Lammeskank i høstkappe

Lammeskank er kanskje noe av det mest potente du kan servere din kjære til middag. Er du mann hinter du om hva du har å by på. Er du kvinne hinter du om hva du har lyst på. Er du dum tar du ikke hintet og spiser deg alt for mett og bare ligger og ynker deg på sofaen etterpå. Dust!

 

Oppskriften jeg skal gi deg er som vanlig lett å få til, men godt over gjennomsnittlig deilig.

 

 1. Krydre lammeskankene med salt og pepper
 2. La de gjerne ligge et par timer eller over natten
 3. Brun skankene godt i varm panne. Gir god smak
 4. Fres litt, kanskje 50 gram av hver sort, løk, hvitløk, gulrot, purreløk, litt godt krydder i smøret fra skanken.
 5. Kok ut panna med vann, øl, rødvin eller kraft. Ta det du ikke har drukket opp. Personlig har jeg aldri øl når jeg trenger det til mat. Fatter det ikke!
 6. Legg skankene i en ildfast form og dekk de med den utkokte pannekraften. Gjør ingenting om de ikke dekker helt, men skal være over halvparten.
 7. Dekk formen med sølvpapir, (får ikke til å skrive alluminiumsfolie, allemuniumsfolie, alleminiummsfolie, alliminiumsfolie!!!)
 8. Bakes på 200 grader i 1 time eller 1,5 timer. Varierer litt på størrelsen. Kjøttet skal være mørt og løsne fra beinet, men ikke falle fra hverandre.
 9. Sånn, da var DET gjort!

Høstkappe

 • Løk
 • Hvitløk
 • Purreløk
 • Gressløk
 • Rød paprika
 • Gul paprika

Kutt alt i fine, bittesmå terninger. Fres alt bortsett fra gressløk i en panne noen minutter med litt olivenolje. Tilsett masse finsnittet gressløk og smak til med salt, pepper og kanskje litt sitron

 

Rull skankene inn i høstkappen like før servering

 

Saus

Sil kraften fra skankene og kok bort ca 25%. Tilsett like mye kremfløte som redusert kraft. Jevnes med maisenna. Smak til med salt og pepper hvis nødvendig, men jeg tror ikke det. Hvis du syns at magen har blitt vel løssluppen og voldsom i det siste kan du: 1. Surre deg stramt inn med gassbind og lure både deg selv og verden eller 2. droppe fløten og bare jevne skyen med maisenna. Blir godt det også, men ikke like godt.

 

Tilbehør

Jeg  ha mandelpotetmos til lammeskank! Lag den på vanlig måte, men brun smøret nøttebrunt før du tilsetter det i potetmosen. Gir en helt fantastisk smak og gjør noe som er godt fra før til noe ekstraordinært. I alle stapper og pureer bruker jeg som hovedregel 10 % smør av den totale mengden. 1kg mos = 100 gram smør.

 

Jeg liker vanlig kote/dampete grønnsaker til litt tung mat, som dette. Noe friskt og enkelt! Brokkoli, gulrot, blokål, ja det vanlige. Og rørte tyttebær selvfølgelig.

 

 

 

God middag og lykke til!

Foto: Geir Stian Altmann Larsen

17 kommentarer
  1. Dette så himla godt ut, heldig jeg som har to lammeskanker i fryseren. Gjett hva som skal serveres i helga.🤗🤗🤗

  2. Er du dum tar du ikke hintet…….😂😂 dette så fantastisk ut, det begynner å bli mange oppskrifter jeg bare MÅ prøve ut.

  3. Det er rett og slett farlig å følge deg og bloggen din for ei som er over gjennomsnittet glad i mat 🤗 men det er et høydepunkt hver eneste gang 😊👍

  4. Den må æ jaggu mæ prøve. Ser helt smaskens ut, og oppskrifta ser grei ut. Har snart bursdag, så kanskje æ slår til da. Har ennå til gode å smake lammeskank. Takk for at du delte med oss.

  5. 😋Lammeskank er noe av det beste jeg vet, likestilt med Reinskank. Denne måten å lage det på må jeg prøve 👏👏👏👏
   Tar gjerne imot tips på måte(r) å lage Reinskank 🙏
   Ha en flott helg 🌞

  6. 😋Lammeskank er noe av det beste jeg vet, likestilt med Reinskank. Denne måten å lage det på må jeg prøve 👏👏👏👏
   Tar gjerne imot tips på måte(r) å lage Reinskank 🙏
   Ha en flott helg 🌞

  7. Høst og lammeskank hører sammen. Beste måltidet ever. Rema, min leverandør av ferskt lammekjøtt, har bare ferdigstekte skanker for tiden. Og det vil jeg ikke ha, jeg vil tilberede dem på min måte.

  8. Denne Lammeskanken laga vi på fredag. Inviterte gode venner og kjøpte inn god vin. Har laga lammeskank mange ganger, så vi var spent på resultatet av denne oppskrifta. Det ble en suksess, rett og slett 🤗. Både maten og kvelden. Nydelig ❤

  9. Det blir det her ikveld. Gledes veldig 🙂 Selskap med barn og svigerbarn og bursdagsfeiring. Kan ikke bli bedre 🙂 Takk for super blogg!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg