Hvitløksmør à la Kokkejævel

Reklame | Kokkejævel

Til og med folk som okker og bærer seg over hvitløk i mat, de elsker hvitløksmør! Det skjer et eller annet når fersk hvitløk blandes med persille og smør som menneskerasen rett og slett ikke klarer å motstå, spesielt hvis det får smelte ned på et stykke kjøtt eller en bakt potet, eller, herregud! på en knasende sprøtt stykke hvitløksbrød!

Vent litt, må bare hente litt tørkepapir, for jeg hadde et aldri så lite lite uhell her…

 

 

 

HVITLØKSMØR À LA KOKKEJÆVEL

500 gram meierismør (eller god margarin), romtemperert

50 gram (kinesisk hvitløk), uten spire!

1 pk bladpersille (slik du kjøper (Ikke stjel!!!) på butikken. Kan også være kruspersille)

2 ts reinsdyrsalt (fordampet svette som er skrapt fra ryggtavla på reinsdyrkalver eller drektige simler)

(Ja, det var en spøk. Bruk vanlig salt. Ha ha, jeg er så artig!)

1 ts grovmalt svart pepper

 

Kjør alt bortsett fra smør til helt glatt puré i en foodprocessor og bland det godt inn i smøret.

For å oppnå et resultat de fleste ikke klarer er det to ting du  huske:

  1. Spirene i midten av hvitløken må fjernes. Det gir en mildere, renere og mindre svovelaktig smak. Bedre ånde gir det også…
  2. Persillen må kjøres til helt glatt puré. Er det store biter persille så smaker det ikke halvparten så godt, uansett hvor lenge smøret står. Vær nøye!

 

 

 

 

 

Er du også hekta på kryddersmør? HER finner du enda flere oppskrifter!

 

 

Ønsker du å kjøpe smør som jeg har laget for deg?

Da klikker du HER eller DER

 

 

 

18 kommentarer
    1. Laga i fjor sommer med fersk oregano, hvitløk og yderst littegrann pepper. Det va så godt at æ blir litt yr av å tenke på at æ snart skal så oregano igjen!🤤🤩
      Det bør du prøve 😄

    2. Må nok vippse 200 jeg, siden jeg bruker oppskriftene både hjemme og på jobb i kantina på vgs😂 Om det er lov å ønske, ja da ønsker jeg meg dressingoppskrifter, særlig en perfekt hamburgerdressing. Bruker hvitløksdressingen mye, og både familie og elever elsker den❤️

    3. Har betalt for ett år nå, det var enkelt og greit å gjøre.. Så nå kan jeg bruke oppskriftene dine med god samvittighet. Nydelige oppskrifter du lager, synd det er så langt til Alta 👍🤗

    4. Sånn, da har æ vipsa så æ kan boltre mæ i alle oppskriftn dine i et heilt år 😀
      ~ alt godt tel dæ og dine ~

    5. Hæ, skal du ha penger for oppskrifter du legger ut på åpen blogg? Eller tuller du?
      Det så godt ut da

    6. Heisann Kokkejævel 🙂 Eg elsker kvitløkssmør, både på bakt potet, biff, grillmat og anna, men har alltid brukt S….. F….. sitt, og har alltid hatt lyst til å lage mitt eige…. Og det skal eg no! 🙂 🙂 Eg vippser rett og slett 100 kr til deg her og no, for det er så mange av oppskriftene dine eg har lyst til å prøve, og då kan eg gjere det i eit heilt år, med verdens beste samvittighet! Tusen takk! 🙂 – og ja, veldig synd med bloggen, for det har vore eit av dagens høgdepunkt (har fleire høgdepunkt i løpet av ein dag altså, misforstå meg rett….), men skjønner deg óg veldig godt, etter all den kjerringtrolldritten…. Keep safe, stay strong! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg