Reklame | Kokkejævel.no
Dette er en av mine klassiske supper som har fulgt meg i mange, mange år. Kanskje en av mine aller beste supper noen sinne. Like god som forrett i bryllup, dåp eller konfirmasjon, som til middag, med eller uten gjester, eller som magetrøst en litt hustrig høstkveld når det er kaldt både ute og inne.
Oppskriften er (mer enn) nok til 6 forretter eller 4 middager.
Bringebærkremet reinsuppe med vanilje
50 g supreme eller vanlig smør
400 g røkt reinsteik
100 g løk, i ringer
100 g rød paprika, i strimler
100 g gulrot, i staver
100 g sellerirot, i staver
1 vaniljestang, frø og stang
1 ts tørket rosmarin
1 ts salt
1 ts grovmalt pepper
8 dl reinsdyrkraft eller vann tilsmakt med Toro Proffkjøkkens viltfond
3 dl kremfløte
1 dl seterrømme
40 g maisenna
1 ss bringebæreddik
1 vårløk, finsnittet, til servering
Ev. friske bringebær, til servering
Ha smøret og reinskavet i en varm stekepanne.
La det frese i et par minutter før du tilsetter løken og paprikaen. Stek det til både
kjøtt og løk er gyllenbrunt og fint.
Tilsett gulroten, selleriroten, vaniljestangen
og krydderne.
Hell i 7 dl av vannet eller kraften,
fløten og rømmen, og la det koke opp.
Rør ut maisennaen i den siste desiliteren
med vann, og hell jevningen i suppa når den når
kokepunktet.
Tilsett saåbringebæreddiken, demp
varmen og la suppa småputre i 5 minutter.
Serveres med finsnittet vårløk eller gressløk og kanskje noen ferske bringebær på toppen.
Kokkejæveltips!
Hvis det blir suppe igjen kan du fint tilsette litt ekstra fløte eller melk og kjøre den på stavmikseren og servere som saus til reisteika på søndag. Nydelig!
Oppskriften er hentet fra kokeboka: “Hva skal vi ha til middag?”
Har vippsa 10kr, synes 2kr va snålt😁
Interessant og for meg en ny variant. Dersom man ikke har wokpanne, går det greit med ei vanlig panne?
Ja, det med wokpanne var bare fordi den har høye kanter 🙂
Høres supergodt ut🥰 Fikk hjortestek med bringebærsaus i et bryllup på Fredriksten festning for mange år siden. Det er noe av det beste jeg har spist noen gang🥰