LavvoLars

Foto: Frikant

LavvoLars

Dette er, med god grunn, min aller mest solgte rett på Hoftepluss.

 

Rosmarinolje

  • 1/2 liter olivenolje
  • 1 ss tørket rosmarin
  • 1/2 ss salt
  • 1/2 ss grovmalt pepper
  • 1 neve fersk rosmarin, finhakket

Bland alt godt sammen. Godt til steking av brød, men også suveren til steking av kjøtt, fisk og grønnsaker.

Urterørte tyttebær

  • 2 kg tyttebær
  • 1 kg sukker
  • 1 pose certo
  • 2 ts timian
  • 2 ts rosmarin
  • 2 ts grovmalt svart pepper

1. Bland alt det tørre 2. Knus bærene litt med f.eks en potetstamper 3. Bland inn tørrstoffet 4. Nyt

Tyttebærkrem

  • 1 pk lettrømme
  • 300 gram majones
  • 300 gram urterørte tyttebær
  • ¼ sitron, saften

Bland alt sammen med en slikke-pott.

Vaniljesmør

  • 1 kg godt smør
  • 2 vaniljestang, frøene
  • 1/2 potte fersk rosmarin
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 2 ts salt
  • 1 ts grovmalt pepper

Temperer smør, finhakk rosmarin, bland, kna, stek, nyt.

Hvitløksdressing

  • 1 kg majones
  • 3 pk lettrømme
  • 1/2 ss salt salt
  • 1 ts grovmalt svart pepper
  • 1/2 glass Idun grov sennep
  • 1 sitron, saften
  • 75 gram sukker

Blandes sammen med en slikkepott.

  • 100 gram kinesisk hvitløk
  • 1 pk persille
  • 1 dl vann
  • 1 ss jalapenos

Kjøres til puré på kjøkkenmaskin.

Bland pureen inn i resten og dressingen er ferdig!

  • 1 ts grovmalt pepper

Temperer smør, finhakk rosmarin, bland, kna, stek, nyt.

 

Fetaostkrem
Kjør et glass fetaost med olje og krydder i foodprocessor til fast masse

 

Rosmarinbakt brød

  • 1 god baguette, delt i to

Påfør godt med rosmarinolje. Stekes ca. 5 min. på 225 grader til sprø, saftig og gylden.

 

Vaniljerøkt reinstek

Freses sammen med løk og vaniljesmør til du ikke klarer å vente lengere.  Ca. 200 gram per person.

Henger du med? Bra! Legg litt salat i bunnen. Snitt brødet i to, skrått på tvers over halve delt på to til venste, slik at det dannes en lavvoform. Legg en skje fetaostkrem i krysset. Fyll på med kjøtt og løk og avslutt med tyttebærkrem på toppen. Hvitløksdressing rundt. Grønt dryss på toppen.

 

 

 

38 kommentarer
    1. Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
      Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
      Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    2. Brukte elgkjøtt til oppskrifta di, og d e den beste retten æ har laga av elgkjøtt! Takk for oppskrift på fantastisk nydelig mat! Smakene passa fantastisk sammen, og vi bare nøøøøt måltidet. Blir mye brukt her hjemme

    3. Tenkte å lage det smøret ditt, men : “Temperer smør, finhakk rosmarin, bland, kna, stek, nyt.” Regne med det må en runde i fryseren eller kjøleskap før det e klart for å deles opp, f eks til gave?

    4. Denne MÅ prøves👍 Eg har ein del hjortekjøt. Vanskeleg med å få tak i rein heromkring. Men det går vel bra eller?.

    5. Det var kjempe godt vi prøvde din oppskrift vi har ikke reinkjøtt men en fryser full av elg den ble nydeli go.
      Vi lagde en litt mindre utgave.

    6. Jeg sa akkurat til min mann at dersom han en helg har lyst å kokkelere litt god mat til oss, som han gjør innimellom, så ønsker jeg meg dette. Det kom meget tørt fra han «tror det er lettere om vi bare tar en Alta-helg» senere på høsten 😀

      Men rett skal være rett. Han var kjent med oppskriften siden han også digger bloggen din og allerede hadde vært innom oppskriften din 🙂 Hilsen fra øst-finnmark

    7. Takk🙏 Fra en utfløtta altaværing som savner LavvoLars mest av alt der oppe 😜 Masse lykke til i den store bloggverdenen og ellers i livet 💪😀

    8. He-he, har klart å lure med meg mann og to venner til Alta til vinteren, KUN for å spise Lavvo-Lars 😂 Sa til dem at vi skal se starten på Finnmarksløpet, og de gikk på! 😂😂

    9. Kom igjen folkens, porsjonene fikser dere med litt enkel matematikk dere lærte på barneskolen!
      Tusen takk for at du deler oppskriften, nå kan man endelig nyte denne herligheten av et måltid hjemme 😀

    10. Dette er jo enorme mengder. Kan du legge ut oppskrifter beregnet på eks 4 porsjoner. Du lager vel utifra storhusholdning. Det beste var at vi kunne trykke inn antall porsjoner, som eks de andre store mat bloggere har. Skjønner du er ny, og at ting tar tid. For meg ble det litt rotete dette, men heier på deg uansett.

    11. Tusen takk!
      Gleder meg til å lage dette.
      Har faktisk sendt venner som har vært på jobb eller besøk i Alta til deg, kun for å spise den verdensberømte tyttebærkremen!
      Og en dag skal det bli min tur også!

    12. Snakka ikke du om porsjonskontroll eller om aa spise mindre eller naat her om dagen??? 😀
      Ikke bare blir det her en GIGANTISK porsjon – haha jada ae skjoenne oppskrifta kan reduseres!!!
      Og hele verden kommer jo til aa spise LavvoLars over og over igjen!!!

      PS forslag til ka vi som bor i utlendighet der reinkjoett ikke finnes kan bruke i stedet for? 🙂 😉

    13. PS Certo er desverre tatt ut av sortimentet her til lands, men Tørrslefs frysepulver er en god erstatning. Lurer bare på hvorfor du bruker det i tyttebærsyltetøy?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg