Enkel bearnaiseburger med bbq-dressing

Hamburger er godt og bearnaisesaus er godt. Hvorfor ikke bare blande dette sammen og håpe at det til sammen blir dobbelt så godt? tenkte jeg da jeg gikk forbi saushyllen på butikken i går. Det kan jo ikke bli grusomt. Det ble faktisk kjempegodt!

 

Enkel bearnaiseburger

1 pk kjøttdeig

1 pose bearnaisesauspulver

2 dl kald melk

1 ts grovmalt pepper

(1 ts salt hvis du har kjøpt kjøttdeig uten salt og gjerne ellers også hvis du ikke har høyt blodtrykk)

Du kan også kna inn 1 ss potetmel for ekstra binding, mene er egentlig ikke nødvendig

 

Kna inn pulveret i kjøttdeigen og spe på med melken. Blir ganske bløt, men den skal henge godt sammen. Knar du for lite blir burgeren kornete i konsistensen. Press ut burgere i passe størrelse og brun dem forsiktig i stekepanne. Bak dem så i ovnen på 225 grader i ca 8 minutter eller til burgeren er gjennomstekt. Gjerne med noen skiver bacon på toppen. Alt blir bedre med bacon!

 

I stedet for pommes frites delte jeg noen mandelpoteter i to, et par-tre gulrøtter, en løk og noen hvitløksfedd og bakte det sammen med olivenolje, salt, timian og pepper i ca 25 minutter på 225 grader i ovnen. Veldig, veldig godt!

 

Enkel BBQ-dressing på 20 sekunder

1 dl lettrømme

1 dl majones

2 ss Heinz BBB-saus

 

Rør godt sammen. Fantastisk god dip!

 

Disse burgerne er like kjappe å lage som de frosne du kjøper i frysedisken, men smaksforskjellen er enorm!

 

 

 

25 kommentarer

Siste innlegg