Folkens, jeg er ferdig med boka!

Reklame | Kokkejævel

Det har vært en lang reise, et helt liv faktisk, og langt, langt mer arbeid enn jeg på forhånd trodde det ville være. Sluttproduktet har blitt noe helt annet enn jeg opprinnelig så for meg, men er hellig overbevist om at det litt mer “trimmede” sluttproduktet også har blitt veldig mye bedre enn den feite mastodonten av en bok jeg startet med våren 2020. (Ja, umiddelbart etter at 1. bok var sluttført.)

 

Siden jeg lider av Syndrome deFallos, var min grandiose plan å lage en bok med 365 middagsretter, en for hver eneste av årets dager. Kronologisk, fra 1. januar til 31. desember. Boken skulle bli svaret på et av universets aller største gåter, nemlig “Hva skal vi ha til middag?” Aldri noen sinne mer ville menneskeheten i den vestlige verden være nødt til å rive seg i håret fordi de ikke ante hva de skulle servere seg selv  og de sure, tverre, bortskjemte og kresne ungene sine.

Prosjektet var selvfølgelig alt for stort. Med ingresser, bilder og oppskrifter ville den nok blitt en slags kulinarisk bibel, men med sine flere tusen sider ville den blitt fullstendig ubrukelig i praksis. Dessuten, hva hvis du ikke likte middagsforslaget for 7. juni?

Prosjektet ble krympet, først til 300 oppskrifter, siden halvert til 150, for så ende opp med mer praktiske 75 forskjellige middagsretter. Alle sammen inspirert fra den norske kulinariske kulturarven, men lett modernisert der det har væt nødvendig, samt skrevet i et språk som en hver oppegående 16-åring vil forstå.

 

Jeg har rett og slett skrevet boka som jeg selv ønsket meg da jeg flytta for meg selv og skulle lage meg skikkelige middager. Boka som jeg skulle ønske fantes da jeg som fersk småbarnsfar la min ære i lage skikkelig, god og sunn tradisjonsmat til ungene mine da de vokste opp.

Et slags “starter-kit” for norsk tradisjonsmat skrevet av en kokk som har vært i en kronisk tidsklemme i snart tre tiår. Faktisk har jeg stort fokus på at de aller fleste rettene bare skal ta 30 minutter å lage. Skikkelig god, sunn og hjemmelaget mat på bare 30 minutter, dag etter dag, uke etter uke? Ja, det er mulig.

 

 

Forteller mer når forhåndssalget er i gang. Det er bare dager unna nå. 🙂

 

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

Kokebokforfatter (faktisk 🙂 )

 

 

 FACEBOOK          INSTAGRAM          NETTBUTIKK            PODKAST          YOUTUBE        KONEMOR

 

Alle foto (bortsett fra selfie): Frikant

33 kommentarer

Siste innlegg