Nakkekoteletter med bakt potet

Reklame | Kokkejævel

Hvis man først skal spise koteletter, og det skal man jo, så velger man nakkekoteletter! Det som kalles “svinekoteletter” er egentlig bare skivet ytrefilet med bein, og er vanskelig å få både saftig og mørt når det er skåret som kotelett, men nakkekoteletter tåler varme i lengre tid, slik at kjøttet rekker å bli mørt uten at det blir tørt.

 

Marinade

1 kg nakkekoteletter

(Er nok til et par kg også)

20 gram hvitløk uten spire, finhakket

20 gram fersk ingefær, finhakket

1 rød chili, finhakket

2 ts gul karri

1 ts grovmalt pepper

1-2 sitron, skivet

1-2 rødløk, skivet

1-2 tomat, skivet

(1 squash?)

 

2 ts salt

1 dl olje, (Matolje herregud, ikke motorolje!)

 

 

Bland alt sammen og vend kotelettene godt inn i marinaden. La kjøttet stå og trekke til seg smak over natten, eller i alle fall et par timer.

 

PS! Denne marinaden er også god til kylling og scampi.

 

Legg kotelettene på rekke og rad i en ildfast form, gjerne med skivet løk og tomat mellom lagene. Det gir god smak på krafta/sausen og fungerer nydelig som grønnsaker.

 

Stekes i 75 minutter på 200 grader varmluft.

 

Etter 75 minutter ser den slik ut. Dvs, jeg har “jukset” litt og drysset over snittet vårløk. Farger er så viktig!

Ja, ikke sant.

 

Bakt potet

1 bakepotet

 

  1. Gaffeldrep poteten med stikk i både mage -og ryggregion
  2. Pensels med olivenolje og f.eks. Kokkejævels URTESALT, men salt, pepper og litt urter funker også
  3. Rull inn i sølvpapir
  4. Bakes på 200 grader i 75-90 minutter, (stikk en kniv inn i poteten etter 75 minutter. Glir poteten like lett som en brudgom på bryllupsnatten, så er poteten ferdig.
  5. Når “bryllupsnatten” er over skjærer du et kryss i poteten og presser rundt bunnen slik at poteten åpner seg, for å fortsette på bryllupsmetaforen, som en brud ni måneder senere.
  6. Legg en god klatt kryddersmør, (oppskrift på masse digge varianter finner du HER), i kløfta og nyt måltidet. 🙂

 

 

 

 

IKKE GJØR DEG TIL KJELTRING FOR ET PAR KRONER!

Dette er en originaloppskrift fra sjølvaste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster min. 2 kroner pr oppskrift. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt sju slektsledd fram i tid. Edder og galle kan også forekomme. Trolig å både bøtter og spann.

 

Har du problemer med 2 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL (ikke telefonnummer) og betal for godsakene. Betaler du 100 kroner så kan du bruke så mange oppskrifter du vil i et helt år! 😀

 

Vi smattes!

 

 

 

7 kommentarer

    1. Hei!
      Men svarte da! Skal æ liksom vende dem i marinade med skiver av sitron, tomat og løk eller 🤯?
      Æ satser på at det ikke e med i marinaden, det skal være søndagsmiddag i morra.
      Så da går æ for å tilsette det i forma i morra.
      Go hælg 😎
      Mvh
      Anne-Grethe

    2. Nakkekoteletter er en fantastisk oppfinnelse. Min metode har funket helt supert så lenge jeg kan huske. Resultatet blir alltid bra, men samtidig så er jeg stadig på jakt etter nye og spennende måter å gjøre ting på. Dette så skikkelig spennende ut, så nå prøver jeg ut din metode. Det står nå i ovnen og godgjør seg, og om smaken er bare halvparten så bra som det dufter så tenker jeg det er på sin plass å ta turen oppover og gi deg en smask på truten, men det får bli når Koronaen er ferdig. 🙂 Tusen takk til deg, Kokkejævel!

      PS. Har nå vippset såpass at jeg regner med jeg kan bruke dine oppskrifter hele det neste året uten dårlig samvittighet.

    3. Det så nydelig ut😊ikke helt slankemat for min del,som fikk beskjed i dag om at æ bør gå ned i allefall 15 kilo innen uke 22( skal opereres da)😊må prøvest lell da😊kos dere med god mat 😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg