Bringebærkremet reinsdyrsuppe med vanilje

Reklame | Kokkejævel.no

Dette er en av mine klassiske egenkomponerte supper som har fulgt meg i mange, mange år. Like god som forrett i et bryllup, dåp eller konfirmasjon som middag eller kvelds en hustrig vinterdag.

 

Oppskriften er nok til 6 forretter eller 4 middager.

Bringebærkremet reinsuppe med vanilje

6 dl vann/reinsdyrkraft

3 dl kremfløte

1 dl seterrømme

½ vaniljestang

1 ts tørket rosmarin

1 ts salt

1 ts grovmalt pepper

 

400 gram reinskav, tint

(IKKE hør på de som sier at reinskav skal steikes fra frossen tilstand. Reinkjøtt, som alt annet kjøtt blir best når du tiner det forsiktig og steiker det romtemperert! Helvetle, kjenner jeg blir provosert av slike falske kulinarisk profeterer som farer med tull og fanteri.

 

100 gram løk, skivet

100 gram gulrot, strimlet

100 gram sellerirot, strimlet

100 gram rød paprika, strimlet

50 gram smør

1 ss bringebæreddik

40 g maisenna utrørt i 1 dl kaldt vann

1 vårløk, skivet

 

Fres tint reinskav i en varm wokpanne med smøret. Fres i et par minutter før du tilsetter løk og paprika og freser til både kjøtt og løk er gyldenbrunt.

 

Tilsett så resten av grønnsakene, krydderiene, vann/kraft, fløte, rømme og kok opp. Hvis du har kjøp flytende buljong i butikken så vær obs på at den er veldig sterk på smak. _IKKE_ bruk for mye!. Siden det er så mye reinskav i suppa, så går det fint å bruke vanlig mørk kjøttbuljonterning også. Det blir ikke helt det samme, men blir veldig godt det også altså.

 

Bland inn 40 gram maisenna utrørt i 1 dl kald vann når suppa når kokepunktet, tilsett så bringebæreddiken og la suppa småputre i fem minutter.

 

Serveres med finsnittet vårløk og kanskje noen ferske bringebær på toppen.

 

Kokkejæveltips!

Hvis du ikke finner bringebæreddik i butikken, og ikke har tid til å bestille det fra den lille nettbutikken med den store smaken, Kokkejævel.no ,  så lager du det enkelt selv med 1 flaske hvitvinseddik og 1 kurv bringebær. Hell hvitvinseddik over bringebærene, (ja, for svarte, ta bringebærene ut av den lille papirkurven du kjøpte dem i! (Er det mulig???). La dette stå en uke. Sil av og hell eddiken tilbake på flaska.

 

ENDA et Kokkejæveltips!

Hvis det blir suppe igjen kan du fint tilsette litt ekstra fløte, kjøre den på stavmikseren og servere som saus til reisteika neste søndag. Nydelig!

 

Advarsel!

Dette er en originaloppskrift fra selveste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster 2 kroner pr oppskrift. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt. Eder og galle kan også forekomme.

Har du problemer med 2 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på Vipps og skriv Kokkejævel (ikke telefonnummer) og send over det du skylder meg. Nuh!

 

 

4 kommentarer
  1. Høres supergodt ut🥰 Fikk hjortestek med bringebærsaus i et bryllup på Fredriksten festning for mange år siden. Det er noe av det beste jeg har spist noen gang🥰

  2. Interessant og for meg en ny variant. Dersom man ikke har wokpanne, går det greit med ei vanlig panne?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg