Bringebærkremet reinsdyrsuppe med vaniljefrø

Reklame | Kokkejævel.no

Dette er en av mine klassiske supper som har fulgt meg i mange, mange år. Kanskje en av mine aller beste supper noen sinne. Like god som forrett i bryllup, dåp eller konfirmasjon,  som til middag, med eller uten gjester, eller som magetrøst en litt hustrig høstkveld når det er kaldt både ute og inne.

 

Oppskriften er (mer enn) nok til 6 forretter eller 4 middager.

Bringebærkremet reinsuppe med vanilje

50 g smør

400 g reinskav, tint

100 g løk, i ringer

100 g rød paprika, i strimler

100 g gulrot, i staver

100 g sellerirot, i staver

1/2 vaniljestang

1 ts tørket rosmarin

1 ts salt

1 ts grovmalt pepper

8 dl reinsdyrkraft eller vann tilsmakt med viltfond

3 dl kremfløte

1 dl seterrømme

40 g maisenna

1 ss bringebæreddik

1 vårløk, finsnittet, til servering

Ev. friske bringebær, til servering

 

Ha smøret og reinskavet i en varm stekepanne.

La det frese i et par minutter før du tilsetter løken og paprikaen. Stek det til både

kjøtt og løk er gyllenbrunt og fint.

 

Tilsett gulroten, selleriroten, vaniljestangen

og krydderne.

 

Hell i 7 dl av vannet eller kraften,

fløten og rømmen, og la det koke opp.

 

Rør ut maisennaen i den siste desiliteren

med vann, og hell jevningen i suppa når den når

kokepunktet.

 

Tilsett sa bringebæreddiken, demp

varmen og la suppa småputre i 5 minutter.

 

Serveres med finsnittet vårløk eller gressløk og kanskje noen ferske bringebær på toppen.

 

Kokkejæveltips!

Hvis du ikke finner bringebæreddik i butikken, og ikke har tid til å bestille det fra den lille nettbutikken med den store smaken, Kokkejævel.no ,  så lager du det enkelt selv med 1 flaske hvitvinseddik og 1 kurv bringebær. Hell hvitvinseddik over lett knuste bringebær. La dette stå en uke. Sil av og hell eddiken tilbake på flaska.

 

ENDA et Kokkejæveltips!

Hvis det blir suppe igjen kan du fint tilsette litt ekstra fløte, kjøre den på stavmikseren og servere som saus til reisteika på søndag. Nydelig!

 

 

Oppskriften er hentet fra min siste kokebok: “Hva skal vi ha til middag?” som kommer i bokhandlerne landet over fredag 10. september.

 

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

Kokk og kokebokforfatter

 

 

 

4 kommentarer
    1. Interessant og for meg en ny variant. Dersom man ikke har wokpanne, går det greit med ei vanlig panne?

    2. Høres supergodt ut🥰 Fikk hjortestek med bringebærsaus i et bryllup på Fredriksten festning for mange år siden. Det er noe av det beste jeg har spist noen gang🥰

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg