2 år

 

Selv om vi har lært oss å ikke bare leve igjen, men faktisk også glede oss over livet, så er du fortsatt savnet hver eneste dag. Far din har ikke verdens beste hukommelse, men jeg kommer aldri til å glemme dagen du ble født og jeg sto på en fergekai på ei øy utenfor Ålesund mens mormor filmet fødselsøyeblikket så jeg likevel kunne ta del i dramatikken som utspant seg langt, langt mot nord.

 

Sjeldent har vel en unge vært så ønsket og elsket som du var da du kom. Vi fikk umiddelbart kontakt da vi møttes første gang. Du hadde store, svarte, kloke, levende øyne. Selv om du var nyfødt virket du helt bevisst. En gang hadde sett slike kloke nyfødtøyne før, 12 år tidligere, men koblet det bare som en tilfeldighet. Var ikke redd i det hele tatt. Vi fikk 13 helt fantastiske dager sammen.

 

I dag ville du vært to år. Husker ikke helt om to-åringer gleder seg i dagevis før bursdagen, men du hadde i alle fall gledet deg  bursdagen. Mamma, og dette vet jeg, hadde garantert styrt i dagevis med pynting og baking og andre overraskelser som hun alltid finner på. I barnehagen hadde de sikkert laget en krone til deg og dere hadde kanskje spist noe godt. Vet ikke om det er lov med kake i barnehagen lenger, men i så fall skulle pappa bakt den gode sjokoladekaka du garantert hadde rukket å bli glad i.

 

Tilfeldigheter gjør at vi i dag for første gang skal tilbake til den samme kirken som du ble begravd i. Mitt siste minne derfra er at mamma og jeg satt foran og holdt deg i hånden hele tiden. Det var fint. Husker også at vi hadde feilberegnet lengden musikken slik at den stoppet før den skulle, men da spratt Onkel opp og ordnet. Ellers husker jeg bare bruddstykker og det tror jeg egentlig er til det beste.

 

Hvordan Lillebror har det? Han har det kjempefint. Blitt skikkelig diger og krabber rundt og klatrer overalt. I går fikk han seg et saftig kutt i haka, men vi fikk stripset han sammen igjen, og alt er bra nå. Kjempegodt humør og elsker mat. Spiser nesten mer enn Pappa, men bare nesten. Pappa har nemlig blitt litt tjokk etter at du dro, men finner nok ut av det. Ikke noe du trenger å bekymre deg over i alle fall.

 

Mamma har det også ganske bra. Hun har det litt vondt i dag, men det går over. Jeg vet hun savner deg veldig, veldig mye. Vi kommer på besøk til deg i dag etter begravelsen. Det blir koselig.

 

 

Til lykke med fødselsdagen, gutten min!

 

Klem fra Pappa

 

Les også:

1 år

 

 

22 kommentarer

Siste innlegg