Pasta coronara

I disse dager kan det være greit å lage middag av det man har liggende i kjøleskapet. Har lagd en enkel rett inspirert av den kanskje litt mer berømte pasta carbonara, men har forenklet den litt siden det ofte er fritt for egg på butikkene for tiden 😉

 

Coronara-saus til to

1 pk kremfløte

1/4 finraspet kinesisk hvitløk

3 ts dijonsennep

1-2 pk strimlet skinke

1 pk finhakket bladpersille

salt og pepper

 

Kok fløte, sennep og hvitløk til det tykner litt. Tilsett skinke og smak til med salt og pepper. Tilsett persille like før servering.

 

Kok pasta etter anvisning på pakken. 250 gram holder til to personer. Hell den ferdigkokte pastaen godt av i et dørslag og smelt inn en god klatt med meierismør mens det renner av. Hell pastaen tilbake i kasserollen og rør sausen inn.

 

Rasp over litt parmesan på toppen av tallerkenen og hvis du er så heldig at det kommer tilfeldige mennesker bort til deg på gaten med trøfler er det også godt å høvle over i tynne skiver som en ekstra piff. Er du ikke av det heldige slaget er Pasta coronara godt uten også altså 🙂

 

Alt har en ende, også Pasta coronara.

 

Ha en koronarisk aften!

 

9 kommentarer
    1. Hei 🤗
      Jeg lurer på om du har en enkel oppskrift på en elggryte, ca 1 kg kjøtt?
      Har aldri laget dette, tenkte bruke en toro-pose (Jegergryte)… om du kan; fint om du gir meg et tips 👍

      1. Takk for inspirasjon😋
        Kan melde om at det funger fint med egg og marinert scampi også😊 Og gryr fløteerstatning for en mage som nekter å tåle melkeprodukter.

    2. Så bra godt ut😋
      En fin måte å kvitte seg med koronan på, vist vi alle spiser litt, kommer vi fort til normalen igjen 🤣

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg