Alle gode ting er tre

Tre små blomster har jeg kjøpt til deg. Kjøpte dem i går kveld etter at vi hadde hadde vært å spist, og du og Datter gikk til faren din for å reparere den oljelekkasjen. Jeg gjemte blomstene i skuffen min i gangen for at du ikke skulle se. Jeg kunne jo ikke kjøpe en hel bukett til deg. Det hadde blitt for vondt og helt feil, men da jeg så disse tre nydelige små stilkene kjøpte jeg dem umiddelbart. De to ytterste symboliserer det som har vært. Den vakre i midten det som vi håper skal komme.

 

Jeg vet du har gruet deg veldig til i dag. Det var ikke slik denne aller første morsdagen skulle bli, men slik ble den. I fjor, mens han ennå lå i magen, kjøpte jeg en dekorasjon og et hjerte liksom fra ham og ga deg i gave. Du ble så glad. Vi gledet oss til han kom ut og kanskje i år kunne han ha fargelagt et eller annet på et kort som vi skulle gitt deg. Det ble ingen fargelegging. Heller ingen kort. Det ble tre små blomster.

 

Akkurat nå ligger du i sengen. Håper du klarte å sovne igjen. Vi snakket litt før jeg sto opp. Jeg ville ikke si så mye. Ville ikke vekke deg helt. Ville heller at du skulle bli slukt inn i søvnen igjen. Dagen kommer til å bli lang nok som den er. Søvnen kan ikke gjøre dagen bedre, men den kan gjøre den kortere.

 

Overalt hvor du har gått de siste ukene har du blitt påminnet denne dagen. I butikkene, på tv, på radio, på nettet. –Ikke glem morsdagen!, har reklamene skreket mot deg. -Husk at det er morsdag på søndag! Jada, du har vært smertelig klar over det. Vi får bare prøve å gjøre det beste ut av dagen. Jeg vet ikke annen råd. Det var derfor jeg kjøpte tre små blomster. To som symboliserer de som ble tatt fra oss. Den tredje symboliserer framtiden.

 

Veldig glad i deg. Det kommer til å bli fint. Til slutt.

55 kommentarer

Siste innlegg