Reklame | Julegavebutikken Kokkejævel.no
Jeg vet ikke hvor mange tonn ribbe med knasende sprø svor jeg har stekt opp gjennom, men jeg vet i alle fall hva jeg snakker om…
HER viser jeg deg hvor enkelt du får til en perfekt stekt juleribbe med skikkelig sprø, knasende svor. Ikke flir av antrekket!
Kjøp helst en fersk tynnribbe med bein, men det blir god jul med frossen billigribbe altså. Ribba skal være fast og fin med god fettfylde. Magre ribber skal du styre unna. Velger du frossen ribbe kan det være litt vanskelig å se hva man har kjøpt før den er tint, men det går som regel greit. Ribbe inneholder så mye fett at det ikke har noe å si på saftigheten om den har vært frosset. Svoren blir like bra på en frossen ribbe som en fersk.
Juleribba krydrer du med salt og pepper to dager før steiking. Som dere ser i videoen, mye salt på svorsiden. Når du tror du har tatt nok salt, tar du litt til. Du trenger ikke like mye salt på kjøttdelen, da kan den fort bli for salt. Legg så ribba, men svorsiden ned, på et helt flatt underlag. Et brett eller lignende og sett den kjølig i to døgn.
Tilbereding
- Rut svoren gjennom hele fettlaget. Rut rett oppover og bortover. Da er det lettere å skjære fine stykker etter at ribbe er stekt.
- Krydre ribba med salt og pepper to dager før servering. Bruk ca 1/2 ss salt pr kg, mest som sagt på svordelen.
- Legg ribba med svorsiden ned på et helt flatt underlag og sett i kjøleskap i to døgn
- Når ribba skal tilberedes snur du ribba med svorsiden opp, legg den i en langpanne og lag en liten forhøyning med sølvpapir midt på ribba. Har du en slik “ribberist” går det også helt fint.
- Varm opp ovnen til 250 grader. Jeg bruker bare varmluft
- Fyll 5 dl dl med kokende vann i bunnen av formen og dekk alt godt med sølvpapir. Ikke for stramt, for ribba blåser seg opp under dampingen. Damp i en time. (Er du rik og har en dampovn trenger du selvfølgelig ikke bale med det sølvpapiret, men vi vanlig dødelige må det.)
- Fjern folien etter en time og skru ned temperaturen til 200 grader. Steik til ribba er ferdig, dvs. til svoren er sprø og fin. Tar mellom 1 og 2 timer, alt etter hvor mye fett det er under svoren og hvor godt du har saltet ribba
- Hvis svoren ikke er ferdig er heller ikke ribba ferdig. La den stå i ovnen til den er perfekt, for det blir den til slutt
- Jeg pleier å helle fett over svoren hvert kvarter den siste timen, men det er ikke nødvendig for perfekt resultat, men det er en hyggelig ting å gjøre. Føler liksom at man gir ribba det lille ekstra. Det som derimot er viktig er å gjøre dette en gang helt på slutten for glinsende resultat. Den ser rett og slett bedre ut med litt fett.
Tja, det var det hele. Jeg pleier å sette ribba inn i ovnen rett etter frokost og tar den ut når den er ferdig. Da blir det null stress! La ribba stå på kjøkkenbenken å hvile helt til en halvtime før servering. Da setter du den inn i ovnen på 225 grader så den blir varm og deilig igjen.
Se video HER hvis du vil jeg skal vise deg hvordan du steiker ribba helt perfekt 🙂
Kanskje ikke på selve julaften hvis du sverger utelukkende til salt og pepper, men anbefaler Kokkejævels heftige ribbekrydder hvis du virkelig vil ha en stor svineribbeopplevelse!
God jul!
Sjekk ut nettbutikken min HER
Kan man steke dagen i forveien og bare varme opp på julaften?
Og jeg må ha det inn med T skje 🤪
Hvor lenge sånn ca trenger man å varme den opp før servering (enten som du beskriver hvis man steker fra morningen eller om msn steker dagen i forveien ?
Steker du videre på VARMLUFT på 200 grader etter du har dampet??? Eller brukerbdu vanlig over og undervarme da??
Jeg bruker bare varmluft til alt
Hvor lenge KAN den stå på benken, etter at du har tatt den ut?🤔
Der kan den stå hele dagen
Flott antrekk, og gode tips! Skjønner at jeg ikke skal stresse med å time ribba AKKURAT til øyeblikket sølvguttene tar løs;-)
Men jeg lurer på en ting: jeg pleier å pakke inn kjøtt som jeg lar hvile. Det er kanskje ikke noe sjakktrekk mht svoren? Lar du ribba ligge utildekket på benken når den hviler?
Skjønner ikke greia med og (dampe) svoren? Kanskje du kan forklare det!!
Jeg personlig steker ribba på ribberist (med svoren opp ) i 8 til 9 timer på 120 grader legger den så over på en flat rist og setter på grillelemente i noen minutter!! Mør ribbe og perfekt svor vær gang!
God jul🎅🎅
Da damper du jo svoren du også, bare at du bruker en hel dag på det
Takk for filmen og fremgangsmåten med juleribba.🎄
Lagde ribba på din måte i fjor. Og den ble perfekt👍 God jul og hell og lykke ønskes deg og dine🤶🏻🎄🎅🏻
Dette er en fantastisk måte å steke ribbe på på forhand takk tel dæ😀😀👍
Ka hete den sausen du hadde på ribba? Den må jo prøves ut,så gusønnen min i Alta får kjøpe og sende te mæ😊
Svinepels
Sviiiiinepels?????😂🙈
Godt til gris
Bruker du bare salt ?
Salt og pepper
Herlig naturlig ribbe til jul❤️
Skulle gjerne hatt oppskrifta på tekst ikke film😀
Bruk du ikke pepper?
Bare salt altså?
For et fantastisk antrekk, det kledde du godt👍
Denne oppskriften må æ prøve.Så rågodt ut, ble sulten😄 Et spørsmål bare: hvorfor pepper du ikkje ribba?
Finn ikkje oppskrifta 😕
Fantastisk, både innslaget og antrekket. Gleder meg til juleribba 🎄🐷
Å fikk juleløst her, flott at du legger ut video av godribba di
Nå har jeg sett filmen, og det ble en skikkelig nedtur å gå ut på eget kjøkken. Fant noen slitne reker fra igår 😂.
Gleder meg til å følge med på neste nummer av julematen din.
Ps. Snasent juleantrekk 😉
Hei.
Hvilken sterk saus hadde du over ribba på slutten..da den var ferdig stekt
for oss som har brukt en formue på dampovn… e den nyttig i denne sammenheng? 😅
Dampovn er nyttig til all mat.
Hei. Synd at videoen ikke er tekstet. Er døv, så hadde vært kjekt med teksting… ellers ønsker jeg deg alt godt videre.
Denne oppskriften har jeg testet ut, ble bare helt fantastisk godt 😊 takk for at du legger ut , skal følge med videre. I dag skal jeg bake verdens beste sjokoladekake for 3.gang, ny favoritt her i huset. Ha en fin lørdag, du, kjærest og datter
Det kommer ikke en oppskrift for dummies, på pinnekjøtt før jul da? 😬 Sånn oppskrift som man får inn med teskje og hammer liksom?
Er så glad jeg er stappmett nå, for da blir jeg ikke fristet og grinete fordi det så digg ut. 😂
God helg til dere alle. ❤
Å for et fantastisk antrekk. 😀
Ribbe❤❤
Stilig antrekk, men må følge oppskrifta til jul 😀
Fantastiske du, gledes til jul så en kan prøve ut oppskriften din🎄🎅🏼
Stilig antrekk, du kledde det.
Tusen takk for godt tips, ble sulten.
Vi gleder oss 😍
Åååå, nå ble æ sulten😁😁 Fint gnom-anyrekk, forresten😂
Nam nam
Takk for at du legger ut, men fikk ikke filmen til å spille av 😳! Mulig bare telefonen min som surrer her😅, men kan jo være greit å sjekke? Denne oppskrifta MÅ vi jo ha til juleribba, har hørt rykter om at det ikke KAN gå galt når man bruker fremgangsmåten din, og skulle gjerne fått sett filmen evt lest en skriftlig versjon (enda bedre når man står på kjøkkenet☺️). 😋🤩🎄!
Samme her.
Neida , vi flire ikke tel antrekket …………😂