Blåbærpavlova ólala Kjærest

Pavlova er vel egentlig den perfekte kake. Frisk, søt, passe mektig og, viktigst av alt, UMULIG å mislykkes med. Fransk marengs, som man bruker i pavlova, er godt uansett hvor lenge du steiker den. Er du usikker og steiker den enten for lite eller for lenge går det helt fint likevel. Godt blir det uansett.

 

Bruk gjerne Det søte liv sin oppskrift på marengsbunn. Den er en helt standard oppskrift, men vi bruker denne oppskriften til en hel langpanne. Vil ikke ha så fryktelig tjukk bunn, for da kan man liksom spise større stykker. Size matters!

 

Etter at bunnen er stekt og avkjølt liker Kjærest å legge på et lag med vaniljekrem. Hvis man ikke lager helt fra bunnen pleier hun å bruke en en pose fra Toro. Går helt greit.

 

Blåbærkrem

400 gram blåbær

150 gram sukker

15  gram Jam frysepulver

 

Bland sammen sukker og frysepulver før du rører det inn i blåbærene. Sett kjølig en times times tid.

 

4 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

 

Piskes til luftig krem

 

Bland inn syltetøyet i kremen og fordel utover kaken.

 

Pyntes med masse, masse, masse friske bær

 

Slanke deg kan du gjøre i morgen! Nei, glem det, da skal du spise rester. I overimorgen!

13 kommentarer
  1. Se veldig god ut da. Kos dere og god 17.mai.🇧🇻🇧🇻🇧🇻🇧🇻🇧🇻🎈🎈🎈🇧🇻🇧🇻🇧🇻

  2. Jo, det går an å mislykkes med pavlova. Det har jeg gjort. Knallhard utenpå, og så seig inni, at det gikk ikke an å skjære i. Og når du hadde maltraktert løs et stykke, ble du aldri ferdig å tygge det. Så det ble spist krem og bær, resten lå igjen.
   Konkluderte med at jeg skal heller lage pavlova slik jeg lagde den før jeg hadde hørt om pavlova. Vaniljekrem i ei skål, knus pikekyssene som er igjen siden jul, og strø over. Strø over valgfrie bær.
   Go 17.mai til deg og dine. Og jeg er hjertens enig med deg i hvordan 17.mai skal feires.

  3. Hei Asbjørn. Dette kommer kanskje helt ut av det blå, men når man er nysgjerrig så kan man ikke la vær å spørre. Har frekventert AO og KJ regelmessig. Bruker du ikke agurk evt svært lite? Isåfall hvorfor? Holdbarhet? Lurer oppriktig. Klarer ikke huske noen retter med agurk. Håper på svar på dette.

    1. Mysteriet er løst. Kunne nesten sverge på at jeg aldri hadde fått agurk i en av dine retter. Tenkte det var din nemesis. Takk for svaret! Nå skal jeg google “dårlig hukommelse + sykdommer” 😉😉

  4. Hvilken type blåbær bruker dere? Ferske eller fra frysedisken? Røres sukker in for hånd eller ved stavmikser? Moser dere bærne? Hilsen en som må ha alt i klartekst😆

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg