Dere spurte. Nå svarer jeg.

Foto: Frikant

Her om dagen fikk dere sjansen til å stille meg kulinariske spørsmål. Heldigvis var det ikke så mange som benyttet sjansen, men noen var det da, og jeg har svart etter beste evne 🙂

 

Har du vurdert å stå på en sene? Stand up komiker for eksempel ?😳😳😂😂😂😂😂

Det tror jeg hadde blitt svært korte show. Akkurat nok vitser til at folk hadde rukket å vippse, så takk for i aften.

 

Du e no en artikar. Kor dæ går mæ bryllupsdressen begynne den å passe.?

Ja, bryllupsdressen er mitt miste problem. Ny kjøpes på mandag…

 

Lurte på om du har fått den nye sykdommen som kalles løgnhals? Du e en jammen mæ en kul type👍😍

Nei, er en medfødt lidelse. Ellers veldig enig med deg.

 

Du er så herlig gøyal 🤣 #svigermor(d) 🤣
Spørsmål; Kan du lage oppskrift på en god pizza med grov bunn? #littsunnere
Takk, jeg er et fyrverkeri av en mann. Pizza med grov bunn? Selvfølgelig kan jeg det! Kanskje allerede i morgen 🙂
Ha ha…. ingen som har turt å spørre deg enda 😂😂😂. Da spør jeg hvorfor fjernes spiren i hvitløken?
Endelig et matrelatert spørsmål! Hvitløksretter med og uten spire er to helt forskjellige retter, spesielt når hvitløken ikke varmebehandles. Jeg er ikke kjemiker, men spiren brytes ned til svovel, som gir både stram lukt og smak. Jeg tror det er pga spiren at mange ikke “liker” hvitløk.
Lurer litt på dette med holdbarheten på diverse smør. Du skriver en til to måneder i kjøleskap… ett til to år i fryser.. Kanskje litt vel drøye tidsintervaller ? 😉
Ja, det er store tidsintervaller, men det er også veldig store forskjeller på kvaliteten på kjøleskap, og, ikke minst, store temperaturforskjeller innad i et kjøleskap. Øverst i mitt kjøleskap er det åtte grader, mens det er minusgrader innerst i bunnen. Det sier seg selv at holdbarheten er veldig mye kortere øverst enn nederst.
En annen ting, som kanskje er like viktig, er rett og slett hvor ofte, og hvor godt, folk rengjør kjøleskapene, og om det står mye gammel mat der inne fra før. Er det muggsopp eller muggsoppsporer der inne, så fester det seg lett til matvarer som er tilsatt tørket krydder for eksempel.
En tredje faktor er unger. I hus med mange unger har også en større risiko for kortere holdbarhet. Både fordi flere hender gir større risiko for bakterietilførsel, men kanskje først og fremst fordi kjøleskapet blir åpnet så mange ganger i løpet av en dag. Det rekker liksom aldri å bli kaldt før neste unge, eller far, kommer og ser inn etter noe godt.
I fryser handler det også dels om temperatur. Minus 20 kan holde 6 måneder lengre enn minus 18. I tillegg er det svært avgjørende for holdbarheten om smøret er i en passe stor, lufttett boks slik at det ikke blir frysetørret.
Jeg lurer på om du noen gang kunne tenkt deg å jobbe som kokk på restaurant? Evt åpne en selv i fremtiden?😊
Inkludert læretiden, så har jeg jobbet til sammen 12 år i restaurantbransjen, 9 av disse som kjøkkensjef. Føler jeg har gjort mitt i den bransjen og kommer nok aldri til å jobbe på et restaurantkjøkken igjen.
Øhhh…Æ fikk helt sjokk først….Og ellers ? Gluten- og melkefritt, har du tenkt på nåkka der ? Æ skal steike torsketunga og skal lage ei egg -og rismelblanding m/salt og pepper og sånn ( røykt paprika og litt karry ) som æ dyppe torsketungan i før frityr, men de blir sånn kornete av rismelet…Hm…? Og mere ellers ? Du må ikke skremme vettet av oss, vi har tross alt hjerte-og kar og diverse !
Min styrke er ikke først og fremst spesialkost. Jeg fokuserer først og fremst på den gode, enkle smaken, og har funnet ut at jeg ikke kan være god på alt, men et kjapt google-søk ga meg oppskrift på mange frityrrører/tempurarører uten gluten 🙂 Torsketunger går forresten også fint an å steike i stekepanne med maisenna. Blir ikke like bra som hvetemel, men nesten.
Er det en link til oppskriftene , uten å må bla meg gjennom alle innleggene? Har Vippset 100 kr.
Takk, da lyser jeg fred over deg og din slekt 😉 Klikk på kategorien “Oppskrifter” på bloggen, så finner du alt, men det er ikke et perfekt system. Jeg har også oppskriftene delt inn i flere kategorier 🙂
Det var det hele faktisk. Takk til dere som spurte! Nå skal vi på kirkekontoret og planlegge “kohortene” inne i kirka. I morgen er det nemlig akkurat en måned til jeg blir en gift mann, så om noe, så er jeg i alle fall et bevis for at det er noen for alle der ute, bare man venter lenge nok 😉
God helg!
10 kommentarer
    1. Tusen takk for svar vedrørende holdbarhet ett eller to år. Alt har en sammenheng med alt. Som pluss eller minus i kjøl/frys. Som blant topp eller bunn hos bloggere, eller livet generelt.. Det meste har med temperaturen å gjøre 😉

    2. Ønsker deg og dine ei god helg. Har vippa kr 100;- og venter no på velsignelse .😇 ..så får eg og mine også ei god helg 😁😂

    3. Her er det en del tips å få…det er vel gratis? 🙂
      Lykke til med bryllupet. Blir sikkert en stor begivenhet som mange vil følge med:)

    4. Ikke bryllup på H&M likevel da?
      Egentlig litt godt 😋 hadde nok vært et fint minne, men tror nok rammen rundt, i kirken, blir finere 😍
      Lykke til med planlegging siste måneden 🌷

        1. Hvor mange får dere ha i kirken? Vi har fått svar om maks 10 stk., uavhengig av kirkens størrelse. Dette var visstnok likt for hele landet..

          1. 10 stk over hele landet er de gamle reglene. Nå tar de 100 i Nordlyskatedralen, mens i Elvebakken kirke, en annen kirke her i Alta, er det bare lov med 50

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg