Manna fra Himmelen

 

Melkesjokoladeparfait

(Manna fra Himmelen)

6 eggeplommer

50 gram sukker

1 vaniljestang

5 dl kremfløte

200 gram melkesjokolade

 

  • Pisk plommer og sukker til eggedosis
  • Pisk fløte og frøene fra vaniljen til fluffy krem
  • Smelt sjokolade i vannbad
  • Pisk inn den smeltede sjokoladen i eggedosisen.
  • La dette piske et par minutter
  • Vend ”sjokodosisen” inn i kremen
  • Fyll i fine glass f.eks. og frys ned

Oppskriften holder til 6 personer. Server gjerne med marinerte bær. Bruk fantasien, men portvin og litt sukker er jo godt. Eller cognac, men husk at det skal være mer brennevin enn bær. Nei, vent, det var motsatt!

 

Denne oppskriften utviklet jeg, (har aldri brukt andres oppskrifter), til en lærlingkonkurranse en gang i det forrige årtusen, men den er fortsatt like god. Enkel å lage, som alt jeg lager, men den smaker som om den kommer fra Himmelriket. Passer godt som juledessert.

 

Vi smattes!

 

Advarsel!

Dette er en originaloppskrift fra selveste Kokkejævel, og alle Kokkejævels oppskrifter koster 2 kroner pr oppskrift. Dette er en ordning basert på tillit, men kulinarisk tjuvpakk som nekter å betale for seg vil oppleve Kokkejævels veldig vrede, og det vil kastes en gastronomisk forbannelse over både deg og hele din slekt. Eder og galle kan også forekomme.

Har du problemer med 2 kroner som engangssum, så tilbyr vi naturligvis en nedbetalingsplan som begge parter kan være fornøyd med, og du vil være kvitt gjelden i løpet av få år.

 

Ikke gjør deg til kjeltring for et par kroner! Gå inn på Vipps og skriv Kokkejævel (ikke telefonnummer) og send over det du skylder meg. Nuh!

 

26 kommentarer
    1. Da har jeg laget den, men bomma litt på fløyten. Brukte bare 3 dl fløte😬. Håper den blir like god 😊

    2. Ny følger hilser; herrejemini da mann! Du er ETT menneske – husk det. Hvis du ikke tar litt bedre vare på deg selv, vil du plutselig være ute av stand til å gi noe til andre! La bloggen fare noen dager. Vi vil savne deg, men plutselig er du kanskje her igjen.
      Takk for alle de gode innleggene jeg har rukket å lese til nå!

    3. Den ser knall god ut😁 Lyst å prøve…..men fryses ned? Bokstavelig talt i fryseren? Hvor lenge?🤪😊

    4. Såg knallgod ut 👌Og såpass enkel at jeg tørr å prøve meg 😉 Den skal lages og ha på lur til dessert i jula. Elsker alt som kan lages enkelt på forhånd 👏👏👏

    5. Denne oppskriften skal jeg teste 👍 passer utmerket for meg som baker kransekaker. Sitter alltid igjen med overskudd av eggeplommer 😅
      Er du sliten, prøv å meditere 🙏🏻 Det gir meg overskudd 😄 finnes grupper på nett eller enkle meditasjoner på YouTube.

    6. Den oppskriften må jeg prøve, den så kjempegod ut.
      Nå trenger du nok å slappe litt av, kan ikke være i 100 hele tiden. Kos deg med kjærest og datter nå.

    7. Takk for oppskrift.Kryp opp i sofan å slapp av♥️
      Våg å være ærlig
      våg å være fri,
      våg å føle det du gjør,
      si det du vil si.
      Kanskje de som holder munn
      er reddere enn deg.
      Der hvor alt er gått i lås
      må noen åpne vei.

      Våg å være sårbar.
      Ingen er av stein.
      Våg å vise hvor du står.
      Stå på egne bein.
      Sterk er den som ser seg om
      og velger veien selv.
      Kanskje de som gjør deg vondt
      er svakest likevel.

      Våg å være nykter.
      Våg å leve nå.
      Syng, om det er det du vil,
      gråt litt om du må.
      Tiden er for kort til flukt.
      Bruk den mens du kan.
      Noen trenger alt du er,
      og at du er sann.

    8. Du træng og slappe skikkelig av innimellom sammen med dine kjære💞
      Og bare være, uten og gi av deg selv.
      Husk det☺️
      Tusen takk for oppskrift.

    9. Hei..takk for oppskriften,spennende den skal prøves🌹 ta det med ro og slapp av nå. Ha en fin kveld🌺

    10. Takk for oppskrift ❤. Godt å høre at du er menneske også, som går tom for energi, hvil deg og prøv å lade batteriene, husk du er bare et menneske, ha en fin kveld ❤

    11. Tusen takk, denne hørtes knallgod ut og må testes engang 👍 Æ trur ikke vi følgere kjæm te å svikte dæ om du ikke leverer innlegg “på løpende bånd” gjennom dagen, så bare ro ned og bruk energien ilag med de rundt dæ, ha en god kveld 😊🎅

    12. ikke farlig om du ikke skriv. Den oppskrifta va verdt masse. Skal prøve den snart. Sånn test før jul. Mye sånn test før jul nu om dagen.

    13. Ta deg en pause! Skru av det meste!
      Det er lov, også for en toppblogger, og både forståelig og fullt fortjent! 😇❤

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg