Baconvinagrette

Reklame | Kokkejævel.no

For mange er bacon, med god grunn, en naturlig følgesvenn til de fleste fiskemåltider, men den helsemessige effekten av å spise fisk flere ganger i uken blir liksom litt borte hvis man samtidig trøkker i seg en pakke bacon for hver fiskebit. Hvis man ikke er villig til å kutte ut bacon, (og hvem i alle verden er liksom det?), så må man rett og slett gjøre noe med selve tilberedningen av denne velsignede råvaren.

 

Jeg pleier å lage varm baconvinagrette. Da bytter jeg ut alt eller deler av smøret med gressløkolje eller olivenolje, terner grønnsaker fint for sødme og farge, samt noen skvetter med god eddik. Fantastisk! Her er min oppskrift:

 

BACONVINAGRETTE

150 gram bacon i fine terninger

100 ml gressløkolje eller olivenolje

50 gram meierismør

(Jeg er glad i smørsmaken, men kan også erstattes av olje eller margarin)

100 gram rød paprika, fine terninger

100 gram gul paprika, flotte terninger

100 gram grønn paprika, søte terninger

100 gram gul løk, premature terninger

3-4 ss vineddik (hvitvinseddik, rødvinseddik eller balsamico)

1/2 ts grovmalt pepper

1/2 ts salt

(1/2 ts timian)

 

Fres bacon i smør- og oljeblandingen på medium varme i ca fem minutter. Tilsett så løk, rød og gul paprika og fres i fem minutter til. Tilsett grønn paprika (den mister fort den fine fargen), vineddik og krydder og fres noen minutter til. Smak til med salt og ev. mer eddik, men tilsetter du mer eddik må du frese det et par minutter til.

 

På bildet ser dere røkt torsk med baconvinagrette og en skje med rømme på toppen. Under fisken har jeg masse grønnsaker. Dette var kveldsmaten min i går. Veldig god mat som både ser og smaker godt, men som også glatt hadde kommet seg gjennom Statens kostholdsråd. Maten var forresten ferdig på 15 minutter.

 

 

HEI DER, JA DU JA!

Dette er en originaloppskrift fra selveste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster 2 kroner pr oppskrift. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt. Eder og galle kan også forekomme. Trolig å både bøtter og spann,

Har du problemer med 2 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på VIPPS og skriv KOKKEJÆVEL(ikke telefonnummer) og send over det du skylder meg. Nuh!

 

 

12 kommentarer
  1. Tror surmuling og trangen til å velte ut syrlige kommentarer er mer skadelig for helsen faktisk. Dette så godt ut, og den gleden du viser i din matlaging og kjerligheten du viser for råvarene trumfer alt! Stå på!

  2. 😂 Liker måten du skriver oppskriften på; fine,flotte,søte og premature terninger😂👏
   Skal prøve denne og kose meg med bacon😋 Du skal tom få to kr😊

   1. I min “baconoppskrift” er det tre ganger så mye grønnsaker som bacon. Kanskje det er bedre for folkehelsa at folk bruker min oppskrift når folk først skal ha bacon, enn tradisjonell stekt i bare smør? Bare en tanke.

   2. Det fine med oppskriftene til kokkejævel, e at du velger sjøl om du vi lage maten. Og du trenger heller ikke spise den annen hver dag. Faktisk ikke i det hele tatt om du e redd for å bli sjuk.

  3. Du ska få kaka hos mæ når du kommer hit 👍 Førr du kjæm vel på signingsferd 🤭…. Ønska dokker en fin dag ❣️

   1. Jeg gir oppskrifter på mat som folk lager i de tusen hjem, og kommer med ideer til hvordan denne maten, med helt enkle midler, kan bli litt bedre. Var nytt for meg at fisk med masse grønnsaker og bacon stekt i sunne oljer gir hjerteinfarkt. Imøteser dokumentasjon, eller var det bare en påstand uten empiri?

  4. Du selger bok , tjener penger på den. Du blogger, tjener penger på fet, takket være leserne dine.
   Så det er el du so er tjuvvradd når du tigger på vipps.
   Skam deg. Så grisk bør man ikle være
   Tror ingen liker den tigginga der

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg