Ingen jul uten riskremkake!

Riskrem er godt, men den blir enda bedre og veldig mye mer staselig hvis du lager den som en kake og dekker den med deilig marsipan. Enkelt er det jammen meg også!

 

Du trenger:

Julegrøt

2-3 pk kremfløte

1 vaniljestang, frøene

1/2 sitron, skallet

Sukker og vaniljesukker

 

1 mandelbunn

400 gram marsipan

Friske bær

Bringebærsaus eller rødsaus

 

 

 

 

1. Kok grøt på vanlig måte, men med 30% fløte og 70%melk

2. Avkjøl litt

3. Smak til med vaniljefrø, sukker og raspet sitronskall

4. Dekk en 24 cm kakeform med bakepapir i bunnen

5. Hell grøten i formen og glatt ut

6. Avkjøles til neste dag

7. Legg en mandelbunn på et kakefat

8. Pisk krem og smak til med sukker og vaniljesukker

9. Del grøtkaken i to og legg «bunnen» på mandelbunnen

(Hvis du har fordelt grøten i to former slipper du å skjære den i to)

10. Dekk med friske bær og krem

11. Sett på den andre delen

12. Dekk kaken med krem

13. Kjevle marsipan og dekk kaken

14. Pynt kaken med julens godsaker

 

Se video HER hvis du vil jeg skal vise deg trinn for trinn hvordan du gjør det 🙂

 

Bringebærsaus

250 gram bringebær

250 gram sukker

1/2 sitron, saften

 

Kjør i foodprocessor og sil

 

God jul!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg