Return of the Energi

Selv om jeg egentlig aldri har har fri er det likevel noe helt spesielt med mandager. I motsetning til 1. januar, der du får utlevert bare EN sjanse i året til å starte et nytt og bedre liv, så kommer mandagene med helt passe intervaller. Selv om uken før kanskje endte i totalhavari, så varer den gamle uken aldri mer enn maks sju dager før det kommer en ny uke med frisk og opplagt mandag i front som bærer bud om helt nye muligheter. Den gamle mandagen er død, lenge leve den nye mandagen!

 

For egen egoistisk del har det vært litt vanskelig å gjennomføre de “grandiose” planene jeg i romjula satte for det nye året, da jeg i all hovedsak har vært alene i butikken i januar og februar. Pjusk har jeg også vært. Det har derfor vert nesten umulig å planlegge noe som helst uke for uke, men når er imidlertid min sønn tilbake, og blir her i alle fall over sommeren, så nå kan vi få litt sving på saker og ting her igjen.

 

Å drive en kulinarisk nisjebutikk som min betyr og hele tiden være på jakt etter nye godbiter som kan bli årets “hit”. Folk går utrolig fort lei, så forårets suksess er nesten garantert ikke det samme som årets. Derfor denne konstante jakten. Har en masse nye, spennende produkter nå som jeg har i kikkerten, men har rett og slett ikke hatt tid/initiativ nok til å bestille stort annet enn det jeg VET selger. Tar forresten med glede  i mot tips til nyheter, både fra produsenter og forbrukere.

 

I vinter har jeg på mange måter våknet fra den kulinarisk “dvalen” jeg har hatt et par-tre år nå. Kjenner det er moro å lage litt mat igjen, og den forsiktige satsingen min på sild, smørblandinger og dressinger på 1-2-3 tror jeg har vært kjærkommen ikke bare for meg, men også for de som har mulighet til å kjøpe. God og ekte mat uten tilsetningsstoffer er bokstavelig talt ikke hverdagskost i butikkene.

 

Jeg snakker meg bort! Ukens plan var temaet, ikke min kulipsykiske helse. Planen er å produsere opp minst tre nye sildevarianter, slik at vi er oppe i seks til helgen. Fra før har vi helvetessild, sennepsild og karrisild. I løpet av uka skal jeg lage tomatsild, sildesalat og påskesild. Da begynner det å ligne på noe!

 

 

Får også kanskje besøk av Aftenposten denne uka. De har lyst til å følge meg en en hel dag. Feste til filmrullen hvordan denne stadig mindre tjukkasen lever sitt langdryge, monotone liv her oppe i Alta. Vi får se og de tar turen. Jeg hadde ikke gjort det.

 

Jeg orker ikke skrive detaljert om “forefallende” butikkarbeid, men planen er å ta igjen det enorme etterslepet, eller “forfallet” om du vil, etter julehandelen og vintermånedene da jeg var alene. Det er helt enormt, men vi skal nok komme oss i mål. Om vi ikke klarer det denne uke (heller), så kommer det heldigvis en helt ny mandag om nøyaktig en uke.

 

Og du, denne uken lover jeg å legge ut flere tips på god, sunne, lettvinte (og billige) middager!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg