Foto: Altaposten
Satt nede på kontoret og jobbet med vaktlistene for de neste åtte ukene. Et forferdelig kjedelig arbeid, men det må jo gjøres. Praktisk for de ansatte å vite når de skal på jobb, og også relativt greit for meg å vite at det faktisk kommer folk på jobb. En slags vinn-vinn situasjon for begge parter egentlig, men fryktelig kjedelig og, ikke minst, veldig vanskelig å forutse kundemassen så mange uker i forveien. 20 ansatte. Det er litt å holde styr på kan du si.
Hvor var jeg? Jo, satt og jobba med disse listene, gjespet, drakk kaffe og snuste. Masse. Telefonen ringer: “Hei, det er fra VG. Vi har fått med oss at du jo er åpen om det meste og lurte derfor på om du ville fronte vår nye serie “Pinlige sykdommer i Nord-Norge”?
Selvfølgelig! svarte jeg, har en drøss av hemmeligheter igjen, i alle fall en håndfull, både oppe og litt lenger nede, så det er nok å ta av her i gården til flere måneder med tykke helgebilag. Hvilken pinlighet vil du jeg skal fortelle om først?
Neida, jeg tuller selvfølgelig litt. De lurte på om jeg ville lage en sak for dem om hermetikk faktisk, type folkefavoritter som fiskeboller, Joika og lapskaus f.eks, og gi tips om hvordan man med enkle, billige grep kunne gjøre dem om til festmåltider en restaurant verdig.
Klart jeg kan! Det er faktisk noen av ganske få ting jeg er skikkelig god på, nemlig å lage å lage fest av hverdagsmaten. Lapskaus på boks kommer til å bli en utfordring, en stor en, men tror dette kommer til å bli kjempespennende! Helgen er i alle fall i boks for å si det på den måten…
Vi smattes!
Stili

Lykke til
Hm- festmåltid av mat på boks. Da har du litt å stri med i helga
Den likte æ! Pinlige sykdommer i Nord Norge
E virkelig i vinden du fortida


e so herlig atte 
Lykke til 

Hmmm spørs om ikke lapsksus på boks etter det innlegget blir borte i butikk hyllene og de oppnår å komme på listen over varer det blir pris krig på
Er ekstremt lite bevandret i hermetikken, så no e æ spent på hva som finnes i hyllene
og ka du, ikke minst, kan friste med 

Det dår du til
Hærreguuud så kult! Det blir Vesteraalens da antar æ?


Gleder meg til de oppskriftene
Mye rart man får på boks, men maxboller det er godt med spagetti
Hvis du klarer å lage festmåltid av en boks surstrømming så skal eg jobbe for at det blir satt opp statue av deg i Alta sentrum
Sånt gutta trenger
. Håpe på litt chili 
Klare du å få spetti etandes
– Berit
Brun lapskaus på boks, godt lunken på brødskiva som e skamfull fylt med godt smør..
Kan det bli bedre mon tro…
D her blir intressant

Æ syns d hørtes interessant d me pinlige sykdommer i Nord-Norge

Men den andre oppgaven klare nu du me glans
nu e nu æ ikke så kræsen på mat..lika joikakaker(selv om Helstrøm ødela gleden litt), fiskebolla på boks e
(Da Vesterålens), men lapskaus på boks bli spennende å få se «pimpa» opp
Så gøy


Tvi tvi
Skal bli Spennanes å se Ka du får ut av en boks lapskaus.
No altså… “alle” e jo ute etter dæ
Fantastisk 
Så kan no de joodle (eller ka det no hete) folkan bare sitt der og sure for at lykken smiler til snille mennesker 
Vesterålens fiskeboller trenger vel ikke å pimpes…
Helt enig..jeg spiser jo flere rett fra boksen, så det er ikke så mange igjen som havner i sausen. Og så er jeg ikke så veldig sulten når middagen er ferdig. Min skyld.
Stadig nye høyder!
Du altså
Flaks at æ akkurat sku til å spørre om oppskrift på marinert mais type Lykken da
Kordan pimpe maisen på 1-2-3
DEN oppskriften skal du få når jeg legger ut “Lykken for meg”