22 down, two to go

Dag omsatte vår lille butikk for 213 000 kroner. I går for 199 467. I morgen vet bare Gud, men vi bikker nok 200 000 kroner da også. Første uka i januar i år omsatte vi for 174 000 kroner. Lønnskostnadene er omtrent de samme. Skjønner dere nå hvor ufattelig viktig julehandelen egentlig er?

 

Dagen startet som den ofte gjør, jeg våknet. Har ikke 6-vakter lenger, så jeg sov helt til sju eller der omkring. Har så ufattelig flinke folk på jobb for tiden at jeg rett som det er kan sove både til sju og til og med åtte, uten at det merkes det grann. Kjørte ned litt over åtte og da var RibbeRobin, soussjefen, allerede godt i gang med å klargjøre dagens ribbesalg. Jeg er sikkert ikke flink nok til å si det til ham, men jeg skriver det ganske ofte: Robin, du er helt ufattelig flink! Du har vært hos meg i seks år, og ER Hoftepluss, men det har nok likevel vært eb bratt læringskurve for deg da jeg plutselig ble “borte” i førjulstiden. Du har bestått, meget tilfredsstillende.

Vi endte på 513 kg ribbe i dag. I går passerte vi akkurat 400 kg. Har ca 300 kg igjen. Satser på at det går i morgen. I fjor gikk det ca 200 kg ribbe på lille julaften. Fy fillern, der er mye ribbe! Alt er kvalitetsribbe fra Målselv og de ribbene, for de finnes, som ikke holder mål, de sorter vi ut, fryser ned, og bruker til grillskiver på nyåret.

 

Er det ikke rart forresten, at når vi bikker 1. januar så er det INGEN som vil ha ribbebiter med knasende sprø svor, da er det skiver ribbe med grillkrydder, grillskiver som gjelder. Det slår aldri feil. Litt artig.

 

Har jo opp gjennom årene ofte skrytt av folkene mine, men i dag var fortjener de likesom EKSTRA honnør. Alt har gått så ufattelig på skinner at jeg har ikke SVETTET en gang. Jeg har de beste folka, ferdig snakka!

 

Klokka er snart elleve. Juletreet er på plass. Kjærest og Lillebror skal pynte det i morgen mens jeg er på jobb. For meg er det beste som finnes å komme sliten, men glad, hjem på lille julaften til et julepyntet hus, kongerøkelse fra apoteket, sette seg ned med en nordlysgløgg og se mesterkokkene på NRK svette over søringribba på “Kvelden før kvelden”. Og grevinnen og hovmesteren. Finnes ikke artig, men hører med.

 

Nå skal vi spise. Vo har det så fint akkurat nå, dere aner ikke. Det er så godt. Frykten begynner å slippe taket litt, han har blitt så stor og sterk. Likevel gleder jeg meg voldsomt til Lillebror blir over 4 måneder. Jeg innrømmer det.

 

Nei, ønsker dere så innmari alt godt som finnes. Håper dere begynner å komme i mål. Det sies det blir jul uansett, men likevel er det en del “ritualer” man skal gjennom før det blir jul på skikkelig. For meg har det de ti siste årene vært blod, svette, tårer og tenners gnissel på jobb de fjorten siste dagen før jul, men vi har alle vårt. Det viktigste er at vi har noe. Og at det blir gjort.

 

Hva vi skal spise? Pommes frites og stekt kjøttdeig. Lillebror trives best når vi spiser VELDIG  enkle måltider, og da blir det slik. Nattesøvn er viktig for oss, og pommes frites med kjøttdeig gir god nattesøvn.

 

Kjærest hilser. Lillebror gir blaffen.

 

God innspurt!

 

Les også:

Perfekt stekt juleribbe

 

 

 

5 kommentarer
    1. Ønsker dokker alle ei rikti go natt å sov godt å drøm søtt ❤💙💙 Treger litt xtra energi te morgendagen, men så e de tid for å senke skuldrene litt å nyte livet💕

    2. God jul i stuen! 🎄🤶🌟🌟🌟 Noen velfortjente hviledager ligger foran dere!
      Godt å høre at lillebror vokser og trives.
      ❤️❤️❤️🌟🌟🌟

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg