Småsint scampisalat

Lørdag. Sov helt til ti på halv ni i morges. Fantastisk deilig! Vanligvis står jeg jo opp like etter vargtimen for å rekke morgenbloggen før jeg drar på jobb klokka seks. Klager ikke. Liker det, men i dag lot jeg blogg være blogg og lå sammen med Kjærest. Altså ved siden av. Hun sov fortsatt og jeg hadde ikke hjerte til å vekke henne enda en gang. Dessuten måtte jeg tisse. Sto opp og drakk pulverkaffen min i stedet.

 

Ja, lørdag. Datter er endelig kommet hjem. Lykke. Hun sitter og slafser på den største godterismokken jeg noen sinne har sett. Kjøpte den på Bossekopmarkedet, et årlig julemarked her i Alta, tidligere i dag. Var iskaldt, så vi var der ikke lenge. Dro hjem å lagde den scampisalaten jeg har snakket om i dagevis i stedet. Den er egentlig best dagen etter eller i alle fall etter noen timer, men vi hadde ingen tid å miste. Vi var sultne og brukte den som fyll i grove pitabrød. Godt, men foretrekker reinkjøtt helt ærlig.

 

Denne “salaten” er super på tapasbord, koldtbord, julebord ol. Er også godt sammen med ris og salt soyasaus. For ikke å snakke om å tilsette noen saftige nudler og lage den woken! Du gjør som du vil. Du må faktisk det, siden jeg tross alt ikke er din private hjemmekokk.

 

Småsint scampisalat

500 gram rå scampi

1 stk kinesisk hvitløk, raspet og finhakket

1 stk rød chili m/frø, finhakket

1 liten  rød+grønn+gul paprika, tynne strimler

1 liten rødløk, tynne strimler

Ca 25 gram ingefær, finhakket

1 butikkpk bladpersille,  finsnittet

1 sitron, saften

sesamolje

1 dl søt chilisaus

salt

cayenne

peppermix

 

Fres scampien et par-tre minutter i varm panne med sesamolje og ca 1 ts salt. Hell alt i et dørslag for å få ut væsken og hell tilbake i pannen.

Tilsett hvitløk, chili og ingefær og fres et par minutter til. Tilsett mer olje hvis du må.

Hvis scampien er ferdig tilsetter du løk, paprika, chilisaus og sitron. Full guffe på plata. Fres et par minutter.

Skru av plata og smak til med salt og peppermix og ev. mer chili hvis du vil ha den skikkelig hot. Tilsett persille like før servering.

 

Ser du, jeg klarer faktisk å skrive en hel oppskrift uten å fjolle! Det var riktignok ikke enkelt. Måtte slette dårlige spøker hele tiden. Det kommer ikke til å bli en vane, for de kommer helt av seg selv. Legger ikke merke til dem en gang før jeg leser over. Derfor er dette den først og siste seriøse oppskriften dere noen sinne får av meg. Ta vare på den. Kanskje den blir verdt mye om hundre år når alt er glemt. Ville ikke veddet på det, men man vet jo aldri. Nå er jeg visst i gang igjen. Håpløst!

Kos dere inn i helgen!

 

 

23 kommentarer
    1. Jeg lurer på om det går bra å bytte bort scampien med reker? Nu e jo rekene du selger allerede kokt og trenger vel ikke stekes? De blir sikkert lunet nok hvis du tilsetter de sist og rører rundt?

    2. Nice, tusen takk for oppskrift😊 denne skal jeg lage. Kjæresten blir mer og mer fornøyd ettersom jeg tester ut oppskriftene dine for noen må jo hjelpe meg å spise 😂

    3. Elsker scampi … men blir ikke dette mange minutter på scampiene ? Uansett – denne skal prøves – jeg er «kokken» og gjør som jeg vil 🤣 Takk for fin blogg – starter dagen min med en Nespresso og deg. Ønsker dere lykke til med alt 😍

    4. Ser veeeldig god ut….men!, eg har en sånn teit mage som ikkje tåler chili, og minimalt med pepper, så tips til å “fønke” den opp uten chili og cayenne? (Og helst uten sweet chilisaus og…) *vanskelig og kresen* 😛

    5. Takk o Gud for at det ikkje kjæm fleire seriøse oppskrifter 🙏 Va jo rett og slett gørrkjedelig å lese 🤣 God lørdag 🌞

    6. Takk for oppskrift, så og lestes som god, med eller uten reinkjøtt, men e vel greit å holde seg til en av delene🤣. Kos dæ med damene dine, go lørdags kveld 😊

    7. Ååå, det så godt ut…sku ha ønska at du kom hit å laga mat te lørdagskvelden, til meg…er så matlei og generelt lei av både å finne på noe og lage det. God lørdagskveld!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg