Reklame | Kokkejævel.no
Vet ikke med deg, men jeg er ingen mesterkokk, (selv om jeg en gang i min ungdom kanskje trodde jeg var det). Likevel har jeg klart å lure mange til å TRO det, blant annet ved å servere mat som dette.
Tiramisu tilpasset arktiske forhold med multer, whiskey og rosmarin. Da har du alt du trenger til en kveld du sent vil glemme, og du får GARANTERT dama, så pass på å ikke server den til feil dame! Da kan det fort bli bråk…
Tira med multer
ca 8 stk
Dynkelake
Kaffe, sukker whiskey,
Lag god kaffe og smak til med whiskey og sukker.
Skal være god og fyldig smak av både kaffe og whiskey
Ostefyll
500 gram mascarpone
2 eggeplommer
80 g sukker
1 vaniljestang, frøene (eller 1 ts vaniljepasta)
Rør sammen med en slikkepott. Først fra venstre, så til høyre, i rolige bevegelser. Gjenta dette mens du teller til femti på tysk. Teller du på italiensk får ostemassen hjemlengsel og kan skille seg i ren fortvilelse over det kalde klimaet her oppe. Da er det kun samiske besvergelser som hjelper.
Deles i to på tvers med skarp kniv og dyppes på begge sider kjapt i kaffelaken
Du tenger ringer på ca 8 cm i diameter, men du bestemmer selv størrelsen, og gjerne plast langs ringkanten. Hvis du ikke har plastrull kan du ta et plastark og klippe til slik at det går ned i ringen. Du kan selvsagt også droppe ringene og bruke en liten springform slik at det blir en 22cm springform og lage en kake.
Legg to halve kjeks i bunnen. Fyll på med ostemasse. Et lag til med kjeks og toppes med en runde til med ostemasse. Ostemassen har du i en sprøytepose.
La gjerne stå et døgn for aller best resultat, men går greit å spise etter et par timer. Går selvfølgelig å spise dem med en gang også, men da har du jo ingenting å servere til dessert og du står der som en litt småtjukk smørbukk og ser dum ut.
Multesaus
500 gram multer
200 gram sukker
1,25 dl vann
1 rosmarinkvist
1 vaniljestang, stanga (eller 1 ts vaniljepasta)
0,5 dl multelikør
Kok opp alt bortsett fra multelikøren. Kjør noen sekunder med en stavmikser. Press sausen gjennom en metallsilkt. Press med en øse. Tilsett multelikør.
Jeg pleier å servere denne desserten med rørte multer på toppen og ferske bær fra skog og hage som pynt. Dandér med multesaus. Serveres med kaffe og det som måtte være igjen i whiskeyflaska, men ta det rolig, hva? Lite som er så lite sjarmerende som folk som blir fulle allerede under desserten. Dessuten skulle du jo ha den dama og da er det kanskje greit å være litt fokusert så hun ikke blir skuffa.
Vi smattes!
Kakepynten er sponset av Kokkejævel.no
Har du noe forslag til hva det går an å bytte ut whiskyen med?
E denne på menyen i Alta…hos dæ??? Ser ut som det kan bli altatur…..sikle,sikle
Ser helt nydelig ut

Denne må jeg nok lage helt aleine i huset…..for ellers så tror unga at det har trilta helt over for den ellers gærne mora ha ha……
Fantastisk
Har aldri ledd så godt av å lese en oppskrift
Høres fantastisk godt ut og må absolutt prøves. Må bare øve meg litt på tysken først
Skal det være multesaus mellom lagene?Ser slik ut på bildet?
Nei, det pleier jeg ikke å ha. Kjeksene dynkes i kaffelaken. Er det som gir det saftige utseendet
Ser farlig god ut
Den må prøves 
Fantastisk dessert og beskrivelse
Fantastisk dessert og beskrivelse
