Reklame | Kokkejævel.no
Dette er et grillkrydder slik det lages i Mexico, inkludert større mengder chili dyrket i nettopp Mexico. Det er først og fremst chipotlechili som har blitt brukt, en meksikansk, røkt chilitype som er ganske mild. I Mexico heter grillet kjøtt carne asada, og det marineres gjerne med mye krydder og sterke smaker. I Mexico ville denne krydderblandingen, omstendelig, hett Condimento para carne asada.
Som rub: Gni enkelt inn kjøttet med dette krydderet pluss salt og (oliven)olje kort tid før steking/grilling.
Til marinade: Kjør limesaft, cherrytomater, sjalottløk, hvitløk, mye asador og salt i blenderen. Legg gjerne til mer chili, korianderblader og soyasaus. Mariner kjøttet i 2 til 24 timer før det grilles. Dette fungerer særs godt til grillspyd!
Til salsa: Stek løk og hvitløk i olivenolje, rør inn tomat, limesaft, asador og salt. I tillegg passer også soyasaus, sukker og chipotle en adobo godt i denne sausen. Kok til sausen er jevn. Pynt gjerne med korianderblader.