Genialt baketips!

Det er med svett og nervøs panne jeg drister meg til å komme med et lite tips igjen, bare et døgn etter forrige forsøk, men jeg tar sjansen likevel, for dette er like enkelt som det er genialt og kommer til å spare deg, som ikke er ekspert, for mye frustrasjon når du står og kjevler ut deiger.

 

At pizzagjær funger som et skudd på pizzabunner er åpenbart. Står jo på pakken, men fungerer også veldig bra til alt annet der du har behov for å kjevle deigen, som kanelsnurrer, pizzasnurrer, kringler og annet. Deigen blir altså så smidig og lett å arbeide med at det nesten er flaut at jeg ikke oppdaget dette for mange år siden.

 

I disse tider der det nesten er umulig å få tak i vanlig gjær er jo dette dessuten en perfekt anledning til å prøve ut pizzagjær. Alternativet er jo å sette surdeig, men det er nok de fleste for late til.

 

For ordens skyld er Idun et norsk merke produsert i Norge av Orkla, tidligere Stabburet, og bidrar til voldsomt med arbeidsplasser rundt om i Norge. Ja, en god del av overskuddet går nok til Stein Erik Hagen, men så vidt jeg har klart å finne ut så finnes det ingen små lokale produsenter som blir skadelidende av dette tipset.

 

Heldigvis! 😉

Vi smattes!

19 kommentarer
    1. Kjære kokkejævel. Du sier ingen små lokale bedrifter blir skadelidende av dette tipset. Jo alle små bakerier som mister mye omsetning i disse dager. Stopp hjemmebakingen og støtt de lokale bakeriene!👍😊🥨

    2. Noen sier man også kan blande bakepulver og natron. Hva tenker du om det ? Og i tilfelle hva er blandings forholdene der ?

    3. Holder på med surdeig 🙉 for første gang! 😛 og alt fungerer supert så langt….. Da blir det “kaffi og nybakt skjeva” -altså brød- på onsdag….hvis det går like bra videre….
      En prøvelse for en utålmodig sjel…
      Dessuten skal deigen stå veeeeldig lenge å heve før den kan bakes ut…🙈😳

    4. Takk for tips… skulle gjærne forsøkt men her jeg bor fins ikke noen form for gjær😟 hverken det ene eller det andre. Surdeig forsøkte æ men brødene blei som murstein😟… så her i gården blir det bare knekkebrød og havregrøt til frokost😄

    5. Idun gjær blir ikke produsert i Norge, det er våre blågule naboer som ordner det for oss.

    6. Fint å få tips i disse krisetider ihht gjær 🥰
      Men hva er egentlig forskjell på de ulike typene bortsett fra navnet.. hadde vært kjekt å vite særlig om du ikke får tak i den typen du tror du trenger

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg