Jeg sprakk…

Reklame | Kokkejævel.no

Klokka er bare halv ni en søndags morgen, men jeg likevel på jobb. Christine og Lillebror sto opp halv seks for å spise frokost, og kom og la seg igjen klokka åtte for dagens første lur. Jeg kjente på suget i magen at jeg ikke ville klare å være hjemme mens de sov, så jeg bare tok med meg søppel og bleieposen, (ufattelig hvor mye søppel en liten familie på tre klarer å produsere!), kastet de i moloken, satte meg i bilen og kjørte ganske mye over fartsgrensen for å komme meg ned på jobb.

 

Jeg har jo fulgt litt med i smug siden fredags ettermiddag, og det har kommet inn et voksent antall bestillinger. Nyboka selger godt, men folk bestiller (heldigvis) også andre ting. Merker at julegavetiden begynner å nærme seg. Målet med denne nettbutikken er jo å samle alt det beste på ett sted, fortrinnsvis fra småskalaprodusenter rundt om, slik at man faktisk kan gjære seg ferdig med julegavene til folk som “har alt”. Slike folk, altså de som “har alt”, setter veldig ofte pris på god mat.

 

Litt håpløst at jeg ikke klarte å holde meg borte fra jobb en hel helg, men jeg blir ikke hele dagen altså. Skal bare få ordnet med de bestillingene. Ikke pakket dem , men funnet fram. Dessuten reiser jeg jo på signeringsferd fra torsdag i neste uke, så det er masse jeg må gjøre fra kontorstolen også før jeg drar. Legge inn de nye tørka reinhjertene vi akkurat har fått inn for eksempel. Hvert eneste hjerte må legges manuelt inn med sin egen vekt. Det tar lang tid. Veldig lang tid.

 

Slike ting. Ingenting som “brenner” hvis jeg er flink å gjøre arbeidet etter hvert. Det onde stresset er fullstendig borte. Dette evige fokuset på å til en hver tid holde topp kvalitet, i hele åpningstiden, på to steder. Renholdsplaner som skulle kontrolleres og uendelige mange vaktlister som skulle produseres. Ferieplanlegging, personalledelse, jobbe, jobbe, jobbe for å klore oss over koronakrisa. Den evige kampen mellom pluss og minus i regnskapet. Den litt sure følelsen den 10. hver måned, etter lønnsutbetaling, og 400 000 bare forsvant ut fra kontoen og det kanskje bare sto 137 000 igjen. Og snart skulle momsen ut. Og husleia på 100 000 kroner i måneden. Bare holde ut fram til julehandelen og håpe at den skulle berge ræva di, nok en gang.

 

Det er så deilig å slippe alt dette! Slik jeg driver nå har jeg ingen ansatte, bare de to tenåringene i familien som hjelper til av og til, men det kan jo ikke sammenlignes med slik det var på Hoftepluss. Det er liksom bare meg, og jeg har ennå ikke tatt ut en krone i lønn i år. (Har ikke hatt behov for det. Har vært ansatt i Hoftepluss AS ut august, og fikk derfor også lønn derfra i september. Sluttoppgjøret utbetales i oktober.) Slik sett er det jo enkelt å drive et sted uten lønnsutgifter.

 

Det er når navlestrengen til Hoftepluss klippes ved sluttoppgjøret i oktober, og jeg faktisk må sto på egne bein, at det virkelig blir alvor. Det er helt ufattelig at et menneske kan bli så privilegert som jeg er akkurat nå. Kokeboka, “Hva skal vi ha til middag?”, ser ut til å selge så godt at jeg kanskje får en anstendig årslønn, bare av den, til neste år. Det er nesten som jeg må klype meg i armen.

 

Jeg, som for bare to små år siden lå i stummende mørke og gispet etter luft, og kunne ikke for mitt bare liv forstå hvordan jeg noen sinne skulle klare å komme meg opp igjen. Mørket var for stort, sorgen for tung, framtidstroen fullstendig borte.

 

Jeg drakk masse. Gikk på jobb, gjorde det jeg skulle, men drakk etterpå. Helt til jeg sovnet. Dagen etterpå sto jeg opp, gikk på jobb, gjorde det jeg skulle, men drakk etterpå. Helt til jeg sovnet. Dagen etterpå sto jeg opp, gikk på jobb, gjorde det jeg skulle, men drakk etterpå. Helt til jeg sovnet.

 

Dagen etterpå begynte det å lysne. Sakte, sakte ble litt lettere å puste. Sorgen og tapet lå fortsatt som en asfaltmatte over det som var igjen av livet, men selv om det var tungt å bære, så kom det luft inn. Jeg begynte å skrive blogg i september 2019. Om det vonde naturligvis, men først og fremst om alt det gode og morsomme som livet tross alt også er fylt med. Les HER bloggpostene jeg skrev i september 2019. Stort sett er de lystbetonte. 

 

Jeg er overbevist om at bloggen ble redningen for meg. Først og fremst ga den meg noe annet å tenke på enn sorg og en jobb jeg ikke lenger klarte, og bare visste fra den første dagn jeg kom tilbake etter begravelsen at jeg måtte bort fra. Bloggen åpnet også dører. Ikke minst til Kagge forlag som ga meg en bokkontrakt. Bloggen, med den store leserskaren, meg også en mulighet til å starte nettbutikk i oktober i fjor. Ga meg troen på at jeg var mer enn Hoftepluss AS. Og en billett vekk derfra.

 

Så kom Lillebror. Så kom det lørdagsbesøk. Og i februar kommer Bitteliten. Det virker som om livet er i ferd med å komme inn i en lysning i skogen. Jeg velger i alle fall å tro det.

 

 

Ha en fin søndag, alle sammen!

 

 

Har du tid kan du besøke min nettbutikk, Kokkejævel.no. i løpet av dagen.

 

 

8 kommentarer
    1. Heia. Lurer på om du er interessert i å selge Moltemors produkter i nettbutikken din?
      Vi lager nydelig moltesyltey, blåbærsyltetøy, tyttebær syltetøy. Og nydelig molte gele til bla ost
      Jeg ønsker også å få kjøpt boka di signert ☺️

      1. Nei, ikke annet enn min datter og min yngste svigersøster, men jeg holder på å innkalle søkere til intervju. Er jo først og fremst fa slutten av oktober og fram til jul jeg virkelig har behov for folk.

    2. Ønsker deg og dine en fin dag. ❤️
      Laget lammeskank etter oppskrift fra den nye boka i går,og er fortsatt mett. 👍 Gleder meg til å prøve flere oppskrifter. 😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg