Reklame | Kokkejævel.no
BUNN
300 g Bixit (1 pk)
1/2 ts malt kanel
100 gram smør
OSTEFYLL
1 sitron, saft og skall
700 g kremost naturell
(Jeg bruker Tine sin pga det jeg mener er fyldigere smak)
150 g sukker
1 vaniljestang
(Eller 1 ts vaniljepasta. Det smaker like godt, men er veldig mye billigere)
4 egg
FRAMGANGSMÅTE
1. Begynn med bunnen: Knus kjeksen i en foodprocessor. Smelt smøret og bland alt godt sammen.
Trykk massen i en 26 cm springform med bakepapir i bunnen.
Stek bunnen på 180 grader varmluft i 10 minutter.
2. Ikke stå der og heng! Mens bunnen steiker forbereder du ostefyllet ved å rive skallet av sitronen. Press saften.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med kniv.
Frøene gir den runde, typiske vaniljesmaken. Stangen
kan du gjemme og koke med i vaniljesaus eller risgrøt.
3. Ha sitron, vaniljefrø og de øvrige ingrediensene til fyllet i
foodprocessoren og kjør noen sekunder til en jevn, deilig masse. Fordel massen over bunnen. (Du trenger ikke avkjøle bunnen før du heller over ostemassen)
4. Stek kaken i ovn på 160 grader varmluft i 25-30 minutter.
(Rist litt forsiktig på kaken etter 25 minutter. Den skal være myk, men fast. Hvis den er dissende i midten steiker du den i 5 minutter til.)
(Rist litt forsiktig på kaken etter 25 minutter. Den skal være myk, men fast. Hvis den er dissende i midten steiker du den i 5 minutter til.)
5. Del vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene. Visp ingrediensene til
rømmeblandingen for hånd – rømme, sukker og vaniljefrø.
Hell blandingen forsiktig over ostekaken straks den kommer
ut av ovnen. Ikke bli for ivrig. Heller du for raskt kan blandingen lage
hull på toppen av ostemassen.
6. Avkjøl kaken. La deg ikke skremme av at rømmeblandingen er flytende mens
den er varm. Den stivner straks kaken kjølner. Kaken bør stå ett døgn
i kjøleskap før servering og blir bare bedre og bedre etter hvert som dagene går.
På bildet har jeg ikke laget sausen selv. Jeg har rett og slett bare tatt litt jordbærtopping og blandet inn litt rød, konsentrert konditorfarge og noen cocktailbær. Søtt og godt til den friske, syrlige kaken.
All kakepynt er hentet fra butikken min, Kokkejævel.no. Nettbutikken som samler alt det beste på et sted. Jeg sender over hele landet.
12 kommentarer
Aldri hørt om stekt ostekake før , håper den er god
Den er farlig god…
Ser deilig ut! Kan den fryses, evt hvor lenge ca før den blir dårlig?
Ja, kan fryses, men holder seg en god uke eller to i kjøleskap
Ser skikkelig deilig ut:)
Takk
Har ikke alle det?
Kan lettrømmen byttes ut med creme fraishe? Bor ikke Norge, så her er eneste alternativ creme fraise eller en annen kake..
Ja, ingen problem, men jeg foretrekker den lette varianten, da jeg syns 38% fett kan bli litt i mektigste laget
Det er ikke varmluft i en hybelkomfyr
Nei, har aldri hatt varmluftsovn