Hjemmelaget pizzasaus

Egentlig hadde jeg planlagt å skrive et gledens innlegg i kveld. Jeg hadde til og med tittelen klar: SMERTEFRI! skulle det stå. Har vært så fin i dag. Litt murring i foten i formidag, men ut over ettermiddagen hadde jeg faktisk ikke smerter i det hele tatt. Det var så sinnssykt deilig at du aner ikke! Både Kjærest og jeg dro ned på Hoftepluss litt over tre for å se om de hadde kontroll og kanskje hjelpe litt til hvis de ikke hadde det. For å si det på den måten; da vi kom ned til disken vrengte vi av oss ytterjakkene i en helvetes fart og kom oss i arbeid! Og der ble vi til det stengte og vel så det.

 

Kjærest spurte meg om hvordan jeg hadde det. Dette var rundt fem. Jeg sa at jeg ikke har vondt i det hele tatt, men at jeg hadde glemt “6-tablettene” mine. Hun sa at jeg skulle kjøre hjem og hente dem så vi kunne gjøre oss ferdig. En ekte mann gjør som kvinnen sier, i alle fall når han er i ferd med å bli avhengig av medisiner, og jeg kjørte hjem og hentet dosen min. Vi gjorde oss ferdig og var hjemme begge to rundt sju.

 

Foten var fortsatt grei, men kjente den ikke var helt smertefri. Likevel var den såpass bra at jeg tenkte jeg kunne skrive det innlegget jeg hadde planlagt. Skulle bare sette en pizzadeig først.

Bildet er ekte. Det føltes som en lynnedslag slo ned i foten. Helt intenst. Smertene skar gjennom kroppen, men likevel klarte jeg å rope på Kjærest at hun måtte ta et bilde til bloggen, he he 😉

 

 

Hjemmelaget pizzasaus

400 gram kjøttdeig/karbonadedeig

1 liten kepaløk

1/2 liten purreløk

1 kinesisk hvitløk

100 gram sellerirot

1 gulrot

400 gram hermetisk tomat

2 ss tomatpuré

2 ss kestjup

2 ts sukker

1 buljongterning

1 ts tørket timian

1 ts grovmalt svart pepper

Vann

 

 • Kutt alt av grønnsaker i små biter
 • Brun kjøttdeigen i litt olje eller smør
 • Tilsett løk, sukker og tomatpuré og brun sammen et par minutter
 • Tilsett resten
 • Kok på medium temperatur en time. Ja, det er viktig å koke det lenge
 • Spe med vann hvis det blir for tørt.
 • Sluttresultatet skal være saftig, men ikke vått
 • Tenk lapskaus ikke suppe
 • SMAK TIL med salt og pepper

Sånn, der har du en perfekt familiepizza. Passer til to langpanner, men går også i en hvis man liker MYE fyll.

 

Ha en saftig lørdagskveld!

 

 

 

 

 

 

(Helvetes fans satans jævlige fot! Jeg HATER dette!!!)

 

 

 

 

 

11 kommentarer
  1. Bra dagen har vært grei da, e vrl lurt å ikke bli for overivrig, men veit det e lett å glem det i gode perioder.
   Håpe det blir en god kveld.

  2. Min italienske venn, chef Marco sa at sausen må koke lenge. Hans bestemor kokte pastasaus i opptil 7 timer….

   Men god bedring tildeg, håper den s***** foten snart jer sæ… 🤞🤞🤞

  3. Uff, de der smertan dine fortjene ingen! Håpe på bedring fort!
   Hadde du ikkje vært for at du e mann så kunne posisjonen og smerteansiktet se ut som om du var i fødsel 😆

  4. Kjente meg godt igjen i det bildet, ja! Sånne [email protected]@#s bein er ikke godt. Det eneste som virka på meg, var akupunktur. Jeg fikk først såkalt dybdemassasje, som gjorde så vondt at jeg helst lå over benken og brølte, og så fikk jeg nåler fra nakken og helt ned i tærne. Det måtte jeg ligge med i omtrent en halv time. For en pine! Men jeg kjente at det skjedde noe etter første gangen, og etterhvert kjentes det ut som jeg hadde maur som kravla inni ryggen og nedover beinet. Holdt på ei stund med det, men hadde jeg ikke gjort det, vet jeg neimen ikke om jeg hadde vært her i dag, så [email protected]#$&g var det mens det sto på. Er jo ikke helt borte nå heller, den foten, men nå kan jeg leve med det 🙂 God bedring til deg!

  5. Vet ikke hva som feiler deg, men har du prøvd naprapatlandslaget eller en god kiropraktor? Akupunktur og soneterapi kan også hjelpe, og kan brukes selv om det skyldes prolaps. Akupunktur brukes til og med som smertelindring i fødsel.

   Jeg hadde selv en prolaps i nakken for noen år siden. En venn fant et svært ømt punkt i ene hånden, og masserte/trykket der i ca 10 min. Alle smertene forsvant. Kom tilbake etter noen timer, men da masserte jeg selv. Etter noen uker var jeg helt bra igjen, og trengte ikke egenbehandle på hele dagen. Sonepunktene sitter i hendene, føttene og ørene. Hvis du har merket et ømt eller numment sted så kan du prøve å trykke selv, eller få kona å gjøre det. Rett trykk på rett sted synes rett og slett å blokkere smertebanen.

   God bedring. ☺

  6. Nervesmerter er no helvetes førrbainna driiiiit! Jeg ble godt kjent med dem i 2008 på høsten. Jeg aner egentlig ikke hvordan du har det, selv om du er rågod til å beskrive dem. Jeg har vært heldig og har sakte men sikkert fått mildere smerter og spasmer med årene. Det er heldigvis sånn at skadde/kuttede nerver kan vokse i inntil 2 år etter skade. Jeg ble operert i 2009, 2013 og i 2018, av heltene ved Nevrokururgen på UNN.
   De gangene jeg har vært pasient der har jeg sett pasienter med prolaps/er komme inn på avdelingen, noen nesten krypende, og dagen etter være fit for fight. Det er helt utrolig hvilken effekt det har når det som trykker på nerven/e ikke gjør det lenger! Det er ømt, sårt og vondt etter at de har vært inne og herjet rundt, men de jeg har sett, har gått ut av avdelingen tilnærmelsesvis upåvirket av smerter. Jeg håper virkelig at du enten opplever at prolapsen sklir på plass, eller at du blir operert. God bedring, jeg føler virkelig med deg 💖

   Btw – du syter IKKE!! Nervesmerter får store, tøffe gutter og menn til å gråte.

  7. Den pizzasausen skal jeg prøve, selv om jeg er på en diett som alltid sprekker. Kjedelig med de ryggsmertene du fortsatt sliter med. Du får prøve å holde senga å kjøpe ferdigpizza en stund. Mindre jobb det

  8. Fortsatt god bedring ❤️ Nå synes jeg ærlig talt du har hatt nok!! Sender en godbedringsklæm nordover 😉
   Vi tar forøvrig ferie nå 01 aug, og da går turen selvsagt opp til Finnmark. Stikker selvsagt innom hos deg 😉

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg