Mens han sover…

Jeg er så inn til margen trøtt for tiden. Sovner på sofaen hver eneste kveld. “Eneste” jeg tenker på er hvordan jeg skal skal klare å lose bedriften gjennom julehandelen på en god måte. Den betyr alt for en liten bedrift som min. Uten en god julehandel stopper alt opp av seg selv, og jeg må begynne å blogge på heltid, hehe.

 

Sovnet på sofaen ja. Vi satt og så en eller annen koselig julefilm i går kveld. Julenissen ramlet ned fra et tak og døde?, og en håpløs, skilt far måtte ta på seg drakten for å føre magien videre. Vet ikke hvordan det gikk siden jeg sovnet, men tipper denne håpløse faren endelig ble anerkjent som en god far til slutt. Haha, kom akkurat på at han brente kalkunen i ovnen og måtte slukke brannen med brannslukningsapparat. Håpløs type, men han prøvde i alle fall.

 

Mer enn man kan si om meg selv. Neida, jeg brenner ikke kalkunen, men jeg er heller ikke god til å organisere til jul. Skape den gode, lune stemningen som gjør så godt for både barn og voksne. Gikk og la meg i sengen rundt elleve. Besvarte noen jobbrelaterte meldinger og sovnet igjen. Kjærest var fortsatt våken.

 

Så står jeg opp da. 07:10. Lenge til meg å være. Fortsatt trøtt, det gir seg ikke, men får ikke sove videre. Ikke har jeg tid til det heller, for skal på jobb og ta varebestillinger innen 12:00, vaske milkshakemaskin, ta månedsoppgjør og annet småplukk som ikke kan vente til i morgen. Blir møtt av dette synet! En slags alv har invadert spisebordet og kastet seg over sjokoladekaka , men i tillegg har han visst ordnet i stand frokost til Datter og hennes overnattingsgjest. Ikke akkurat en frokost anbefalt av helsedirektoratet, men en 1. søndag i advent som jeg vil tippe et hvert barn vil huske. Lenge.

 

Så snur jeg meg. La faktisk ikke merke til den da jeg gikk opp trappa tidligere. Var for trøtt, men ser den nå her jeg sitter i sofaen med pulverkaffen min. Det er dæven døtte ordet i stand en adventskalender til meg også! Er det mulig? Har faktisk aldri hatt pakkekalender før. Var så misunnelig på de få som hadde det da jeg var liten, men fikk det aldri selv. Før nå! Mann, 42, med pakkekalender!

 

Gave nummer 1. Akkurat det jeg trengte! Var søt da. Jeg er en veldig heldig mann. Vet ikke helt hva jeg har gjort for å fortjene alt dette, og kjenner er lite sting av dårlig samvittighet, for jeg har jo ikke ordnet noe. Får kjøpe noen blomster i alle fall. Er ganske god på å kjøpe blomster, men kjenner jeg skal bli enda bedre. Må bare bli ferdig med julehandelen først, og vaktlistene, bloggen, bestillingene og alt annet. Skal bare, skal bare. Helt til det til slutt ikke er tid til annet en søvn.

 

Kanskje jeg heller burde, i alle fall noen minutter, sette meg ned hver dag og gjøre noe godt for de som er rundt meg. De som er der for meg og gjør alt for at jeg skal ha det bra? Kanskje de fortjener noe tilbake for all denne omsorgen. Ser nå at jeg skriver om meg selv som om jeg er en håpløst egoistisk mann som bare tenker på meg selv. Det er jeg ikke, men jeg kan bli bedre på disse små tingene. Disse lysene i hverdagen som betyr så mye.

 

Skal i alle fall lage middag til dem i dag. Det er liksom min greie. Det er jo også et slags lys.

 

Håper på en fin adventstid til dere alle. Ta vare på de som er rundt deg. Plutselig kan de være borte

32 kommentarer
  1. ❤️ God advent til dæ, kjærest og datter.
   Du har to som elske dæ og pusle rundt dæ når dæm kan. Heldig e du. Har aldri fått pakkekalender. Fikk «bare» adventskalender med sjokolade-, gele- eller plastfigurer i oppveksten. Va stas det også. Ta vare på hverandre. Vi e mange som bryr oss. ☺️

  2. Ikke rart du er trøtt, sliter på å ha mye ansvar, + alt som skjer rundt deg og dine, dere har også en sorg som tar mye energi, så sov på sofaen med god samvittighet du, det er deg vel fortjent 😍. Ha en superfin søndag i advent.

  3. Ikke rart du er trøtt, sliter på å ha mye ansvar, + alt som skjer rundt deg og dine, dere har også en sorg som tar mye energi, så sov på sofaen med god samvittighet du, det er deg vel fortjent 😍. Ha en superfin søndag i advent.

  4. Så koselig med både rampenisse og pakkekalender.
   Trur nok at den beste “pakken” du kan gi til Kjærest og Datter, e at du passe på dæ sjøl,
   sånn at du ikke e helt utbrent før jula e over.
   Husk på at dem skal ha dæ lenge!!
   Problemet med stress e, at du merke ingenting (eller lite), mens du står midt i det –
   men så kommer fridagen – og DA merke du det. (æ vet kossen det e 🙁 )
   Så ta vare på dæ sjøl. Lur dæ til en stille stund i en krok, med en kopp kaffe eller en sjokolade – tøm hodet, og bare “vær”. Pust med magen. Og når du føle at No kan æ stå på litt til – da går du på’n med krum nakke 🙂
   Husk: Alle vi som les bloggen din, bryr oss om dæ!! Det e ikke for ingenting du ligg på topplista hele tida.
   Ha en flott søndag!

  5. Min kjære har og fått adventskalender. Den beste kaka han veit, ei suksessterte med 24 nummererte bita. 😀 😂

  6. Skjønne de jentene dine❤ Mye helbredelse og omsorg i og samles rundt middsgsbordet. Ha ei nydelig advent!

  7. Kos deg med kalenderen din – den var nok lagd i kjærlighet til deg fordi du er en flott fyr❤️ Ikke ha ‘dårlig samvittighet’ fordi du ikke tenkt på å gjøre det samme, jeg er rimelig sikker på at det ikke var baktanken 😉 Ha en fin lørdag på jobb ☺️

  8. Vakkert💚💜❤️

   Sender gode tanker med påfyll av gode energier ✨🌟⭐️ til krevende førjulsdager!
   Riktig god advent til deg!

  9. Jeg tror på å være tilstede for noen, (Kjæresten og Datter) om ikke annet enn 1 time hver dag vil bety mye mer enn en innpakket gave. For tiden din er så fullpakket av gjøremål, for alle andre (jo-er jo viktige folk og bedrift) men 1 time bare for dine 2, sammen eller hver for seg vil gjøre godt for sjela og sinnsroen. En tur i skauen f eks. Det trenger ikke være den store tingen, bare at du er kun for de. Ha en fin søndag!

  10. Så rampenissen har kommet på besøk hos dere og….ha ha…. rampenissen besøker mitt hus når julen har startet for det er da det er små barn her 🙂 men gu kor mange rampestreker han gjør…..ungene er helt forfær ….he he…

   Ha en flott 1. søndag i advent 🙂

  11. Ei riktig god adventstid ønskes til deg og dinesine. ❤️
   De fleste av oss kan nok bli bedre på de små “lysene” i hverdagen, og i dag ga du i alle fall meg en påminnelse og sparket som skulle til: Deilig adventsfrokost til minesine om litt ❤️❤️❤️

  12. Haha, hadde to spente jenter på besøk i går som gledet seg veldig til du skulle finne julekalender i dag 😁 De steller rundt deg fordi du fortjener det og fordi de elsker deg 💙 . Jeg syns dere er flinke til å ta vare på hverandre. Nyt dagen og ditt koselige selskap i heimen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg