Norges BESTE bacalao!

Reklame | Hele Norges kulinariske gavebutikk, Kokkejævel.no

Før vi setter i gang vil jeg  skrive noen ord om utvanning av klippfisk. Skulle ønske jeg kunne gi dere et fasitsvar på akkurat dette, men det finnes dessverre ikke. Jeg har likevel registrert at de aller fleste, etter min smak, vanner ut klippfisken alt for mye. Da risikerer man å sitte igjen med en fisk som smaker, tja, konsistens og ingenting annet.

 

I butikken finner du ofte både ferdig utvannet og uutvannet klippfisk. Jeg anbefaler deg, hvis du ikke har dårlig tid, å gå for den som du må vanne ut selv. På pakken står det hvor lenge det anbefales at du vanner ut fisken. Halver tiden, og smak deretter på fisken. Det står også ofte at du skal skifte utvanningsvann etter 12 timer. Ikke gjør det.

Den skal smake litt salt, det er jo klippfisk, men skal ikke smake beskt. Da er den for salt.

 

En annen ting du må huske på er at fisken består av to deler, en tjukk og en tynn. Det sier seg selv at den tynne delen er ferdig utvannet  lenge før den tjukke.

 

En tredje faktor er selvfølgelig også hvor mye tørket fisken er, men det trenger du som regel ikke bekymre deg for i butikken, for den er som regel tørket veldig lite, og minner egentlig mest om salt boknafisk.

 

Nå:

 

OVNSBAKT BACALAO

400 gram utvannet klippfisk i biter på ca 3×3 cm

(Boknafisk kan med hell også brukes)

400 gram kokefast potet, i skiver på ca 1/2 cm tykkelse

400 gram hakket, hermetisert tomat

400 gram løk, skivet

200 gram rød paprika, ternet

1 ss Kokkejævels bacalaokrydder

(Bacalaokrydderet mitt inneholder grovmalt svart pepper, knust chili, knust paprika, hvitløk, løk og ramsløk)

 

1 ts salt

2 ts sukker

1 dl gressløkolje, olivenolje, rapsolje eller an annen olje du syns er god

(liten HER, stor HER)

Et par never svarte oliven

Fersk persille, gressløk eller vårløk

 

  1. Bland alt, bortsett fra oliven og fersk persille/gressløk/vårløk sammen og ha det over i en leirgryte, kasserolle uten plastlokk eller en ildfast form med sølvpapir over.
  2. Bakes i ovnen på 225 grader varmluft i 60 minutter
  3. Sjekk så potetene. Er de møre, (hvis en spiss gjenstand glir rett gjennom uten motstand), er også bacalaoen ferdig.
  4. Dryss over oliven og ferskt grønt. (Jeg liker best svarte oliven på bacalao, men det er en smakssak. Liker du ikke oliven kan du bare droppe hele greia.
  5. Serveres med brød, men ikke for godt brød, for da spiser du bare alt for mye, men noe halvgammelt, halvgrovt og halvtørt, slik at du klarer å begrenser deg til et par skiver. (Du må virkelig jobbe med den selvkontrollen din! Se på deg, den begynner faktisk å bli et problem!)

 

Dette er en GRATIS Kokkejævel-oppskrift og du trenger derfor ikke å bry deg om teksten under 😀

Dette er en originaloppskrift fra sjølvaste the Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster min. 5 kroner pr oppskrift, ev. 100 kr for et helt år. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt sju slektsledd fram i tid. Edder og galle kan også forekomme. Trolig  både i bøtter og spann.

 

Har du problemer med 5 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for en femmer! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL (ikke telefonnummer) og betal for oppskrifta. Betaler du 100 kroner så kan du bruke så mange oppskrifter du vil i et helt år! 😀

 

Flere oppskrifter fra the Kokkejævel finner du HER

 

 

3 kommentarer
    1. Det viktigste når mann vanner klippfisk er å smake på den før du har den i gryta, da kan du bestemme sjøl hvor kraftig du vil ha den. Har du biter går det mye raskere. Ellers er jo hovedregelen: ett døgn pr cm fisk(tykkelse). Dette gjelder for tørket klippfisk, ikke butikkfisken.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg