Riskrem er godt, men den blir enda bedre og veldig mye mer staselig hvis du lager den som en kake og dekker den med deilig marsipan. Enkelt er det jammen meg også!
Du trenger:
Julegrøt
2-3 pk kremfløte
1 vaniljestang, frøene
1/2 sitron, skallet
Sukker og vaniljesukker
1 mandelbunn
400 gram marsipan
Friske bær
Bringebærsaus eller rødsaus
1. Kok grøt på vanlig måte, men med 30% fløte og 70%melk
2. Avkjøl litt
3. Smak til med vaniljefrø, sukker og raspet sitronskall
4. Dekk en 24 cm kakeform med bakepapir i bunnen
5. Hell grøten i formen og glatt ut
6. Avkjøles til neste dag
7. Legg en mandelbunn på et kakefat
8. Pisk krem og smak til med sukker og vaniljesukker
9. Del grøtkaken i to og legg «bunnen» på mandelbunnen
(Hvis du har fordelt grøten i to former slipper du å skjære den i to)
10. Dekk med friske bær og krem
11. Sett på den andre delen
12. Dekk kaken med krem
13. Kjevle marsipan og dekk kaken
14. Pynt kaken med julens godsaker
Se video HER hvis du vil jeg skal vise deg trinn for trinn hvordan du gjør det
Bringebærsaus
250 gram bringebær
250 gram sukker
1/2 sitron, saften
Kjør i foodprocessor og sil
God jul!
Den var ny! Aldri hørt om før
Klarer ikke å tenke meg til hvordan det smaker
Smaker som riskrem på mandelbunn med marsipanlokk