Benken er borte!

I over et år nå har vi sittet på en gammel benk vendt mot guttene. I begynnelsen satt vi på den hver eneste dag, ofte i timevis. Spesielt Kjærest, eller kanskje helst Kjærest. Jeg ville som regel bort fortest mulig. Likevel har det alltid vært godt å sitte der. Småprate med guttene. Fleipe litt. Fortelle dem om bloggen og boken, og nettbutikken og gammelbutikkene og bla, bla bla. Fordelen med unger på kirkegården, i motsetning til andre unger,  er at de ligger helt stille og lytter interessert når faren forteller om alt fra det “spennende” livet sitt. De har jo liksom ikke så mye valg.

 

Ulempen er at de aldri svarer tilbake.

 

Jada, jeg vet at det ikke var vår personlig benk, men vi har liksom hatt den et år. På en eller annen helt underlig måte har den liksom hørt til. Vært en del av. Det så så nakent og trist ut uten den. Bare grå grus.

 

Jeg klander ikke den som tok benken og satte den foran sin “egen” grav. De er i sin fulle rett. Benken er ikke vår. Vi kommer til å ta den tilbake neste gang vi drar opp til guttene. Hvis den blir fjernet en gang til kjøper vi vår egen. Du kan si mye rart om meg, ofte med rette, men jeg starter ikke krig på kirkegården pga en gammel benk.

 

Dette var litt leit, men jeg er en voksen mann, Kjærest likeså. I alle fall voksen. Utrolig rart hvor viktig en fremmed ting kan bli i sorgprosess. Nå er den borte og det er kanskje like greit. På tide å stå på egen ben. Uten benk.

 

Alt godt!

 

 

 

26 kommentarer
  1. “Fordelen med unger på kirkegården, i motsetning til andre unger, er at de ligger helt stille og lytter interessert når faren forteller om alt fra det “spennende” livet sitt. De har jo liksom ikke så mye valg.
   Ulempen er at de aldri svarer tilbake.”

   Fordeler og ulemper med alt si.

  2. Føle så inderlig med dåkker❣Har sjøl ei lita grav å gå til. Ei grav som ikke skulle ha vært om sykehuset hadde gjort det de skulle😥Men uansett hvor smertelig urettferdig det føles, så var det slik det ble for oss og lillegulle. Ønske dæ og Kjærest en fin sensommerdag❣

  3. Kanskje var det ikke tilfeldig at benken ble borte, nå som du/dere venter et lite barn. Du skrev det så flott selv
   «På tide å stå på egen ben.», så jeg tror du skjønner hva mener:)
   De har hverandre, å er med dere, for alltid!

   De er gjemt ( i ♡ )
   og de vil aldri
   bli glemt!

  4. Kanskje det betyr at du ikke skal dvele altfor mye ved det som har vært, men vende blikket fremover, mot det som skal komme??

   1. Min dypeste medfølelse til deg og kjærest og resten av familien.
    Fyflate noe så trasig.

    Lykke til med alt videre!

  5. Kanskje det var noen som var dårlig til beins, og måtte låne benken for å kunne være på deres grav en stund… Ikke sikkert de er der så ofte, så prøv å sett den tilbake ❤️
   Alt ordner seg tilslutt skal du se ❤️
   Stoooor mandagsklæm 🥰

  6. et kanskje så frekt spørsmål ,som jeg rett og slett egentlig ikke har noe med.Hva døde sønnene dine/deres av? Gi meg et spark bak om dette blir alt for personlig.Men de fleste mennesker syns at sykdom er greit å snakke om,men døden er tabu. Kanskje du har srevet om det,men jeg husker ikke det. klem fra mommo.

   1. Syns ikke det er frekt og du har helt rett. Døden er voldsomt tabu. Lille Vakre døde i krybbedød. Store Sterke fikk en plutselig oppblomstring av bakterier som kollapset de indre organene i løpet av noen timer. Lille Vakre ble 14 dager, Store Sterke ble nesten 4 måneder

    1. Tusen takk for ærlig svar.<3 fred være med de vakre små.Som fikk så altfor kort tid på vår jord. Sorgen og smerten vil alltid være der,men bli mildere med tiden.

    2. Mitt hjerte blør fortsatt for dåkker. Det e bare Det mest grusomme som kan skje. Og heldigvis har æ ingen aning om ka æ snakker om. Æ vet bare at ungan e Det aller mest kjære æ har, og kan ikke forestille mæ et liv uten. Så sterk dåkker e ♥️

  7. Trist!
   Kommet til å kjøpt egen benk hvis det var lov.
   Med gravering og forseggjort.
   Siden dokk e der så mye.
   Kan være noen eldre som trengte benken litt som ikke klarer å sitte på gresset eller bøye seg for.eks.
   Men må være rart at den er plutselig ikke der for dokk. No treng jo Kjærest å sitte på den.

   Alt godt til dokk 🙏

  8. Hvis ikke du så at den faktisk var flyttet til et annet sted på kirkegården, kan det jo hende den er flyttet for å beises eller fikses på… evt at de som jobber der flytter litt på dem av og til. Behøver jo ikke å være andre besøkende som har flyttet den bort til «sin» grav…

  9. Så trist, du må nok kjøpe egen benk, med navn eller privat på. E nok godt å sitte der med tankene sine og dele litt om livet på jorda med guttene, godt de har hverandre de små englene💙💙.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg