Hvorfor navnet “Hoftepluss”?

I 2013 jobbet jeg som ferskvaresjef på Coop Mega Elvebakken og var “Kokkejævel” på fritiden. Da hadde det kanskje vært nærliggende å tro at “Kokkejævel” ville være det selvskrevne navnet da jeg skulle starte for meg selv for første gang, men jeg turte rett og slett ikke. Det konservative kristne miljøet i Alta var for stort, og da jeg “sto fram” som Kokkejævel, var det mange kunder som faktisk sluttet å hilse på meg, og nå snakker vi om kunder jeg hadde hatt et svært godt forholdt til tidligere.

 

Derfor var navnet “Kokkejævel” utelukket, men kunne jo ikke kalle meg for noe så kjedelig som “Asbjørns gourmet og delikatesse” heller. Jeg var jo tross alt the Kokkejævel og måtte jo finne et navn som ingen før hadde tatt i sin munn.

 

Valget falt på “Hoftepluss”. Med litt godvilje kunne det sies å være matrelatert, siden mye god mat “plusser” seg på hoftene. Dessuten lot det seg gjøre å integrere “Kokkejævel” i navnet, og navnet var klart!

 

I begynnelsen var det mange som trodde vi solgte hofteproteser og slikt, og de fleste lokale tror jeg bare sa “Kokkejævel’n”, men de siste to-tre årene har navnet “satt” seg skikkelig og nå tror jeg “Hoftepluss” har blitt en naturlig del av vokabularet, og lever veldig godt uten Kokkejævel.

 

Det siste året har vi også bevisst fjernet alle bildene av meg, som var Kim Jung-Un verdig. Både fordi jeg har blitt “voksen” og “ferdig”  med den voldsomme persondyrkelsen, som jo var en del av konseptet i starten, men mest fordi jeg ville gjære klart for nye eiere. Litt teit å ha et digert bilde av Kokkejævel som gliser ned mot allmuen hvis han ikke er der lenger, jeg ser den.

 

Slik lyder den spennende historien og Hoftepluss-navnet.

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

Historieforteller

 

11 kommentarer

Siste innlegg