43 år, småbarnspappa og uten fast inntekt

Reklame | Kokkejævel

Jeg er åpenbart litt tungnem, for plutselig gikk det opp for meg at etter august står jeg plutselig uten en fast, god og relativt sikker inntekt. Jeg har jo hatt det ganske romslig økonomisk siden 2003, altså de 20 siste årene, og plutselig står jeg nærmest på “bar bakke” igjen.

 

Selv om nettbutikken, Kokkejævel.no, var en formidabel suksess i oppstartsfasen i fjor, så betyr jo det på ingen måte at suksessen vedvarer gjennom flere år som Hoftepluss har hjort. Ja, vi har solgt godt så langt i år også, men det er størrelsen julehandelen som avgjør om dette er liv laga for å leve godt, eller om det bare blir en innbringende bigeskjeft, men ikke noe levebrød.

 

Min kokebokkarriere vet jeg heller ikke om blir kort eller lang. Alt avgjøres av hvor godt “Hva skal vi ha til middag?” selger. For at Kagge skal gi ut en tredje bok med meg, så må denne selge like godt eller bedre enn den første boken, “Livet mellom måltidene”. Den solgte rundt 7 000 eksemplarer. Egentlig et ganske godt salg, men med et forfatterhonorar på rundt 50,- kr pr bok, så var det ikke slik at jeg måtte kjøpe meg et badekar for å få plass til alle pengene.

 

Nå er selvfølgelig markedet for “Hva skal vi ha til middag?“, som jo er en bok som ALLE som lager eller spiser middag har bruk for, langt større enn livshistorien til en følelsesladd kokk fra Nord som trodde han var noe, så jeg håper på (i alle fall) 10 000 solgte. Det blir i alle fall en årslønn og da har Konemor og jeg ryggen fri og kan begynne på vår felles kokebok, “Hva skal vi ha til dessert?” 😀

 

Så var det inntektene fra bloggen da. De er utelukkende basert på sidevisninger, så når jeg jobber så mye som jeg gjør nå, og knapt har overskudd til annet enn å jobbe og å være til stede i familien min, så blir det lite blogging, og derav synkende lesertall. Slik må det bare være. Det var aldri meningen, og kommer heller aldri til å bli, at bloggen skulle være en hovedinntektskilde. Bloggen skal være et sted jeg deler fra mitt intense og spennende liv til den som måtte finne det verdt å følge.

 

Det blir sagt at jeg er opptatt av penger, og det stemmer. Jeg har opplevd fattigdom, og vil derfor at mine barn skal vokse opp uten økonomisk usikkerhet. Selv om de ikke får alt de peker på, så skal de heller ikke mangle noe. Hvis de sparer til noe, så har jeg jobb å gi dem. I skrivende stund sitter Datter og klistrer etiketter på krydderboksene i krydderserien min. Det er MIN måte å gi henne sommerpenger på.

 

Jeg drømmer ikke om å bli “rik og berømt”, men jeg drømmer om å en dag kunne kjøpe en koselig liten vestvendt hytte ved et vann eller en elv, som  jeg kan ta med meg Konemor og ungene til i helngene,og bare være der og kose oss. Jeg har kanskje hatt råd til det tidligere, men da har jeg ikke hatt tid til å reise bort. Nå som Hoftepluss selges får jeg frigjort enormt med helgetid, men nå har jeg ikke råd, for vi skal kjøpe oss HUS først. Eller må vi egentlig det? Kanskje er det verdt å bo litt trangt i ukedagene hvis man har en hytte man kan “rømme” til i helgene. Skal lufte det for hun som avgjør slikt, he he 😉

 

Nei, jeg går i sannhet spennende år i møte! Til jul vet jeg om jeg lykkes med både nettbutikken og kokeboka, hvis ikke får jeg bare logge meg inn på nav.no og se om om etter ledige jobber der avdanka kokker er kvalifisert..

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

Snart arbeidsledig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 kommentarer
  1. Opptatt av penger? Du er vel ikke mer opptatt av det enn de fleste andre. Du lever delvis av å være selger/kremmer, da må du jo få lov til å reklamere og jobbe for å få solgt produktene dine. Jeg er selv sliten mange ganger, men jobber på allikevel. Ikke fordi jeg er så «flink», men fordi jeg ønsker at jeg og barna/ungdommene mine skal ha det så bra som mulig. Og da snakker jeg ikke om luksus og dyre vaner.

  2. Nå høres du ut som meg da jeg drev hudpleiesalongen, og er ikke å anbefale.. I løpet av de drøye ti årene jeg drev, samtlige av de med overskudd, klarte jeg ikke å slappe av og lene meg tilbake et sekund. Alt jeg så, var potensielle vis alt kunne gå til helvete (skikkelig downer, liksom), og det var nettopp dette som til slutt gjorde at jeg ble så utslitt at jeg solgte..
   Greia er, min gode mann, om vi tar for oss kokeboken, -som blir bøkene.. I motsetning til romaner og annen litteratur, går ei kokebok aldri ut på dato på samme måte! Ergo: Det er all grunn til å tro at disse vil bringe penger i kassa i årevis fremover..
   Dernest har du en utdannelse i et yrke som også, så langt jeg evner å forestille meg, vil forbli aktuelt. Og nettbutikken? En nyåpnet bedrift begynner nær sagt ALDRI med masser av omsetning og overskudd for så å gå nedover. – Det er motsatt! Ergo; Når du legger til bedriften, og derav utvider tilbudet, vil omsetningen dermed stige.

   SÅNN!.. Da burde jobben min være gjort, og psykolog Henriksen trer av for denne gang 😉 😀

   1. Ha ha, takk for “pep talk”, men jeg er ikke nervøs altså. Mulig innlegget ikke ble slik jeg hadde tenkt da jeg startet, nemlig at det er sunt røske seg opp med røttene midtveis, slik jeg faktisk gjør nå, men forstår hvis det kanskje kunne tolkes slik at jeg er nervøs og redd. Det er jeg ikke. Jeg er lykkelig over at salget er i boks 😀

    1. For den som skriver en del, oppdager vi at det ‘er ikke alltid ting ble som vi hadde tenkt’. Det er bare sunt! Det viser at du er så mye mer enn kokk, forfatter, far… med din erfaring, temperament og formidlingsevne burde du tatt betaling for å være livsveileder (noen jåler ordet til med å kalle det coach).

     Livet går videre, og livet er så mye mer enn bare her og nå!

     Ta vare på det gode
     Ta gode valg
     Ta det positive fra mindre gode valg
     … og putt det i banken for å bruke det til trengsmål…

     1. “Livsveileder”, for et fantastisk ord! Skal opparbeide meg enda litt mer erfaring, så får det bli neste prosjekt, når jeg går lei av nettbutikken 🙂

  3. Krysser fingrene for at kokeboka blir en suksess! Hva med å ta en spørreundersøkelse blant følgerne dine om tema for neste? Jeg ønsker meg ei fristende bok om hvordan lage gode smørbrød og baguetter. Det er hverdagsmat som vi alle trenger litt inspirasjon til! 🙂 Lykke til med alle prosjektene!

  4. Det løser seg nok. Du virker ikke å være en som ikke finner ut av ting 😊 Og angående hus, så ville jeg bodd med tilstrekkelig plass og komfort, og kjøpt hytte for resten av pengene! Vi lever bare en gang og opplevelser (med familien) er uendelig mye mer verdifullt enn å ha “riktig” parkett, det mest trendy kjøkkenet og femti ekstra kvm (fulle av rot)… 😉 Det er ikke det fine gulvet og den fancy kjøkkenbenken ungene husker med et smil når de er voksne, men ting som fine stunder rundt et bål, kortspill og kakao etter en snøballkrig med far, og lukten av ferske pannekaker med selvplukkede blåbær 🤩

  5. Du skulle ikke bare ta en liten vipps-runde til? Alle som vil ha en hilsen på fb vippser et valgfritt beløp over 100 kr?

    1. Er ikke det en god måte å få inn cash på da? Mener å huske at du solgte abonnement på oppskrifter? Hvordan er det med oppfølgingen på det, forresten?

     1. Selger fortsatt abonnement. Ligger vel et par hundre gode Kokkejævel-oppskrifter inne på bloggen, og sikkert like mange utenfor. Disse kan fritt benyttes et helt år hvis du har betalt abonnement. At det ikke kommer nye oppskrifter i de aller travleste sommermånedene får du bare ha meg unnskylt.

      1. Fritt brukes i ett år? Betyr det at man må betale på nytt om man bruker en oppskrift neste sommer, liksom? Det er jo et helt vannvittig opplegg 😂

       1. Hva i all verden er så vanvittig med å betale åtte kroner og trettitre kroner pr måned kroner for fri tilgang til nye og gamle Kokkejævel-oppskrifter? Det er helt vanlig opplegg for absolutt alt annet opplegg. Leier du en film må du betale for hver enste gang du ser den.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg