Ta på dæ en hatt for fan når du e på arbeid!

Hva er greia med at kokkene de siste årene plutselig har fått det for seg at vi som faktisk betaler for maten de lager/varmer opp, som en slags bonus i tillegg skal få med både flass og hår fra de forfengelige kokkehodene deres blandet i sausen?!

 

Det er ikke bare uhygienisk og ekkelt, men også direkte respektløst mot oss som tvinges til å betale for all denne flassen og håravfallet, selv om det ikke er oppført i menyen. Hvor vanskelig er det å tre på seg en kokkelue, kaps, bandana etc.??? Og hvorfor i all verden godtar kundene dette griseriet?

 

Hvis det samme hadde skjedd i næringsmiddelindustrien, (som produserer 80% av det kokkene varmer opp), hadde det blitt skandale og avisforsider i ukevis. Hvorfor? Fordi det rett og slett er UHØRT å produsere mat som andre skal spise mens det drysser det ene og det andre både fra hake og hodebunn!

 

Eksempel: Fish & chips på en vanlig norsk restaurant/gatekjøkken. Fisken kommer ferdig filetert, ofte også ferdig panert og nedfrosset. Både fileteringen og paneringen skjer med hårnett (og skjeggnett hvis produsenten har skjegg). Samme hygieniske påkledning har selvsagt også han eller hun som produserer friesene. Bruker kokken ferdigdressing/remulade, noe mange gjør, så er også denne produsert under strenge hygieniske forhold. Den eneste som ikke bruker hodeplagg i denne prosessen er kokken som friterer og legger opp maten til deg før du putter den i munnen. Hvorfor???

 

Ekte kokker bruker hodeplagg, så ta på dæ en hatt for fan når du e på arbeid!

9 kommentarer
    1. Hæ!? Er kokker som jobber uten hodeplagg mer eller mindre vanlig??
      Jeg har tydeligvis levd i min egen restaurantboble, da jeg har tatt det som en selvfølge at kokkene har hodeplagg- mens servitørene har kort- eller oppsatt hår. Tanken på at dette ikke nødvendigvis praktiseres hos alle hos jeg ikke har slått meg en gang

    2. *kvalme**brekning**avsky av tanken*
      vel.. mat nytes best hårfri.. er det hår ennå på kyllinglåret, blir det ikke spist av meg hvertfall..

    3. Så enig.Leser mange skrekkhistorier på nett om folk som får hår i maten dem har bestilt. Og så har en tv 2 kokkene som heller ikke bruker hodeplagg. uhørt å ikke bruke hodeplagg.

      1. Å kalle å få hår i maten for en skrekkhistorie er vel litt i overkant pinglete kanskje, men jævlig ekkelt er det i alle fall. Det skjer selvsagt også på kjøkken der hodeplagg er påbudt, men da har de i alle fall gjort det de kan for å unngå det.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg