Hamburgerbrød, focaccia-style!

Reklame | The Kokkejævel

Siden Kjærest mest sannsynlig er gravid igjen, denne gangen garantert med tvillinger, så var det ingen nåde i går kveld. Selv om jeg sto til over ørene i arbeid med alle de rettene, så krevde Katla/Kjærest en saftig burger på minst 250 gram, og med bacon og dobbel ost!

 

Selv om jeg er deprimert, så er jeg jo fortsatt glad i livet og vil leve så lenge som mulig, så la alt annet til side slik at jeg kunne fore dragen. Egentlig var jeg glad, for i tillegg til å beholde livet, så fikk jeg også laget hamburgerbrødene, focaccia-style, som jeg har gått rundt og tenkt på en stund.

 

Hamburgerbrød, focaccia-style

3 dl lunkent vann

3 ss olivenolje

1/2 ts salt

1 ss sukker

1 pk pizzagjær

5-6 dl hvetemel

(Bruk først 5 dl og se om du trenger mer)

 

+ Olivenolje, fersk rosmarin og flaksalt på toppen

 

Kna deigen godt sammen. Den skal være fast i fisken som en stripper, men likevel litt løs som en prostituert. La deigen stå og heve en time.

 

Etter hevingen knar du deigen godt sammen igjen og veier opp deigemner i ønsket størrelse. Jeg har veid opp til 100 gram. Da får du syv burgerbrød på denne oppskriften.

 

Legg deigemnene på et bakepapir og press de ut sik at de er litt mindre enn hamburgeren. Jeg brukte en hamburgerpresse siden jeg har det, men hvem i all verden har en slik stående i skapet?

 

Heves så i 30 minutter før leker prikkedøden på de arme deigemnene. Deretter har du over olivenolje, fersk rosmarin og et lite dryss flaksalt. La de stå i 15 minutter til før du kaster dem inn i varm ovn på 225 grader varmluft.

 

Ta de ut når de er gylden og fine. Tar ca 10 minutter. Som dere ser på bildet hadde ikke mine fått heve seg de aller siste 15 minuttene fordi Katla hadde bitt seg fast i leggen min og begynt å gnage. Jeg måtte bare få brødene inn i ovnen i et siste desperat forsøk på å berge livet.

 

Det ble veldig, veldig godt og jeg kom fra hele seansen med livet i behold!

 

 

 

 

Vi smattes!

 

Burgerne var av det aller enkleste slaget, men utrolig gode!

1 pk karbonadedeig (med vann og salt)

1,5 ts Kokkejævels urtesalt

(Salt og litt av dine favoritturter funker også)

1 ss potetmel

1 dl kaldt vann

 

Kna alt god sammen og vei opp til ønsket størrelse

 

Forsteikes i ovn på 250 grader varmluft i 5 minutter. Da kan du velge å bruke dem med en gang eller du kan avkjøle dem og ta dem fram når du blir sulten.

 

Dekk dem med ost og bacon og steik dem noen minutter til.

 

Vis smattes!

 

For flere burgeroppskrifter, klikk HER

 

 

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer
    1. Da kan vi konkludere med at det e slutt på å kjøpe hamburgerbrød!
      Fantastisk gode og kan brukes til mer enn hamburger…
      Laga med 145 gr surdeig istede for gjær, og måtta da ha litt over 6 dl hvetemel..økte hevetiden til 4 timer med ca 1 time autolyse først. Fikk 8 brød på ca 110 gr hver.
      Tusen takk for ei supergod oppskrift, har seff vippset 100 kr og glede mæ te å teste ut flere oppskrifter..
      Tillykke med bryllup og barnedåp 😊🍾🥂

    2. Tjohei… tenkte å teste ut hamburgerbrødene, focaccia-style og lurer på om du har testet de ut med surdeig istedenfor gjær ?

    3. Hei
      Tusen takk for underholdende og fristende oppdateringer! Etter å ha fulgt deg en stund og sett hva du kan, tenkte jeg at jeg skulle be deg om et kokke-råd:

      Med ujevne mellomrom samler noen venninner seg hjemme hos en av oss, og spiser god mat, gjerne med dessert. Den som eier spisebordet vi samles rundt, setter sammen menyen.
      Neste gang er det min tur, og jeg er helt uttørket for kreative (og overkommelige) ideer til “middag”. I og med at vi er damer i vår aller aller beste alder, så bør det helst ikke renne over av kalorier (vi liker å tro at vi er litt sunne – og vi liker IKKE og måtte trimme etterpå). Nå har du jo lagt ut noen deilige desserter, så på det området er det ingen problem.
      Har du noen kreative ideer som er overkommelig å lage, og enda mer overkommelig å fordøye?
      På forhånd takk!!
      Tenkte også å be om en rimelig nedbetalingsplan for kjøp av oppskrifter, men det har gudskjelov ordnet seg 🙂
      Ha en fin søndag, og lykke til med dåp og ekteskap!

    4. Hm, forstår ikke hvordan du klare å forme hamburgerbrød med så løs deig, 3dl vann, 4 til 5 dl mel? Skal det være gram? Forholdet er sikkert greit hvis du heller deigen oppi ei form, men forme til hamburger?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg