Reklame | Kokkejævel.no
Bunn
300 gram Bixit
100 gram smør
1 ts vaniljesukker
- Kjør kjeks og vaniljesukker i matprosessor. (Eventuelt putt kjeksen i en pose og rull over den med kjevle.)
- Smelt smøret og bland godt med den knuste kjeksen.
- Fest et bakepapir nederst i en 26 cm springform og fordel kjeksen jevn over bunnen. Press lett ned med en stekespade.
- Bakes i 12 minutter på 18o grader varmluft.
GELÉ
1 dl saft fra pasjonsfrukt uten stein
1 dl vann
125 g sukker
50 g flytende glykose
2,5 gelatinplater
Legg gelatin i kaldt vann i 10 minutter. Kok opp pasjonsfrukt, vann, sukker og glukose. Skru av varmen og rør forsiktig inn den oppbløtte gelatinen. Avkjøles til kjølig romtemperatur før gelene forsiktig helles over kaken. Klem på eventuelle luftbobler slik at geleen blir helt blank.
Fyll
375 kremost naturell
(Jeg bruker Tine sin)
6 dl kremfløte
250 gram sukker
1,5 dl saft fra pasjonsfrukt
4 gelatinplater
- Pisk luftig krem
- Kjør ost, sukker og 1 dl pasjonsfrukt på matprosessor til helt glatt røre. Det tar bare noen sekunder, men ta av lokket av og til og skrap ned det som er på kantene slik at alt blir glatt. Det skal ikke være osteklumper i røren.
- Oppbløtt gelatin smeltes inn i 0,5 dl pasjonsfrukt og helles i osteblandingen mens kniven går for fulle mugger.
- Ostemassen vendes forsiktig inn i kremen med en slikkepott.
- Fyll over i springformen og glatt ut toppen med en stekespade. Ikke slurv! Kaka skal være glatt, plan og fin. Avkjøles
- Vent en time med å helle den delvis avkjølte geleen over kaka.
- La kaka stå kjølig til dagen etterpå.
Holdbarhet: Minst en uke hvis den står kjølig og lufttett.
Kakepynten kjøper du på Kokkejævel.no. Jeg sender over hele landet.
Oppskrifter på flere kaker og desserter finner du HER
Kan man droppe glykosen i geleen?
Ja, det kan man. Geleen blir fortere seig uten, men går helt fint en dag eller to
Har nettopp laga geleen, men hvorfor glykose i, det har jeg aldri prøvd,?
Glykose gjør den mye mer smidig hvis den skal stå en dag eller to