Perfekt stekt juleribbe

HER viser jeg deg hvor enkelt du får til en perfekt stekt juleribbe med skikkelig sprø, knasende svor. Ikke flir av antrekket!

 

Kjøp helst en fersk tynnribbe med bein, men går helt fint med bare kjøttdelen også. Ribba skal være fast og fin med god fettfylde. Magre ribber skal du styre unna. Velger du frossen ribbe vet du aldri hva du får før den er tint. Dessuten blir den ikke like saftig som en fet ferskt stykke kjøtt. Svoren blir like bra på en frossen ribbe som en fersk.

 

Juleribba krydrer du med salt og pepper to dager før steiking. Som dere ser i videoen, mye salt på svorsiden. Når du tror du har tatt nok salt, tar du litt til. Du trenger ikke like mye salt på kjøttdelen. Legg så ribba, men svorsiden ned, på et helt flatt underlag. Et brett eller lignende og sett den kjølig i to døgn.

 

Tilbereding

 1. Snu ribba med svorsiden opp, legg den i en langpanne og lag en liten forhøyning med sølvpapir midt på ribba. Har du en slik “ribberist” går det også helt fint.
 2. Varm opp ovnen til 250 grader. Jeg bruker bare varmluft
 3. Fyll et par-tre dl med kokende vann i bunnen av formen og dekk alt godt med sølvpapir. Ikke fort stramt, for ribba blåser seg opp under dampingen. Damp i en time. Er du rik og har en dampovn trenger du selvfølgelig ikke bale med det sølvpapiret, men vi vanlig dødelige må det.
 4. Fjern folien etter en time og skru ned temperaturen til 200 grader. Steik til ribba er ferdig, dvs. til svoren er sprø og fin. Tar mellom 1 og 2 timer, alt etter hvor mye fett det er under svoren og hvor godt du har saltet ribba
 5. Hvis svoren ikke er ferdig er heller ikke ribba ferdig. La den stå i ovnen til den er perfekt, for det blir den til slutt
 6. Jeg pleier å helle fett over svoren hvert kvarter den siste timen, men det er ikke nødvendig for perfekt resultat, men det er en hyggelig ting å gjøre. Føler liksom at man gir ribba det lille ekstra. Det som derimot er viktig er å gjøre dette en gang helt på slutten for glinsende resultat. Den ser rett og slett bedre ut med litt fett.

 

Tja, det var det hele. Jeg pleier å sette ribba inn i ovnen rett etter frokost og tar den ut når den er ferdig. La ribba stå på kjøkkenbenken å hvile helt til en halvtime før servering. Da setter du den inn i ovnen på 225 grader så den blir varm og deilig igjen.

 

God jul!

 

 

 

27 kommentarer
  1. Takk for at du legger ut, men fikk ikke filmen til å spille av 😳! Mulig bare telefonen min som surrer her😅, men kan jo være greit å sjekke? Denne oppskrifta MÅ vi jo ha til juleribba, har hørt rykter om at det ikke KAN gå galt når man bruker fremgangsmåten din, og skulle gjerne fått sett filmen evt lest en skriftlig versjon (enda bedre når man står på kjøkkenet☺️). 😋🤩🎄!

  2. Er så glad jeg er stappmett nå, for da blir jeg ikke fristet og grinete fordi det så digg ut. 😂
   God helg til dere alle. ❤

  3. Denne oppskriften har jeg testet ut, ble bare helt fantastisk godt 😊 takk for at du legger ut , skal følge med videre. I dag skal jeg bake verdens beste sjokoladekake for 3.gang, ny favoritt her i huset. Ha en fin lørdag, du, kjærest og datter

  4. Hei. Synd at videoen ikke er tekstet. Er døv, så hadde vært kjekt med teksting… ellers ønsker jeg deg alt godt videre.

  5. Nå har jeg sett filmen, og det ble en skikkelig nedtur å gå ut på eget kjøkken. Fant noen slitne reker fra igår 😂.
   Gleder meg til å følge med på neste nummer av julematen din.
   Ps. Snasent juleantrekk 😉

  6. For et fantastisk antrekk, det kledde du godt👍
   Denne oppskriften må æ prøve.Så rågodt ut, ble sulten😄 Et spørsmål bare: hvorfor pepper du ikkje ribba?

  7. Ka hete den sausen du hadde på ribba? Den må jo prøves ut,så gusønnen min i Alta får kjøpe og sende te mæ😊

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg