Det er noe helt spesielt med villaksen!

Reklame | Hoftepluss

Oppdrettslaks av god kvalitet kan være veldig godt det også, men det er noe helt spesielt med villaksen. Fiskekjøttet er satt sammen på en annen måte enn fjøslaksen. Fastere, finere og med en helt annen smak. Rundere på en måte, mer fyldig, selv om den ofte er magrere enn fjøslaksen.

 

Det er heller ikke til å komme bort fra at villaksen har hatt det veldig mye bedre liv enn sin oppdrettsfetter. Du kan si hva du vil om oppdrettsanlegg, men å svømme rundt og rundt i mæra sammen med tusenvis av andre laks hele livet er vel neppe førstevalget de små lakseynglene drømmer om å gjøre når de blir store.

 

Lykkelig liv eller ikke, enden på visa for dem begge er disken min. Villaksen tar vi i år 549,- kroner pr kg for og oppdrettslaksen koster 349,- pr kg. Ingen av dem har noensinne hørt om en vakuummaskin. Kranes på Sørøya står selvfølgelig for røykinga.

 

Vi smattes!

10 kommentarer
    1. Å den ser så god ut, nå er det veldig lenge siden jeg har smakt villlaks både røkt, saltet og fersk. Her på Østlandet får vi bare oppdrettslaks. Synd det er så langt til Alta, ellers så skulle jeg kommet å kjøpt.
      Savner tiden min mann og jeg ferierte i Trøndelag og fisket mye villaks.

    2. Det er en av dagene man skulle ha bodd noe lenger nord. Ikke bare fordi at jeg kunne ha fått tak i røyka laks av villfisk til en gunstig penge (jeg har betalt over 800 kroner kiloen for røyka villfisk tidligere), men også fordi det er så inni granskauen varmt på østlandet for tiden. Jeg hadde glatt foretrekt en myggsommer i Finnmark fremfor denne gjennomtrengende varmen vi har her.

      Jeg er forøvrig svært glad når noen fremsnakker villaksen, for jeg misliker fjøsfisknæringen i så stor grad at jeg slett ikke kaller oppdrettslaks for matfisk.

    3. Du sender vel ikke sørover. Har ikke spist røkt vill laks siden jeg var ungdom og bodde i Lofoten. Tror jeg må ta meg en tur nordover😀👍👍

    4. Åh,denne laksen ser helt vanvittig god ut😋. Må bare ærlig innrømme at oppdrettsfisk,uansett om det er laks eller ørret,kan eg styre min begeistring for. No e vi ganske bortskjemt siden vi fisker mye ørret,salter og røyker den sjøl👍. Oppdrettslaksen e så feit,at sjøl om den e salta å røkt,renner det fett av den om man har skjært opp å lagt på et fat🤔. Eg får håpe det blir en god fiskesommer i år😉. Ha ei flott helg😎

    5. Bare nydelig med vill laks, den så fast og fin ut, heldig dæm som bor i og rundt Alta.
      Super fin fredag til deg og din familie.

    6. Flott at du skryter av villaksen! Når de får fjøslaksanlegg på land eller i lukkede mærer, kan man håpe at villaksen overlever!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg