Pasjonsfruktostekake

Reklame | Kokkejævel.no

Bunn

300 gram Bixit

100 gram smør

1 ts vaniljesukker

 

  1. Kjør kjeks og vaniljesukker i matprosessor. (Eventuelt putt kjeksen i en pose og rull over den med kjevle.)
  2. Smelt smøret og bland godt med den knuste kjeksen.
  3. Fest et bakepapir nederst i en 26 cm springform og fordel kjeksen jevn over bunnen. Press lett ned med en stekespade.
  4. Bakes i 12 minutter på 18o grader varmluft.

 

GELÉ

1 dl saft fra pasjonsfrukt uten stein

1 dl vann

125 g sukker

50 g flytende glykose

2,5 gelatinplater

 

Legg gelatin i kaldt vann i 10 minutter. Kok opp pasjonsfrukt, vann, sukker og glukose. Skru av varmen og rør forsiktig inn den oppbløtte gelatinen. Avkjøles til kjølig romtemperatur før gelene forsiktig helles over kaken. Klem på eventuelle luftbobler slik at geleen blir helt blank.

 

Fyll

375 kremost naturell

(Jeg bruker Tine sin)

6 dl kremfløte

250 gram sukker

1,5 dl saft fra pasjonsfrukt

4 gelatinplater

 

  1. Pisk luftig krem
  2. Kjør ost, sukker og 1 dl pasjonsfrukt på matprosessor til helt glatt røre. Det tar bare noen sekunder, men ta av lokket av og til og skrap ned det som er på kantene slik at alt blir glatt. Det skal ikke være osteklumper i røren.
  3. Oppbløtt gelatin smeltes inn i 0,5 dl pasjonsfrukt og helles i osteblandingen mens kniven går for fulle mugger.
  4. Ostemassen vendes forsiktig inn i kremen med en slikkepott.
  5. Fyll over i springformen og glatt ut toppen med en stekespade. Ikke slurv! Kaka skal være glatt, plan og fin. Avkjøles
  6. Vent en time med å helle den delvis avkjølte geleen over kaka.
  7. La kaka stå kjølig til dagen etterpå.

 

Holdbarhet: Minst en uke hvis den står kjølig og lufttett.

 

 

Kakepynten kjøper du på Kokkejævel.no. Jeg sender over hele landet.

 

Oppskrifter på flere kaker og desserter finner du HER

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg