Hvetebollehorn med sukker, smør og kanel

Reklame | The Kokkejævel

Ingenting er som en fersk kanelsnurr! Det måtte i så fall være et ferskt hvetebollehorn med sukker og kanel. Superenkelt å lage og (dessverre) så alt for enkelt å spise 😉 !

 

Kokkejævels hvetebollehorn med smør, sukker og kanel

24 store eller 36 litt mindre

1,2 kg hvetemel

175 gram sukker

2 pk tørrgjær for søtbakst

6 dl melk

175 gram smør/margarin

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

2 ts kardemomme

 

  1. Smelt smør og varm sammen med melk til litt over fingertemperatur.
  2. Bland alt sammen og kna deigen i fem minutter. Tilsett mer hvetemel hvis deigen er klissete. Skal være fast og fuktig.
  3. La deigen heve i 60 minutter.
  4. Kna deigen i fem minutter til og del deigen i tre like store deler.
  5. Kjevle deigen ut til den er like stor som en Big One-pizza.
  6. Skjær tynne skiver med smør med en ostehøvel. Gjerne litt tynnere enn på bildet. Det ble litt voldsomt
  7. Dryss over sukker og kanel og rull forsiktig over med kjevla
  8. Bruk pizzahjul og del deigen i 8 stykker
  9. Rull inn fra kanten og inn.
  10. La bollehornet “henge” på fingeren med spissen mot fingeren slik at det bøyes og spissen presses inn mot fingeren.
  11. Heves i 45 minutter
  12. Pensle med egg blandet med melk (2 ss melk pr egg)
  13. Dryss over perlesukker
  14. Stekes i 15 minutt på 225 grader varmluft.
  15. “Befri” de fort fra fettet som har rent ut og avkjøl på rist

 

KJØP FRI TILGANG TIL ALLE MINE OPPSKRIFTER  ET HELT ÅR FOR KUN 100 KRONER PR ÅR!

Foto: Frikant

Dette er en originaloppskrift fra sjølvaste the Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster min. 5 kroner pr oppskrift, ev. 100 kr for et helt år. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt sju slektsledd fram i tid. Edder og galle kan også forekomme. Trolig  både i bøtter og spann.

 

Har du problemer med 5 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL (ikke telefonnummer) og betal for godsakene. Betaler du 100 kroner så kan du bruke så mange oppskrifter du vil i et helt år! 😀

 

Klikk HER for mer bakverk fra Kokkejævel

 

 

Vi smattes!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg