aller rikeste land snart er fullvaksinert med to vaksinedoser så MÅ det være den fattige delen av verden sin tur! Det er absolutt ingenting som tyder på at vi trenger å vaksinerer de rike ungene våre, så send vaksinene til folk som trenger dem!

 

 

 

 

I dag begynner alvoret, for alvor!

Reklame | Kokkejævel.no

Konemor skal (selvfølgelig) bli barnehagelærer, men driver å blir gravid hele tiden, så det tar litt ekstra tid å fullføre. Rart med det, ting tar tid, enten det er fødsler eller begravelser.

 

I dag er i alle fall første skoledag på sisteåret. Hun rekker akkurat ikke å fullføre det før nybanet kommer i februar. Ikke pga pensum, praksis. Ugunstig med en bitte liten baby i ryggsekken mens du har akedag i barnehagen. Ikke kan du slenge fra deg sekken heller, for da hadde folk sikkert blitt hysteriske. Ikke er det sikkert man er så gira på akedager heller, rett etter en fødsel.

 

Lillebror har sin første dag alene i barnehagen, så blir spennende for både ham og oss. Han har vært noen timer hver dag forrige uke, og an er den enste ungen på avdelingen ennå, så det mangler ikke på oppmerksomhet fra de to ansatte for å si det slik, men likevel er han jo bare en bitte liten mann, helt i startgropen av livet. Jeg blir irriterende bløt i hjertet når jeg tenker på små barn, men det er kanskje ikke den verste karakterbristen jeg har.

 

Skal forresten ta andre vaksinedose i dag klokka 10:10. Greit å være fullvaksinert når jeg skal til Oslo neste uke på signingsferd. Blir altså så utrolig spennende å se hvor mye den boka kommer til å selge, og, ikke minst, hvordan den blir mottatt av dem som kjøper den. Jeg har ennå ikke holdt den i hånden, men jeg vet det er to rykende ferske utgaver på vei nordover, så gleder meg vilt til å ble i den. Lukte på den. Stryke over ryggen, som om den var min egen unge. Og det er den jo på mange måter.

 

En av disse ungene, unnskyld bøkene, skal jeg gi vekk, og gjett hvem som skal gå dem? Jepp, en av dere. Vent ennå ikke om jeg skal gjøre det til en slags konkurranse eller om jeg rett og slett bare skal gi den helt tilfeldig vekk. Har du lyst på et gratis eksemplar signert av både Konemor og meg selv?

 

Nei, klokka ble sju og hører de romsterer der oppe. Skal stelle i stand frokost til dem og vipps er dagen i gang. Håper dere alle får en strålende uke, og ikke glem at vi kjører bursdagsrabatt HELE uken på nettbutikken Kokkejævel.no. –alt det beste på et sted!

 

Kulinarisk hilsen’

Kokkejævel

Veldig spent mann

 

 

Folkens, jeg fyller 44 år!

Reklame | Kokkejævel.no

Det er egentlig ikke så mye å si om denne saken, men mine dager som 43 og et halvt år er ubønnhørlig over,  og fyller torsdag denne uken intet mindre enn 44 år, ju hu. Egentlig skulle dagen feires i Oslo med boksignering, men grunnet brann i trykkeriet er signeringen utsatt en uke og jeg måtte finne på noe annet.

 

Det betyr at jeg har både tid og lyst til å feire sammen med dere, kjære lesere, og som den kremmeren jeg er kunne jeg rett og slett ikke tenke meg en bedre bursdagsfeiring enn å gi dere masse knakende kjekke tilbud i nettbutikken en hel uke til ende. 😀

 

Hvis du vil feire sammen med meg, gjerne vilt og fullstendig hemingsløst, så klikke du HER. Da kommer du rett inn til Kokkejævel.no, nettbutikken som samler alt det gode på ett sted. 🙂

 

 

Bursdagsfeiringen i nettbutikken varer helt til søndag 5. september kl. 23.59 🙂

 

 

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

Kremmer og bursdagsgutt

 

 

Vinneren av langhelg på Scandic Hotell Haugesund er:

Vinneren av et helgeopphold for to, fra fredag 10. september til mandag 13. september 2031, på Scandic Hotell Haugesund er:

 

*

*

*

Trommevirvel

som

liksom

a

l

d

r

i

tar

slutt

*

*

*

 

Hege Batt Fjellstad

 

Gratulerer så meget! 😀 Send meg en melding på 913 80 129 og bekreft at du har mulighet denne aktuelle helgen. Hvis ikke trekker jeg en ny vinner 🙂

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

Kasinodriver

Kokk, bli ved din gryte!

Som alltid når jeg prøver å være litt over gjennomsnittlig intelligent, og på død og liv skal skrive om dagsaktuelle hendelser som angår oss alle, som i DETTE innlegget, så faller jeg igjennom så det synger, og blir sparket i både nyrer, mager og baller av folk som vet bedre.

 

Det viser seg nemlig, bok en gang,at jeg ikke er så veldig mye smartere enn røka likevel. Ikke er jeg særlig klokere heller. Hadde det ikke vært for kroppen og utseende mitt, så hadde jeg følt meg ganske nedfor akkurat nå.

 

Jeg velger å se det annerledes. Ja, dette er kanskje et nytt nederlag, men hos meg kan alle nederlag og tragedier nytes i årevis, så dette er mat til mangfoldige blogginnlegg utover høsten. 😀

 

Gått valg, fålkens!

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

Dåsemikkel

 

 

 

 

 

 

 

Ikke stem hvis du ikke har peiling!

Foto: Frikant

Så er det altså igjen tid for at vi alle, selveste folket, skal bestemme hvem som skal styre landet de neste fire årene. En uhyggelig og skremmende tanke hvis du tenker etter!

 

Det finnes ingen opptaksprøve som kan avdekke om vi tror Venstre og Høyre er to motpoler på Stortinget. Det finnes ikke et eneste sertifikat som kan bevise at du er et nogen lunde oppegående menneske som har så pass til samfunnskunnskap at du føler du burde være med på bestemme hvordan vi alle sammen burde leve.

 

Ja, jeg er voldsomt i mot folkeavstemninger! De aller, aller fleste av oss har verken tid eller evner til å sette oss inn i fryktelige kompliserte spørsmål. Test deg selv. Er du for eller i mot EU? Ok, så kan du prøve å begrunne det med i alle fall fem innholdsrike setninger i stedet for et eller annet følelsesladet slagord du kommer på i farta.

 

Hæ, du fikk ikke til sier du? Nei, nettopp, men likevel var du med å avgjøre skjebnen til hele nasjonen under folkeavstemmingen  i 1994. Det er jo egentlig helt sinnsykt!

 

Se på Senterpartiet. De har bare blitt mer og mer populære siden forrige valg, og på enkelte målinger hadde de faktisk tredoblet sin popularitet. Det har vært ville tilstander, og partilederen Trygve Slagsvold Vedum har bare reist rundt i landet og knegget høyere og høyere etter hvert som meningsmålingene har kommet ut.

Så plutselig, bare noen uker før valget, så bare ombestemmer flere titalls tusen SP-velgere seg, og går både hit og dit som forvirrede høns. Hadde valget vært for bare noen uker siden, så hadde Sp vunnet valget så det hadde gjallet i Vandrehallen. Hva er greia liksom? Det er jo ikke slik at de har lagt fram et nytt partiprogram som titusenvis setter seg ned og studerer i timevis, for så reise seg opp igjen og tenke at nei, de kjenner seg ikke igjen i SPs politikk lenger.

 

Det er samme parti, samme politikk, samme politikere for pokker! Likevel har titusenvis bare omenstemt seg på målstreken.

 

Ikke har det kommet noe nytt program heller og mest sannsynlig, la oss være ærlige, så er det vel de aller færreste som har lest SP sitt partiprogram i utgangspunktet. Ikke noe annet partiprogram heller for den saks skyld. Det er i alle fall veldig lenge siden, og ikke kom du lenger enn slagordene heller når du tenker deg om.

 

Jeg har respekt for dem som har gjort seg opp en mening og har, på mer eller mindre kvalifisert grunnlag, gjort seg opp en mening om hvilken retning man vil at landet skal gå. Har også forståelse, og ikke respekt, for alle disse ensaks-folka som har en egoistisk, men saklig og reel, tilnærming til enkelte politiske partier. Jeg var en slik en gang. Stemte på Kristelig Folkeparti i 1998 tror jeg det var, for de ville innføre kontantstøtte, og på den tiden var det veldig mye penger i kontantstøtte.

 

Min stemme bidro til at KrF fikk makt til å innføre en ordning som jeg ideologisk var, og fortsatt er, fullstendig i mot. Du får faktisk betalt for å ikke benytte deg av et annet velferdsgode, som barnehage. Det er jo egentlig fullstendig tullete! Det blir som om du skulle få betalt av staten for å ikke dra til legen eller søke om støtte fordi du ikke benytter deg av sykelønnsordningen.

(Likefullt hjalp kontantstøtten meg og min familie veldig da jeg var lærling og ungene bare rant ut, en etter en etter en.)

 

Så har du alle de som flakser rundt og sier: “Å, jeg aner virkelig ikke hva jeg skal stemme i år, bla bla, bla”

 

Nei vel da, så la det være!

Hvis du ikke er opptatt av politikk i årene mellom valgene, så er det vel ikke du som har aller best oversikt over hvilke av de politiske partiene som som burde styre landet de neste fire årene.

 

De fleste av oss har knapt 100 i IQ og nedover. Folk klarer jo ikke en gang å skru på blinklyset i veikryss . Hvordan i all verden skal man kunne forvente at de skal vite om det egentlig er forskjell med Høyre og Arbeiderpartiet, bortsett fra at høyre har en mannlig leder som liker rot på kjøkkenet og Arbeiderpartiet har en steinrik kvinnelig leder som ja, jeg vet ikke., sikkert liker rot på kjøkkenet hun også. Det gjør de jo alle på bilder slik at de skal være mest mulig lik the Folket.

 

Bli hjemme på valgdagen med god samvittighet hvis du ikke har peiling. Hvis det er mange nok uten peiling som stemmer, så kunne man like greit brukt en tombolamaskin for å avgjøre hvor mange representanter hvert enkelt parti skulle få. Høy valgdeltagelse betyr ikke at folk plutselig over natten har blitt supersmarte og kollektivt har satt seg ned for å lese seg opp på de ulike partiene. Snarere tvert i mot. Det betyr bare at ekstra mange uten den ringeste anelse har lukket øynene og puttet en stemmeseddel i urnen.

 

Da har de gjort sin “borgerplikt”. Tøys og tull! Mest sannsynlig er det eneste de har påånådd med stemmen sin at de sørget for at en masse småpartier popper opp over sperregrensen og lager masse kaos og rot den neste fireårsperioden i stedet for at partier med litt mer sammenhengende politikk skal kunne ledet oss trygt og stødig framover.

Du må for all del stemme hvis du har satt deg inn i riktets tilstand, og vet hva du gjør, men ikke la deg presse til å stemme på et eller annet parti bare for å gjøre det. Du gjør landet en mye større tjeneste ved faktisk å la være og heller overlate ansvaret til folk som vet hva de gjør.

 

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

Borger

 

 

Har du forresten lyst til å vinne en langhelg på hotell for to, inkl. frokost?

Hvis ja, klikk HER

Hvis nei, klikk DER

 

Les også:

Kokk, bli ved din gryte! 

Vinn hotell-langhelg for to på Scandic!

Konkurranseregler: Lik eller følg, (og gjerne også del), min FB-SIDE og skriv i kommentarfeltet etterpå.

Trekning: Søndag 29. august, altså allerede i morgen. Gjør oppmerksom på at vinneren vil offentliggjøres med fullt navn her inne på bloggen.

Hotelloppholdet gjelder to personer fra fredag 10. september til mandag 13. september på Scandic Hotel Haugesund.

 

 

Da jeg for noen uker siden skulle bestille billetter til min nieses konfirmasjonen, så kom jeg i skade til å bestille hotell for meg og min datter i feil by! Jeg ringte umiddelbart til hotellet for å kansellere reisen, men det kunne de ikke, for oppholdet var ikke bestilt via deres hjemmeside, men en annens.

 

Først ble jeg litt irritert, nesten sint, (mest på meg selv egentlig som bare klikka på den første og beste linken da jeg søkte etter “hotell”), men så tenkte jeg at dette kunne jo være en perfekt måte å gi noe tilbake til dere på. Tre netter for to på hotell må jo være midt i blinken for de aller fleste.

 

Lik eller følg (og del) min FB-side, og kommenter under, så er det kanskje du som stikker av med en frihelg på Scandic Hotell haugesund. Ja, det er selvsagt frokost inkl. alle dagene 🙂

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

Gavmild og blid

 

PS! På hodeputen på hotellrommet skal du slett ikke se bort fra at du finner den splitter nye kokeboka mi som kommer i bokhandel 10. september 🙂