På’an igjen!

Etter å ha gått ned 25 kg, (fra 150 til 125), så slutta jeg på Wegovy før påske. Etter en sammenhengende fråtsefest en romersk keiser verdig gikk jeg opp 5-6 kg, (fra 125 til 130), på den lille påskeuken. Jeg var ikke bekymret. Følte jeg hadde opparbeidet meg så gode spise- (og drikke)vaner gjennom året med Wegovy, at jeg egentlig regnet med at jeg ville komme meg ned under 120 kg i løpet av sommeren.

 

Slik skulle det ikke gå. Sakte, men sikkert gnagde gamle uvaner seg fram, og i løpet av sommeren var jeg tilbake på et like høyt kaloriinntak som året før da jeg veide 150 kg og satte det første stikket med Wegovy. På grunn av en helt absurd hektisk (og varm) sommer på jobb, gikk vekta derimot ikke opp, uansett hva jeg dytta i meg, snarere faktisk et par kilo ned.

 

Så kom høsten og omsetningen stupte som en overvektig halvgammel okse ned en bratt fjellskrent. Selv om arbeidsdagene fortsatt, av ulike årsaker, var nesten like lange og mange, så kunne ikke intensiteten i arbeidet sammenlignes på noe som helst måte. Bortsett fra intensiteten i kaloriinntaket da. Det fortsatte med uforminsket styrke.

 

Har kjent det på pusten de siste ukene. Puster tungt bare etter et par-tre trappetrinn. Må igjen ta sats for å reise meg opp av sofaen. Ikke i overført betydning altså, (eller faktisk i overført betydning også), men fysisk ta sats for å bekjempe tyngdekreftene fra Jupiter og Saturn, eller rumpeballene om du vil.

 

Tungt å ta på sokker og sko har det også blitt igjen, men akkurat i det tilfellet er det faktisk en fordel med tyngdekreftene fra rumpeballen. De skaper nemlig en motvekt til vomma som trekker nedover i motsatt retning.

 

Det er på tide å ta grep! (Igjen) Lar jeg dette bare skure og gå til over jul, så veier jeg garantert 150 kg igjen. Kanskje til og med mer. Det orker jeg bare ikke. Første delmål blir derfor å komme meg under 130 kg igjen. Det burde være overkommelig i løpet av oktober. I alle fall innen slutten av november. Dernest venter 125 kg som et Soria Moria over jul.

Noe lenger ned har jeg verken drømmer eller planer om å komme. Jeg har blitt feit fordi jeg liker å trøkke i meg både det ene og det andre. Da nytter det ikke å fantasere om “normalvekt”. Det toget har gått for flere tiår siden, og det er helt greit.

 

Ha en fin høstferie dere som driver med den slags. Selv skal jeg selvsagt jobbe. Håper å bli ferdig med butikkomleggingen denne uken. Håper også på godt besøk. Det er jo da det er artig å være på jobb.

 

Om jeg har startet om Wegovy igjen? Nei, denne gangen er jeg alene. Jeg vet jo veldig godt hva som skal til, så satser på at det går bra uten. (Denne gangen også.) Det er jeg sikker på at det gjør.

8 kommentarer
    1. Veit korsen det kan være, en evig kamp med og finne trivselsvekt. etter at æ starta med tang og tare i kostholde har vekta gått ned og stablisert seg, sjøl om æ skjeie ut i ny og ned. Algene har høyt vanninnhold e rik på fiber som gir god tarmhelse og metthetsfølelse. Tang og tare har også lite fett, men er proppfulle av vitaminer (A, B, C, E, K) og mineraler som kalsium og jod.

    2. Hei, har gjort som deg flere ganger og går alltid opp igjen. Men i sommer valgte jeg å gå for operasjon- mini gastric bypass og da går man ikke opp igjen som med feks gastric sleeve operasjon. Dessuten er denne typen operasjon reversibel. Det funker veldig bra for meg og vil anbefale denne. Ta kontakt om du lurer på noe 🙂
      Lykke til, følger deg både her og der.

    3. Lykke til! Heier på deg. Du er knalltøft sjøl og dette kommer nok til å bli tøft, men du står an av.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg