500 gram meierismør, romtemperert
50 gram løk, veldig fine terninger
15 gram hvitløk, finhakket
15 gram ingefær, finhakket
2 ts gul karri
1 ts gurkemeie
1/2 liten sitron, saften
1/2 ts grovmalt pepper
2 ts salt
2 ss solsikkeolje
Fres løk, karri og olje i medium panne i to minutter. Tilsett resten og fres tre minutter til. Avkjøl til kaldt.
Kna inn den kalde karriblandingen i det romtepererte smøret. Rull det til en pølse i plastfolie og sett kjølig.
Smøret er nå klart til bruk, men hvis du skal gi bort i gave til matglade mennesker, så er det fint å rulle hele pølsa inn i karripulver før du skjærer det opp i fine skiver.
Holdbarhet:
Kjøleskap: 30-60 dager
Fryseboks: 1-2 år hvis godt innpakket
Bruksområder:
- Som kryddersmør til biff, bakt potet, fisk, kylling osv.
- Smeltet som “saus” til ulike retter, spesielt hvit fisk
- I stedet for vanlig smør når du lager karrisaus til fiskebollene
- Som stekesmør til at der det er godt med karri, som pølser, koteletter, kyllingbryst osv.
- Nydelig på iskrem
- Ja, det siste var en spøk, ha ha, men ikke pga. karrien. Dropp karrismøret, men prøv litt karripulver på vaniljeisen. Det er faktisk veldig godt!
Vi smattes!
Advarsel!
Dette er en originaloppskrift fra selveste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster 2 kroner pr oppskrift. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt. Eder og galle kan også forekomme.
Har du problemer med 2 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.
Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på Vipps og skriv Kokkejævel (ikke telefonnummer) og send over det du skylder meg. Nuh!
Kan man vippse for hver oppskrift
Ja, eller man kan vippse f.eks. 100 kroner, så slipper du å tenke på det et helt år
Hei!
Jeg dyrker mange urter. Deriblant karri som smaker og dufter som karri. Kan denne brukes
i karrismør?
Karri er et blandingskrydder, så jeg vet ikke hva du dyrker fram?
Gla æ har 46 kr i kreditt, så ikkje eder og galle kjæm hittet.
~ alt godt tel dæ og dine ~
E d vanlig karri eller sterk karri du bruke?
Begge deler går fint. Jeg er veldig svak for den “sterke”. I denne oppskriften har jeg for øvrig brukt vanlig fra Santa Maria