Vil du drepe oss med kaldt blod, Mæland?

For 35. gang i vinter har veien til sykehuset vært stengt. Nesten 60 ganger har den vært kolonnekjørt. Til sammen nesten en uke vi vært uten sykehuset vårt og ofte har været vært så dårlig vær at det heller ikke har vært mulig å komme seg til Tromsø hvis det verst tenkelige skulle skje og tiden var det vi hadde minst av.

 

Veien til sykehuset er på ca 14 mil. Halvannen time i godt vær med reinfrie veier. Som regel tar det et par timer. Når veien er åpen. Nå er den stengt. Igjen.

 

Mange Nord-Norske ordførere, rådmenn og kommuneleger har tatt “loven i egne hender” og innført såkalt “søringkarantene”. Man kan mene hva man vil om akkurat det, men saken er at vi nesten ikke har smitte her oppe i nord, mens det i Oslo er sjansen langt større fare for å bli smittet. De fleste dødsfallene er også i helse sørøst. Hvis de sliter på de store sykehusene sørpå tør jeg ikke tenke på hva som kommer til å skje hvis viruset rammer mange av de små kommunene her nordpå. Ikke for det, ikke en gang vi i Alta, Finnmarks største kommune med 21 000 innbyggere, kommer oss på sykehus hvis det skulle stå om liv. Veien er jo stengt, så vi belaster jo ikke akkurat sykehuset hvis vi plutselig skulle trenge en respirator. Eller hvis vi får hjerneslag for den saks skyld. Det skjer jo her oppe også fra tid til annen. Føder gjør vi også. Håper ungen ligger riktig vei og fødselen skjer uten komplikasjoner.

 

Nei, stå på krava, alle nordnorske ordførere som prøver å forhindre coronasmitte i sin utsatte lille kommune og Monica, hvis du først skal sette makt bak krava og oppheve “søringkarantenen” så kan du i alle fall vente til våren og veiene åpner så vi i det hele tatt kommer oss til et sykehus hvis vi blir syke.

 

Såpass burde vi være verdt!

 

 

 

 

 

 

33 kommentarer
  1. Baron Wedell-Wedellsborg i Dansk Adelsforening, sa jo det, at adelige hadde mye ballesvette da.

   Og en gang Geir-Arne og jeg, dreit utenfor birkebeinerhytta, sa Geir-Arne at jeg stinka ballesvette.

   Så den her ballesvetten har fulgt med meg hele livet ( eller noe i den duren)

   Og da hadde jeg krav på en tittel, helt fra den tida da (slik jeg ser det)

   Så da kanskje jeg skal kalle meg (Baron Bååt-Adeler) Erik Gjedde-Gyldenstjerth.

   Eller Erik Gjedde (baron Løvenbalk-Adeler).

   Eller Erik Adeler (baron Bååt-Gjedde)

   Bare noe jeg tenkte på

   Men men

  2. 👏🏼👏🏼👏🏼 For galt at vi ikke skal ha tilgang til akutthjelp. Eller tilgang til en intensivplass.
   Tenk at Alta by (som ikke har sykehus) har like mange innbyggere som sykehusbyene Hammerfest og Kirkenes tilsammen.🥺

  3. Kan ikke skjønne noe annet enn at det må være til alles fordel om dere kan holde dere mest mulig smitterfri der oppe – under spanskesyken var det også kommuner som isolerte seg med god effekt. Hadde det vært opp til enkelte i næringslivet, ville landet fremdeles vært i full drift, så dem har jeg litt problemer med å ta seriøst akkurat nå. Hilsen hovedstadsboer

  4. Som søring må jeg bare si meg enig og bare beklage den lille kunnskapen de sørpå utviser i disse tider.
   Håper at neste gang noen av de høye herrer skal til for eksempel Kirkenes- at de må lande i Alta i steden og må ta buss derfra og til Kirkenes i 25 minus og storm i kastene. Da kanskje de får en liten føling med hva folk her nord må stå i hver eneste dag.
   Og av det hadde de kanskje sett problemene med å hente en i Alta med Corona og som måtte til Kirkenes , da det er fult i Hammerfest og ambulanseflyet står, og ambulansen er den eneste som går.

   1. Du har nok rett. Tror det er mye uvitenhet ute å går. Richard presterte å si at det er vegvesenet mfl som har ansvar for de stengte veiene. Et sånt utsagn tyder på at man ikke har et snev av kjennskap til værforholdene her oppe. Det blir nesten litt morsomt😅

  5. Hva med “problemet” begravelse. Er sjøl fra en av de “stengte” kommunene her nord. Hvordan avvikle en begravelse når avdøde har barn utenfor Norge? Legger man “alt” på is til bedre tider?

   1. Ja. Det finnes også andre muligheter: arrangere minnestund for alle de nærmeste og venner når situasjonen har normalisert seg,

  6. Dette tror eg vi alle som bor her nord er så enig med deg😉. Leste idag at i de nordligste tre fylkene,er det flest kommuner i landet uten koronasmitte👍. Så da vil vi jo ikke bli utsatt for masse folk som kommer hit fra lengre sør med mulig smitte med på lasset🤔. Her må vi bare stå han av,det kommer vel forhåpentlig snart lettere dager😍.

  7. Jeg er nordfra og kunne veldig godt tenke meg å reise opp i påsken som planlagt. Av alle grunner du nevner, er jeg helt enig i at jeg bare bør bli her sør enn så lenge.
   Været og stengte veier har jeg god erfaring med.
   Liker bloggen din. Riktig god påske.

  8. Mæland er ikke kommunalminister lengre…
   🙂
   Dette er Nikolay Astrups ansvar.
   Godt mulig mæland vil deg til livs.
   🙂

  9. Oppfordrer deg til å poste linken til denne på facebooksiden til Monica Mæland i forkant av folkets spørretime i Stortinget som er nå kl. 16.00. Jeg er helt enig med deg. Vår sikkerhet er i fare hvis folk får reise fritt over kommunegrensene.

  10. Pressekonferansen klokken 14.00 der regjeringen skulle legge frem forbudet mot “Søringkarantenen” er utsatt til i kveld.
   NHO trakk seg, da regjeringen i siste sekund la til et avsnitt øverst “Veilederen til kommunene om lokal stenging er IKKE rettslig bindene”

   Så et innslag på Nrk fra Sykkylven kommune i Møre og Romsdal. De har 0 smittede og kjører ett knallhard regime vedrørende komunegrensekontroll. Heier på dem og dokke der nord 😉

  11. Det er fagforeningene og næringslivet som vil ha disse særreglene fjernet. Ikke kom løpende til regjeringen når økonomien i nord går skeis

   1. Richard hadde pengene som ble tjent inn i Finnmark blitt i Finnmark så hadde vi vært RIK! Pengene fra fiske, gruvedrift, gass og olje blir sendt rett sørover. Å vi får ingenting igjen.
    Man burde heller spørre hva hadde resten av Norge gjort uten Finnmark?

    1. Jupp, og det samme gjelder turismen. Rivelsrudfamilien sørpå soper inn penger fra næringen her i nord.

     1. Turisme ja. Fantastisk i nord. Har både familie og har feriert der mange ganger. Lite turisme nå da dessverre.

    2. Det forutsetter jo at industrien faktisk får fraktet varene som produseres. Det er jo problemet her. Det er ikke sånn at alle vi i sør absolutt har lyst til å ta svippturer nordover nå. Jeg holder meg inne og hjemme så mye som mulig selv.

     Igjen så gjentar jeg at det er fagforeningene og industrien som ønsker lettelsene i reglene, dette har ikke noe om en eller annen slags “konflikt” mellom nord og sør å gjøre.

     1. Veian må no åpne først. I dag var nesten alle veian stengt fra Tromsø om nordover. Gjør nokka med det Mæland &co.

      1. Stenge veier er vel vegvesenet, fylket og evt samferdselsministeren sitt ansvar, ikke justisminister Monica Mæland?

     2. Richard

      Trur ikke det er statensveivesen som stenger veiene og de roder nok ikke over vær guden, som er de som stenger veier her nord på.

      Du burde kanskje lærere deg mer om landet før du begynner å kommentete noe.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg