Jeg blir vegetarianer!

Reklame | HKH Kokkejævel

Dette er ikke tull, men noe jeg har tenkt på lenge. Faktisk har jeg hatt flere perioder av livet mitt der jeg ikke har spist kjøtt. Det har riktignok vart i noen timer, men denne gangen er Konemor med, og da er det enklere  å gjøre alvor ut av det.

 

La det være klart med en gang, jeg skal ikke bli veganer! Ikke en gang noe som ligner. Selv om jeg kan virke både bestemt og tverr, så er fanatisme ikke noe for meg.  Planen min er å bli en såkalt pescetarianer, altså en vegetarianer som spiser fisk.

 

Vi er allerede godt i gang. Kokt torsk (uten bacon) på torsdag, laksetaco (med bacalaokrydder) i går og i kveld, til MGP  blir det klassisk kokt seifilet, med kokt potet, gulrot, heimbaka flatbrød fra Finnmark (og rørte tyttebær faktisk. Konemor bruker tyttebær til fisk).

Herre Gud, som jeg gleder meg allerede!

 

Som dere forstår, så er det kun kjøtt som fjernes fra menyen. Meieriprodukter og egg er fortsatt hjertelig velkommen. Først og fremt gjør jeg dette i et forsøk på et litt lettere liv. Jeg er rimelig sikker på at jeg kommer til å få litt drahjelp på badevekta nå som jeg kutter ut bacon, pølser, kjøttdeig og nakkekoteletter. Håper det i alle fall.

 

Dessuten er fisk skikkelig digg! Både Konemor, Lillebror og jeg er veldig glad i fisk, så dette handler bare om å tenke bitte litt annerledes. Luke litt i gamle (u)vaner. Jeg tror det kan bli mange gode middager framover, og de vil jeg naturligvis dele med dere.

 

***

 

Nå må jeg skrive videre i kokeboka mi. Har fått en absolutt siste frist for å levere manus tirsdag 25. mai, altså over helgen. Jeg trodde etter 17. mai-helgen at jeg var nesten ferdig, men jeg var ikke det. Fortsatt masse arbeid som gjenstår, men på tirsdag er det altså over. Jeg gleder meg veldig. Selv om jeg har konstruert og skrevet oppskrifter i 19 år, så var veldig, veldig mye mer arbeid å skrive en (god) kokebok enn jeg trodde.

For ordens skyld, det blir ikke en pescetarian-vegetarbok!

 

 

Kulinarisk hilsen

Kokkejævel

 

 

 

  FACEBOOK          INSTAGRAM          NETTBUTIKK            PODKAST          YOUTUBE        KONEMOR

 

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer
    1. Mener du pesciterianer for alltid, eller mener du kjøttpause? Det siste har jeg og hatt – og kommer til å ha, men det finnes for mye godt kjøtt og anledninger til at jeg kunne gjort det for alltid. Men kjøttpauser er både godt og sunt. Foredlet ‘kjøttprodukter’ skulle vi klart oss uten👍

    2. Dette er den vegetarianerformen jeg både forstår meg på, og som ville vært aktuell for eget vedkommende dersom jeg hadde kunnet leve på en kost med mindre kalorier (her er det nemlig ikke slankekurer som gjelder, men fetekurer). Den rigide varianten, blir i mine øyne bare sært (hehe)

      1. Ja, har forstått ut fra bildene at du ikke trenger ha dårlig samvittighet for å ta deg et ekstra stykke eplekake, he he 😉 Tror ikke jeg kunne tenkt meg et LIV uten kjøtt, men det er veldig deilig i perioder. 🙂

    3. Joa lag bok! En for hverdagsmiddag. Har ikke spist kjøtt på over et år, det går superfint. Aldri hatt bedre kroppsverdier enn nå. Har heldigvis en mann som er superflink til å lage mat, enormt mye godt av fisk, grønnsaker, frø osv. Er ikke noe glad i tofu og andre vegetarprodukter men det går helt supert uten. Savner kokebok så jeg også kan lage mat. Eier ikke sans. Må ha oppskrift 😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg